Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как протича първият преглед за регистрация на бременност?
Какво да очаквам по време на първия преглед за бременност?
Какви са обичайните симптоми на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как протича първият преглед за регистрация на бременност?
Първият преглед за регистрация на бременността обикновено се провежда между 9-10та седмица. По време на този преглед ще бъде извършено ултразвуково изследване, ще се определи терминът и ще се вземе проба от микробиология. В зависимост от седмицата, в която отивате на преглед, може да видите плоден сак, плоден сак с жълтъчно мехурче, плоден сак с ембрион или плоден сак с ембрион със сърдечна дейност. Важно е да започнете приема на фолиева киселина, ако все още не го правите.
-
Какво да очаквам по време на първия преглед за бременност?
По време на първия преглед за бременност ще се извърши вагинален ехограф, ще се изчисли терминът и ще се вземе проба от микробиология. В зависимост от седмицата, в която отивате на преглед, може да видите плоден сак, плоден сак с жълтъчно мехурче, плоден сак с ембрион или плоден сак с ембрион със сърдечна дейност. Важно е да започнете приема на фолиева киселина, ако все още не го правите.
-
Какви са обичайните симптоми на бременност?
-
Какви са някои от обичайните симптоми, които жените изпитват в началото на бременността?
-
Какво представлява жълтото тяло в яйчниците и каква е неговата роля по време на бременност?
Възможно е и при мен да е така, но докторът беше толкова неадекватен, че ще си чакам да ме види и лекарката в България другата седмица.
Според мен след като сте хванали толкова рано, би следвало да може да го овладеете. Нямах идея, че има такъв вид инфекции, които са опасни за бременността. Какво ти предписаха?