Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 814
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Mного е красиво с горчицата.
Скрит текст:
И аз я харесвам. Но дневната ни не е светла, тъй като има и тераса, която затворихме. Терасата е с голям прозорец, но все пак доста намаля светлината в хола в сравнение с преди, когато си беше просто отворена тераса.
Затова според мен трябва да сложа само перде( от завеса не виждам смисъл, тя допълнително ще затъмни, а пък и ще пречи при отварянето на вратата към терасата). А пердето трябва да е възможно в най-светлия цвят( дори обмислям да е бяло) и да пропуска достатъчно светлина - доколкото е възможно, разбира се. Идея си нямам каква материя да избера - хем да не е прозрачно, хем да пропуска светлината...
И ето сега пак удрям на камък - ако сложа бяло перде, къде да вмъкна тези цветни акценти - да приемем, че избера горчицата като акцент. Бялото перде няма да се върже с нищо в интериора, както и диванът - той ще стои абсолютно "самотен" като цвят.
Ето всички тези неща ужасно ме тормозят. От една страна искам  леко да освежа като внеса цвят, от друга - не мога да "вържа" цветово пердето с килима и дивана.
Завесата, ако стои само прибрана в края няма да ти затъмни допълнително... все пак до прозореца има част стена пред която може да стои завесата (при таванен корниз по цялата дължина на стената) и ако стои просто встрани завесата не ти пречи на отваряне на вратата, защото просто е встрани... повече пречи тънкото перде ако е едно цяло ( в хола обикновено е).
Ако сложиш нещо такова ( обща ширина на пердето 1м, събрано на около 40-50см) хем няма да ти затъмни, хем ще вкараш цвят, който да повториш е килима... а от същия плат може да си направиш и възглавнички за дивана, Simple Smile в онова хубаво горчичено.

https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=174&pid=108261&sgid=174 Стените може да са един нюанс по-светло от най-светло сивия цвят от пердето, килима в горчица, тънкото перде - максимално прозрачно бяло.

ПП: Някъде бях видяла и плат за пердета оцветени с "Омбре" ефект, но в онлайн магазините не откривам, че да ти пусна да видиш и този вариант... Ето една снимка но и с омбре стени (което е непрактично), но пък може стените да са в цвета на омбрето, но много светли, просто нюанс на бялото Wink

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 13:30 от peneva_a

# 526
Devil_Rose, за малки помещения не бих избрала тъмни нюанси. За по - просторно усещане светлите тонове са най - удачни.

# 527
Килимът трябва да има цветовете на дивана, завесите/пердето и тази горчица. При мен стената в тъмно сиво е тази с прозорците. При теб може да е с дивана, другото бяло. Таванът също бял, така че ще се върже с тънко перде в бяло. Ако пребоядисвате виж боите Light and space. Щом е тъмно помещението бялата боя от тази серия може да ползваш и ще светне стаята.
 Точно както са писали можеш да сложиш завеси прибрани в двата края. При мен е така. Почти никога не се пускат. За една година 2 пъти да речем. Освен това ако добавиш възглавнички с бяло и горчица пак ще преплетеш/пренесеш цветовете.

# 528
Ето пример за декор, който ми допада:

Съответно бели стени и пода да е нюанс от декора. Първата плочка малко кафенее, поне на моя монитор.

# 529
Аз веднага бих пребоядисала стените в бяло и мръсно бяло, но те са едва на 6-7 месеца - съвсем прясно боядисани, съвсем като чисто нови са и само като спомена пред ММ, той изпада в нервна криза. Боядисахме с Dulux и да си призная не съм очарована от резултата. Хем ни правиха по каталог цвета за стените, ами не излезе това, което беше на каталога. Трябваше да е сиво по-скоро, а то синее и ужасно ме дразни този нюанс. Имам чувството, че точно цветът на стените обърква всичко. Сложих платове в какви ли не цветове и нюанси до него - нищо не ми хареса как стои до тази синкаво-сива стена. Някак като закърпено ми е.
Пак ще го мисля.
Иначе и на мен със завеса от двете страни ми допада много повече, отколкото само с перде. По-завършено е. А и цвят внася.

# 530
Devil_Rose, Първия десен ми стои тежък за малко помещение. Но знае ли човек, с правилното осветление може и да стои добре. Има значение дали и в банята влиза естествена светлина и колко.

Втория ми допада повече като текстура, като различните цветове може да имат малка разлика като нюанс, без да вървят към средно тъмно и по - тъмно. Или направо един цвят, но текстурата да си остане. 

# 531
Аз да питам за какво ви е д акцентирате точно куфара с ревизията? Сложете хубавите плочки около мивката + красиво огледало, или около душа, да не личат петна...

