Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 950
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Естествения гранит е на цена 130-160 лв/л.м. Цената е без монтаж, правят изрези.
Синтетичкия камък е от 350 лв./лм.
Разлика в здравината няма, голямата разлика е в декорите. Синтетичния има повече разновидности и еднороден цвят.
Не мога да препоръчам фирми.
Много благодаря Magnifique Hug Точно от такъв ориентир имах нужда!

# 346
Скрит текст:
Моля дайте идеи - какво може да се сложи на стъпало като това пред вратата на терасата, но от вътрешната страна на стаята?! Според фирма за дограма, с която говорихме - не може да е нещо тип алумиев профил, защото не били с прав ъгъл. А стъпалото е точно пред вратата за терасата и задължително ще се стъпва на него и ще стане на нищо за дни.

Каквае настилката в стаята? Ако е гранитогрес - стъпалото се облича с него.

Паркет е в стаите, в хола и спалнята е по този начин и двете стаи са паркет. Камък мислех, че няма под ъгъл, а аз искам да е облечено не само горната част , а цялото стъпало.
Идеята за дърво и рязан камък за стъпала е нова - ще потърсим, благодаря!

# 347
Може ли някой да ми препоръча проверено добро място за поръчка на гранитен кухненски плот за София? И ако може и ориентировъчни цени, че в нета не намирам никаква информация.  Simple Smile
Само да допълня не взимайте от най-евтиния китайски. Много порест е и попива мазнина колкото и да се импрегнира. Нас не ни предупредиха, че за нищо не става. Ние тъкмо изкъртихме гръбчетата и плотовете от гранит слагани преди около 5 г около 13 л.м пари на вятъра и много нерви. Искайте и фирмата да го импрегнира и обработи против петна и да ви гарантира, че няма да се петньоса.

# 348
Смехуркова, у нас има такова стъпало и го облякохме с гранитогрес и алуминиеви лайсни, но и подът е с такъв гранитогрес.
Би могла да намериш дървесен гранитогрес в цвят като паркета ти, но не знам технически гранитогрес върху паркет дали може да стъпи.

# 349
  • София
Здравейте,
 разглеждайки снимки на проект в страничката на едно студио за дизайн се влюбих в осветлението. Някой има ли идея как точно се наричат и къде могат да се намерят?

Скрит текст:

# 350
# 351
За гаранцията с естествен или синтетичен гранит - на практика в Бъллгария няма гаранция. На теория е много теоритично. Имам познати със синтетичен и надраскан на места от нормална експоатация - нито може нещо да се направи, нито признават гаранция. Писмената им е, че не покрива "драстична експоатация" - ходи доказвай.
Аз затова не искам да посочвам фирми, иначе имам наблюдения.
За мен лично има достатъчно голям избор на термо хоризонтални плотове с интересни текстури и декори, но изборът си е личен Simple Smile

# 352
Моят камък на първото готвене зад котлоните се петньоса. Каква ти експлоатация..... Ама от фирмата ми казаха, че не го импрегнират само продават импрегнант. Купихме и мазахме като изоглавени. Няколко опаковки заминаха. Накрая петна. Даже частите на които нито се готвеше, нито чинии се слагаха потъмняха само от инцидентно подпиране. Нямах търпение да го разкараме.

# 353
Ужас, крайно неприятно. Хем си го слагаш, да те радва.
Според мен трябва да напишеш фирмата и тук, и в черни списъци.

# 354
Здравейте, може ли да ми кажете къде да разгледам идеи за детска стая освен в Pinterest? Благодаря!

# 355
# 356
Благодаря за мненията за гранита. На мене също ми бяхте много полезни. Аз също се притеснявам точно от това - че ще дадем много пари за нещо здраво, което няма да е баш здраво, или при проблеми, ще трябва да се спасяваме сами. На нас така ни се случи с гранитогреса, вече втори месец чакаме решение на Комисията за защита на потребителите, където пуснахме жалба заради това, че от един магазин ни продадоха плочки, второ качество, без да ни информират за това. Добре, че не ни се налага често да опираме до други хора за къщата, че направо не знам.

Исках също така да попитам дали някой е слагал българско дъбово дюшеме. Ходихме в един магазин и ни показваха българско, необработено, на по-ниска цена, имаше и полско, което на мен ми хареса повече, но беше по-тънко, а по-скъпо. Тук притесненията ми са същите, че българското ще се окаже кофти. Показваха ни и някакво италианско, на Берти, очевидно хубаво, но то съвсем ни е извън бюджета.

# 357
Айде и аз с въпрос. Имам наличен хладилник и миялна в сребристо, които няма да сменям. Искам да наравя бяла кухня. Чудя се ако направя долния ред вратички в светло сиво, дали няма да седят по-добре със сребристите пластмасови хладилник и миялна, които остават и няма да се сменят... Ето модел на кухнята като веднага след мивката ще стои миялната и ще се пада точно на среща като седиш на дивана в хола.

Някой има ли горен ред кухненски шкафове високи цели 110 см? Ще ми се да сложа такива, но с цели врати, а не с клапи и т.н. Помещението е в момента с височина на таваните 2,75 м , а реално са към 2,85-2,90 см. и с шкафове 72 см стои нелепо и супер грозно.
ПДЧтата на кухнята, на които съм се спряла са тези 123 и 129, а 116 по средата между тях наподобява точно уредите.
Скрит текст:

Ето и как изглеждат уредите, които са от една серия
Скрит текст:

# 358
  • София
Аз съм с такива високи шкафове в моята нова кухня, 111 см. Харесва ми как стоят.

Относно другото ти питане, може би бели бих си оставила и долните..., не знам.

# 359
И на мен сивото на долния ред ще ми дойде в повече. Уредите са хубави, не ги замазвай с друго сиво. Остави ги като акцент.

Общи условия

Активация на акаунт