АВГУСТовски мами 2018

• 72 771
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте! Честито на новодошлите.
Аз вчера бях на преглед. Всичко е по план. Имам плоден сак с размери 2.3см, ембрионче със сърдечна дейност. Определиха ми термин 31.07.2018г. 95% съм сигурна, че ще родя на 02-04.08.2018г.
До 12г.с. ментата не е подходяща.
Аз лятото пиех Утрогестан и определено ми се спеше и ми беше замаяно. Сутрин ми прилошаваше, ако не съм се нахранила добре преди да го изпия.
Пожелавам лека бременност на всички.

# 211
Здравейте на всички бъдещи Августовски мамчета!
Тихичко и аз ще се похваля,след година опити най-после видяхме 2те прекрасни чертички!При мен се случи много неочаквано,понеже имах всички ПМС и очаквах отново да не се е получило.В същия момент бях съсредоточена в започването на мечтаната от мен работа и изобщо не разбрах кога са минали цели 8 дни закъснение...и за капак на всичко се разболях от страхотен вирус,първо-гърло,температура,после ужасна кашлица и приемах стрепсилс,парацетамол и АЦЦ...в един момент се усетих и реших да си направя теста иии двете чертички.Разбира се,веднага спрях лекарствата и започнах да пия само чайчета и Стодал за кашлицата.Убедих се,момичета,че тук в бг-мама жените бяха прави като пишеха,че когато най-малко очакваш и когато не го мислиш,тогава ще се получи.Цяла година четях с изключение на последните два месеца и ето резултата.Много се отплеснах,извинете ме,но за пръв път пиша тук(беше ми мечта).
По мои изчисления,терминът ми трябва да е на 06.08.2018г.-на 18.12.17г ми е първия преглед,надявам се тогава нещо да се види,вече ще съм в 7г.с.
Радвам се за всички вас,бъдещи и настоящи мами!Надявам се всички тук Август месец да си гушкаме здрави бебчета!Късмет на всички,леко бременеене и успешно раждане!:heartpulse:Heartpulse

# 212
  • Пловдив
Яна, може и двете да имаме тази липса наистина, а може и донякъде докторът да се презастрахова. Вярвам, че всичко ще е наред, ще си пием утрогестана и така.

# 213
Термините вие ли си ги изчислявате с онлайн калкулаторите или докторът на първия преглед ви го определи?
Терминът се изчислява според датата на последния МЦ. Някои лекари се навиват да го местят за административни нужди, но реалният термин е този според датата на последния МЦ. Вече дали развитието на ембриончето отговаря на предполагаемите седмици, е нещо съвсем друго. Може да е напред, може да е назад и стига АГ да няма притеснения, всичко е наред. С първата ми бременност имаше период, в който беше 1 седмица назад, после беше 2 напред. Simple Smile
Честито на всички новодошли и на хубавите новини от останалите Simple Smile
Аз май няма да устискам до 7-8 гс без преглед. Вече 2 пъти пусках HCG, за да видя как се удвоява.
Видях, че има няколко форумки от Русе. Къде се следите/ ще се следите? Аз се преместих тук преди малко повече от 1.5г, но упорито си ходя в Щерев до София на профилактични прегледи. Струва ми се безумно да продължавам, а наистина не знам къде да отида. Ще се радвам, ако споделите мнение Simple Smile

# 214
Яна, може и двете да имаме тази липса наистина, а може и донякъде докторът да се презастрахова. Вярвам, че всичко ще е наред, ще си пием утрогестана и така.
Да аз два дни само го пия каза ми до 12г.с. засега.И следващ преглед догодина чак 9-10 седмица.
Не можах много да натрупам мнение за лекаря, но е мил, внимателен поне.

# 215
  • Пловдив
Да, така е, аз от десет години съм при него, различни поводи съм имала освен профилактиката и досега не съм имала повод да се съмнявам или да не съм доволна. Отделно е това, че да, внимателен е, деликатен. И така, дано всичко върви леко и нямаме поводи да търсим други мнения и доктори поне до края.

# 216
natalkus аз ходя при Зарзаланов. Доволна съм. Негови колеги го признават като добър диагностик.

# 217
Аз ходя при Велков. От както започнах да водя полов живот само при него ходя. Той ми следи и първата бременност и съм много доволна Heart Eyes
Майчетата от Русе искате ли да се намерим във ФБ?

