АВГУСТовски мами 2018

• 72 749
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • Helsinki / Sofia
oblache_m, стига се шашка излишно. Както знаеш, изчисляването на термина се прави спрямо първия ден на последната менструация. Реално кога е станало оплождането (освен ако не си ин витро), рядко може да се каже с абсолютна точност. Така че реално може и да си седмица назад. Щом при прегледа не са ти казали нищо обезпокоително, значи няма за какво да се тревожиш. Наслаждавай се на бременността и бъди позитивна Heartpulse

Добре дошли на новите попълнения. Wink

# 151
Добре дошла, Лилит! Успех и лека бременност! Flowers Four Leaf Clover
Лени, това което си пратила е много полезно! Благодаря! Обаче и там пише, че ембриончето в 7 г.с. трябва да е около 8 мм... Това наистина ме притеснява! Възможно ли е като е само 3 мм да изостава нещо? Оф...

Според мен не се тревожи с нещата от интернет... щом има ембрион и има сърдечна дейност то нещата ще си се развият ... имам една приятелка цялата и бременност и казваха, че бебето се развивало 2 седмици назад, а днес си го гледа живо и здраво

# 152
Мили дами, какво правите за да не Ви се гади... ? По цял ден ми е лошо, нищо не ми се яде... дразнят ме силните миризми, чувствам се отпаднало все ми се спи
Grinning Ами бременна си!!!
С първата ми бременност,много ми помагаха портокалите.С тях изкарах до края.За гаденето ми до пети месец,бяха моето спасение.

# 153
  • Пловдив
Здравейте, и аз днес минах на първи преглед, на 4 седмици и 3 дни го записа доктора, имаме плодно сакче, но тъй като жълто тяло не се видя в яйчниците (така разбрах) ми изписа утрогестан и ако има болка но шпа, иначе каза, че всичко изглежда ок. И така, само да сме живи и здрави, всичко ще е наред, момичета, гледайте да се разсейвате и да не четете, аз за себе си виждам, че колкото повече чета, вторачвам, толкова се шашкам, а шашкането само вреди психически, с нищо няма да промени волята на съдбата. Затова си купих нови книги (художествена литература), отделно имам много работа и ще гледам да се фокусирам там Simple Smile Heart за всички

# 154
Мили дами, какво правите за да не Ви се гади... ? По цял ден ми е лошо, нищо не ми се яде... дразнят ме силните миризми, чувствам се отпаднало все ми се спи
С първата ми бременност,много ми помагаха портокалите.С тях изкарах до края.За гаденето ми до пети месец,бяха моето спасение.
Аз се чудех как ми се доядоха портокали рязко последните дни, като не съм им особен фен по принцип.
И маслини...това също ми беше непонятно Grinning

# 155
  • София
И на мен ми е доста лошо тези дни .. ама по цял ден. Предния път беше само сутрин и с нещо солено като солети или геврек и ми минаваше. Този път нищо не ми помага.
Понеже моята свекърва е доктор днес ми препоръча ето тези: https://bilki.bg/vomitushil-30-ml-vomitusheel-30-ml-heel.html?gc … AYASAAEgJ9Q_D_BwE
 И
https://www.farma.bg/tilman-antimetil-gadene-povrushtane-30tabl.html
 Някоя от вас пила ли ги е?
Утре ги купувам, че така не се издържа 🤢😬

# 156
Аз се чудех как ми се доядоха портокали рязко последните дни, като не съм им особен фен по принцип.
И маслини...това също ми беше непонятно Grinning

Портокалите съдържат много фолиева киселина,така че и са много съвместими с бременността 😊

# 157
Облаче, успокой се. Бебчето ти се развива добре. Просто има разлика между ГС на бременността и ГС на плода. Първите се смятат от първия ден на последния МЦ, а вторите от датата на оплождане. Ако ти си в 7 г.с., то плодът е около 5-та и така като гледам, се развива нормално.
http://bremennost.bg/bremennost-po-sedmici.html
http://bremennost.bg/razvitie-na-ploda-po-sedmici.html

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 11:04 от vili_379

# 158
Аз за гаденето не мога да помогна, тъй като и предния път и сега такива екстри не съм имала Simple Smile. Момичета спрете да четете в интернет, защото от различната информация може само да се притеснявате. Аз пък не мога да ви кажа колко е голямо ембриончето мо, тъй като АГ ме гледа на обикновен ехограф и такива екстри не ми казва. За мен е важно всички да се развива добре, пък какво значение има колко е голямо. Все пак децата се раждат с различни кг и см Simple Smile Wink

# 159
За тайната групата във фейсбук,пишете на този профил.Споделям пак , защото ми писаха съобщение: https://www.facebook.com/profile.php?id=100007245969364

# 160
  • София
Здравейте! Честито на новодошлите мами. Лека бременност.
При мен всичко върви добре. 5-6г.с. ми минаха тежко и тревожно. Днес влизам в 7г.с. и ми е едно спокойнооо. Ядат ми се разни шантави неща. Портокали и мандарини ям на килограм. И втората бременност бях така. В петък съм на преглед. Нямам търпение.

# 161
Аз утре съм на преглед, но съм и понастинала.Гледам нищо да не пия, никакви лекарства.

# 162
Включвам се и аз в групата с интерес и трепетно очакване! Първа бременност ми е и термина ми е на 3.8.2018.
Лека бременост на всички и един пухкав и сладък финал Simple Smile

# 163
Аз вчера минах на преглед, всичко е наред 7 седмица и 2 дни бях пише, че ембриона е 1,22 см.

# 164
Здравейте всички! Днес видях II за втори път в живота си. Имам детенце на почти 20 месеца. По калкулатор терминът е на 18 август. Още преди да видя положителния тест, започна гадене, напрежение в гърдите и болка в зърната. Моят малък мъж ще трябва да се откаже от кърменето вече.
Сега започва голямото чудене къде да започна проследяването, защото миналата година се преместихме в нов град, а аз си държа на проследяването при лекар, на когото имам доверие. С Б1 имах ужасни преживявания в Токуда заради некадърността на една лекарка там. Вместо да се радвам на първите седмици, аз плачех, защото АГ се държеше ужасно непрофесионално и коментираше как в 6гс не го вижда да мърда. Сега не искам да минавам през този психически тормоз, а усещам как натам вървят нещата.

Ох, еуфорично е днес вкъщи!:blush:

Общи условия

Активация на акаунт