Отговори
# 690
  • Велико Търново
Нашите планове са бебето да е в нашата стая. Не си представям, каквато съм паника, как ще го оставя в друга стая и ще разчитам на видео бебефона.
Вчера бях на преглед и съвсем се стреснах за тези бенки и брадавици... но така или иначе нищо неможе да се прави сега, така че само ще ги мисля Sad

# 691
  • София
И ние ще сме в една стая с бебка. В началото мислехме да направим детската и аз и тя да сме там, за да може тати да спи спокойно, но след това решихме да сме си заедно. Поръчах си легло с колелца, за да мога да го придърпвам до спалнята вечер. Така хем ще ми е близо, хем няма да е в нашето легло.
Някак си не се виждам да ставам по 3-4 пъти на нощ до другата стая да кърмя, пак да лягам и то мина ноща.

# 692
И аз съм в една стая -лудница.Само с кърменето не знам как ще става през нощите,че таткото няма да може да се наспива.

# 693
Ние оправихме детската, но бебко ще е в своето си легло в нашата спалня. Когато дойде момента за отделяне просто ще преместим неговото легълце в детската.
Първо бебче ни е и незнам дали нещата ще се случат както ги мисля сега, може би зависи и от самото дете. Но моя план е бебо да е до към 6 месец в нашата спалня, и после самостоятелен. Много държа и на кърменето, и ако имам кърма пак мисля да го кърмя до към 6 месец. След това ми се вижда в повече, едно на ръка че се захранват, второ че децата започват да се усещат и такива неловки ситуации като само да посяга и да дърпа блузата или гърдата не ми се искат. Пък и колкото и да чета има доста противоположни мнения за това дали в такъв късен период кърмата стимулира имунната система или е мит.

# 694
При нас поне в първите месеци ще е в нашата стая, най-малкото защото е зима. Мислим след май месец да си е в неговата си стая, тя е до нашата и през терасата е на няколко крачки легло от легло.
В никакъв случай няма да спи в спалнята. Ние сме като пумпали вечер, въртим се постоянно. Пък и трябва да се знаят границите, било и от рано.

# 695
  • София
В друга тема ми бяха наскачали относно наспиването на бащата. За какво бил правил бебе ако искал да спи. Такива изказвания направо са ми ..егоистични. Едно е бащата да помага, друго е да не спим и двамата по цяла нощ. А кой ще работи по цял ден после?! Моят мъж например се занимава с физически труд и ако го лиша за няколко месеца от поне що-годе нормален сън, на мен ще ми е гузно. Решила съм ако трябва да се измъча, но да се съобразявам и с него, да не го карам нон-стоп да се мъчи... В началото ще търпи, няма къде да ходи Grinning но после, като се отдели малката в нейната стая, ще е друго. Както казаха и по-нагоре обаче, първо дете ни е, ще видим как ще станат нещата, ще видим who's the boss Grin

# 696
Бебка ще си спи в нейно легло но в спалнята при мен, в близост до спалнята за да мога да я кърмя и гледам, а таткото ще спи в другата стая-спалня. Мисля, че ако имам нужда от помощ през нощта ММ ще ми помага.

# 697
  • Down Under
И аз съм на мнение, че таткото трябва да се наспива. Нашият става сутрин в 4:45ч и да го лишавам и от малкото сън хич не ми се иска. Първите месеци бебо ще е при нас в кошарата си. След месец-два мислим да го преместим в неговата си стая. Моя близка направи грешката да държи дъщеря си при тях в леглото и накрая изгониха таткото на дивана. Малката не ще и да чува да спи в креватчето си.

# 698
  • София
Kati_an, то е ясно кой ще е шефа. Като се роди бебето - то е шефа
Хахаахх

# 699
Момичета, почна много да ми се спи. Почти както в първите месеци. Вие как се чувствате?

# 700
  • София
На мен не е спирало да ми се спи
  Joy

Последна редакция: сб, 09 дек 2017, 14:14 от Nandin

# 701
  • София
Ние не можахме да оправим другата стая, за това бебето ще е при нас.. така или иначе исках да си е в спалнята, тя е малка и леглото е на 1 крачка от мен. Иначе за спането- започна да ми се доспива към 22, лягам по-късно. Но и се събуждам по-късно вече, сравнително рядко се събуждам към 5/6/7часа.

# 702
  • Пловдив
На мен също. В някакъв вид хибернация съм Grinning

# 703
  • Down Under
Момичета, да ви питам - смятате ли да давате вода на бебчо?
Чета противоречиви мнения из нета. В някой статии казват, че ако се кърми, поне до 6-тия месец не се дава вода. От друга страна ако се използва адаптирано мляко се давало вода. Имам познати давали и не давали. Приятелката ми кърмеше и малкия не знаеше що е то вода до 6-тя месец. Дори устичката не е промивала. Сега е кошмарно при тях с водата, не иска да пие и тя трябва да бяга с чашата след него. От друга страна племенничката ми пие от новородена и сега обожава водата, все пита взе ли ми вода, когато излизаме 😄

# 704
Момичета, а тези от вас които са към 30та седмица как усещате движенията на бебоците ? Аз съм 32 гс +4 и сякаш има основно хълцане и силно опъване на корема ,  все едно  аха и ще излезе Heart Eyes и стандартните ритничета понамаляха, мислите ли че вече им утеснява?
Малко е като мишленце в торбичка ако мога така да го опуиша Grinning

Общи условия

Активация на акаунт