# 218
  • Русе
Термините вие ли си ги изчислявате с онлайн калкулаторите или докторът на първия преглед ви го определи?
Терминът се изчислява според датата на последния МЦ. Някои лекари се навиват да го местят за административни нужди, но реалният термин е този според датата на последния МЦ. Вече дали развитието на ембриончето отговаря на предполагаемите седмици, е нещо съвсем друго. Може да е напред, може да е назад и стига АГ да няма притеснения, всичко е наред. С първата ми бременност имаше период, в който беше 1 седмица назад, после беше 2 напред. Simple Smile
Аз май няма да устискам до 7-8 гс без преглед. Вече 2 пъти пусках HCG, за да видя как се удвоява.
Видях, че има няколко форумки от Русе. Къде се следите/ ще се следите? Аз се преместих тук преди малко повече от 1.5г, но упорито си ходя в Щерев до София на профилактични прегледи. Струва ми се безумно да продължавам, а наистина не знам къде да отида. Ще се радвам, ако споделите мнение Simple Smile
Аз също съм от Русе, но реших да не рискувам с тукашните гинеколози тъй като имам доста разочарования, а и доста наблюдения от познати и реших да ходя на прегледи и съответно ЖК в Тутракан. Не е далеко за 30-40мин си там, а като специалисти и ХОРА са най добрите. Тук мисля да ходя, ако недай си боже е належащо или нещо по спешно.
Ще се радвам да обменяме опит и преживявания в следващите 9 месеца.
Леко бременеене на всички Heart

# 219
Здравейте. Честито на всички бъдещи августовски мами.
И аз така тихичко...да се похваля с две чертички и термин 16ти август. Дано всичко се развие по най-най-добрия начин за всички ни. Лека бременност желая и Август месец всяка една от нас да си гушка слънчевото бебче.
Не смея още много да се зарадвам, заради спонтанен аборт миналият Януари... Надявам се този път всичко да мине нормално.
Поздрави Relaxed

# 220
                     Здравей Wink Попринцип ходя в Тутракан, много съм доволна от лекарите, отношението и вниманието. Имам час за 5.01.18 г. Там при Любомир Бойчев, но понеже не издържах отидох в Русе на гинеколог ... е нищо общо ... моят съвет е Тутракан Simple Smile

# 221
Честно казано, ако ще се ангажирам с пътуване, бих предпочела следенето в Щерев при доверено АГ. Вероятно в Русе ще се водя записана някъде, а ще пътуваме до София. Така или иначе се налага поне веднъж в месеца да ходим.
Тук най-близо са ми Кунев и Зарзаланов, май и Хубчев. Persevere

# 222
Здравейте на всички бъдещи Августовски мамчета!
Тихичко и аз ще се похваля,след година опити най-после видяхме 2те прекрасни чертички!При мен се случи много неочаквано,понеже имах всички ПМС и очаквах отново да не се е получило.В същия момент бях съсредоточена в започването на мечтаната от мен работа и изобщо не разбрах кога са минали цели 8 дни закъснение...и за капак на всичко се разболях от страхотен вирус,първо-гърло,температура,после ужасна кашлица и приемах стрепсилс,парацетамол и АЦЦ...в един момент се усетих и реших да си направя теста иии двете чертички.Разбира се,веднага спрях лекарствата и започнах да пия само чайчета и Стодал за кашлицата.Убедих се,момичета,че тук в бг-мама жените бяха прави като пишеха,че когато най-малко очакваш и когато не го мислиш,тогава ще се получи.Цяла година четях с изключение на последните два месеца и ето резултата.Много се отплеснах,извинете ме,но за пръв път пиша тук(беше ми мечта).
По мои изчисления,терминът ми трябва да е на 06.08.2018г.-на 18.12.17г ми е първия преглед,надявам се тогава нещо да се види,вече ще съм в 7г.с.
Радвам се за всички вас,бъдещи и настоящи мами!Надявам се всички тук Август месец да си гушкаме здрави бебчета!Късмет на всички,леко бременеене и успешно раждане!:heartpulse:Heartpulse
Добре дошла Simple Smile
Аз горе долу по сходен начин разбрах, че съм бремена с първото ми дете. Тогава правихме опити към 8 м и вече бях започнала да не го мисля, но се разболях. Спомням си, че бях с много висока температура и едвам издържах на работа (направо заспивах на стола). Моята лична докторка ми изписа много силен антибиотик, но преди да започна да го пия си направих тест ето така за всеки случай и се оказа положителен. С тази ми бременност нямам такива неразположения, даже си признавам на моменти се съмнявам дали изобщо съм бременна Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 16:22 от vivi_88

# 223
Здравейте дами Simple Smile Така се случва, че настивам за втори път откакто разбрах, че съм бременна. Лекувам се по бабешките методи, но гърлото доста ме боли, то ми е слабото място... дали мога да смуча някакви таблетки?

# 224
Пробвай с прополки.
Как се справяте с гаденето и повръщането? При мен е нетърпимо през целия ден....

Общи условия

Активация на акаунт