# 532
Здравейте! Имам нужда от малко съвети за малка баня в бяло и сиво. Искам сивото да е на пода и евентуално като акцент на пакета с тръбите. Помещението е наистина малко 1.60х1.20 м и не искам да изглежда схлупено. За нюанса на сивото се чудя колко да е тъмно?
В Коридора искам гранитогрес с дървесен фладер и ми се иска да не се бие много с пода в банята. Жилището е гарсониера и искам подовете да са акцент, а стените бели. Да изглежда светло и просторно.
Ще се радвам да споделите мнения.
Ами според мен трябва да избереш плочки цвят бетон и да речем мраморни със сива жилка или дюс бели, може на вълнички и т.н. или да направиш и нея с "дървесен" под и плочки тип мрамор с кафява жилка или дюс.
Виж ако искаш гранитогреса на Керос серия Bronx, не е много тъмен, но не е и съвсем светъл и изчистен, аз слагах в коридор от него, но размер 45/45 см. Много е приятен.
https://siko.bg/granitogres-bronks-gris-33-33-keros-bg-a06.html
Ето я банята в стария апартамент, която завършваме сега и е с под с размери 117/210 см. Правена е с бюджетни плочки така да се каже и не е супер лъскава...
http://prikachi.com/gallery_view.php?user=45021&gal=22399

# 533
blue-green Благодаря! И на мен първото ми идва малко в повече. Отделно мисля декор плочките да са през ред с едноцветните. На повечето места предлагат проект за банята, но си водят плочките по серии.
Това е вариант за пода
Плочката е квадратна 33х33 см. Няма да ме огрее за правоъгълните, които исках. Не намирам квадрат с дървесен фладер 33х33 см - иначе и това е вариант, като начин на редене гледах разминаване на фладера перпендикулярно между съседните плочки. Стоеше интересно.

# 534
Аз веднага бих пребоядисала стените в бяло и мръсно бяло, но те са едва на 6-7 месеца - съвсем прясно боядисани, съвсем като чисто нови са и само като спомена пред ММ, той изпада в нервна криза. Боядисахме с Dulux и да си призная не съм очарована от резултата. Хем ни правиха по каталог цвета за стените, ами не излезе това, което беше на каталога. Трябваше да е сиво по-скоро, а то синее и ужасно ме дразни този нюанс. Имам чувството, че точно цветът на стените обърква всичко. Сложих платове в какви ли не цветове и нюанси до него - нищо не ми хареса как стои до тази синкаво-сива стена. Някак като закърпено ми е.
Пак ще го мисля.
Иначе и на мен със завеса от двете страни ми допада много повече, отколкото само с перде. По-завършено е. А и цвят внася.
Сега се сетих, че имаш вече цвят на стените... Намажи си на едно по-голямо картонче на няколко пласта от латекса и с него по магазините за пердета... все с някой няма да се рита Simple Smile
ПП: В онзи плат за пердета от Аико единия сив цвят е точно синкав, пробвай с цветното картонче на живо... и в Икеа имаше симпатични...

# 535
blue-green Благодаря! И на мен първото ми идва малко в повече. Отделно мисля декор плочките да са през ред с едноцветните. На повечето места предлагат проект за банята, но си водят плочките по серии.
Това е вариант за пода
Плочката е квадратна 33х33 см. Няма да ме огрее за правоъгълните, които исках. Не намирам квадрат с дървесен фладер 33х33 см - иначе и това е вариант, като начин на редене гледах разминаване на фладера перпендикулярно между съседните плочки. Стоеше интересно.
Има дървесни на квадрати, но са на паркетини разделени.
Какво пречи подът да е с правоъгълни плочки? Ако не сте си направили сифона и наклоните на банята още може предполагам да стане както я искаш. Обикновено не стават малките подове с плочи 60/60 и по-големи, но правпъгълните защо пък...

# 536
    Пак ще го мисля.

Ами всички взехме да ти казваме да пребоядисаш и в какъв цвят, защото сама написа
    Единственото, което мога да променя е цветът на стените. Затова търся съвет за тях, за цвят на пердета и съответно - килим.

# 537
    drago_2008 Основната причина е бюджета - лентов сифон под 250 лв. не си харесах, а няма ние да ползваме жилището. И както обикновено става като сметнахме крайна цена за всичко уж малки пера, а сумата си става сериозна. За това сега оптимизираме. Иначе ремонта още не е започнал. Кандидат-майсторите могат всичко да сложат, не е това причината.

# 538
    Devil_Rose, мисля си за декор плочките и редуването през ред, което обмисляш. За малка баня на мен ми е много стилно едноцветни стени, независимо с текстура или без, и едноцветен под. Обаче аз не съм фен на декор плочките. Не намирам нищо притеснително в правоъгълните плочки. Допада ми избора ти на цвят за под.

# 539
    drago_2008 Основната причина е бюджета - лентов сифон под 250 лв. не си харесах, а няма ние да ползваме жилището. И както обикновено става като сметнахме крайна цена за всичко уж малки пера, а сумата си става сериозна. За това сега оптимизираме. Иначе ремонта още не е започнал. Кандидат-майсторите могат всичко да сложат, не е това причината.
    Ама какво има да им харесваш? Има лентови сифони за около 120 лв. И моето е за под наем. На тези плочки също може да сложиш сифон тип квадрат според ММ, поразпитай ако искаш все пак какво са способни да направят твоите майстори.

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 19:37 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт