Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 812
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
И да добавя, че там където са спалните в момента сме със светъл мокет. Учудващо не е изцапан и изглежда чудесно, но там не носим храна, а около диваните със сигурност ще се разнася храна и шансът да се изцапат е голям. 

# 511
Благодаря на всички за мненията и съветите.
basila, и аз като теб съм  любител съм на минимализма ( не само в интериора, но и в стила си на обличане, грим и пр.). Ето тук намерих нещо, което ми допада и цветовата гама е подобна на моята. Нещо подобно бих искала да се получи. Също съм мислила за подобен стол с възглавничка в друг, различен цвят от този на дивана. Но ми е трудно да избера цвят - все клоня към  комбинация мръсно бяло, сиво-синьо и тъмно-кафяво/венге.

# 512
# 513
Лорена, ами пойграй си с цветовете. Аз затова написах "помисли кой ти е любимият топъл цвят". При мен нюансите на тъмно червено – бордо, бургундско червено, даже малиново наситено, вършат чудеса. Аз обичам контрастите и затова бяло съчетавам смело с някой от изброените по-горе цветове. Ти може да харесваш повече кайсиево, праскова, кафяво, оранж, беж и да комбинираш с тях. Но при споменатите синкави стени, може би ще е ок с бледо жълто и нюансите на кафявото.

# 514
  • В свой си свят :))))

Последния път като ми праха дивана, помолих фирмата да ми го импрегнира със съответния препарат, определено задържа повече време.

По повод парните почиствания...и какво? Тези хора не са в ред....като ти се набие в дивана, после с какво ще го изкараш? Трябва и екстрактор и става дявол на магаре....По-добре да дойде някоя фирма да го изпере и подсуши, да не остава влага и да не мухляса.

Определено ще се метна на диван с калъфи...пък и цветово можеш да се заиграеш, когато имаш нужда.

# 515
Хм, ами щом това ти харесва - това направи. Трябва обаче да знаеш, че тук климатът и светлината са доста различни от скандинавските и съответно няма да получиш съвсем същия резултат.
Аз лично пък бих сложила топло бяло на стените, с розовеещ оттенък. На венгето много ще отива акцент в наситено тъмно розово или нежен корал.
Скрит текст:

Различните нюанси зелено също са вариант, но не в мащаба на цяла стена, а пак по текстила.
Скрит текст:
За мебелите също съм съгласна, че искат нещо по-светло. Приеми паркета и вратата за неутрални и ги игнорирай. Светъл дъб, бук или бреза примерно ще ти свършат работа.

# 516
  • София
Лирена, аз бих сложила кожен стол, а не дървен на такава конфигурация от под, диван и стени. На тази снимка ми стои като излишен.
И бих заложила на тъмно- червени възглавнички като акцент.
Нещо такова, но по- изчистено.

Писала си също, че може би си сгрешила с цвета на дивана.
Вариант, който мога да предложа, за да го наместиш в някаква по- различна светлина, е да избереш килимче за под него, с което да се смени фасонът малко. : )

# 517
  • Canada
Нивиана, естествено ти е отговорила 'зелено'  Joy Всеки би получил по-адекватен съвет в тази тема, отколкото в нейната...

Според мен няма нужда да се стремиш да съчетаваш мебелите с пода или вратата. Достатъчно е цветовете да се допълват, както и стилово да не са прекалено различни.

Скрит текст:

# 518
  • София
И на мен зеленото хич не ми допада, но не мисля, че това е предложението й, а пример за ърбан. Ясно е, че Лирена не търси този стил, а по- скоро монохромен.
Все пак:
Ако стената отзад е много гола, бих направила нещо подобно с бордо, което да кореспондира с възглавничките. Но аз не харесвам картини зад диван. Много ми е дразнещо и като по калъп. Ти може би- да. Simple Smile

Виждам, че тази тема е доста по- активна, затова ще последвам примера на Лирена и ще се допитам до вас Blush
http://m.bg-mamma.com/?topic=1014111.msg36444735&utm_source= … tlink#msg36444735

# 519
Благодаря oтново на всички! Ще обмисля всички предложени варианти.
А при избора на перде с какво да се съобразявам - с цвета на дивана или с цвета на килима?  Аз смятам пердето да е едноцветно и не съвсем плътно, да пропуска светлина, но не и да е тип воал примерно.
Приемам съвети за цвят и материя на пердето.
 The Catcher in the Rye  ,
Съгласна съм, че с картините отзад е като "по калъп", но  друго не мога да измисля. Това, което си показала ми допада като вариант, но не мога да се ориентирам как точно е постигнато.
В този ред на мисли, приемам и съвети и предложения за декорация на стената зад дивана  Blush

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 00:37 от Lirena

# 520
Lirena, на подобен под като твоя сложих бели стени и една тъмно сива стена за акцент. Диванът е бял с опция да сменя калъфа със сив във времето. Килимът е Хампен от Икеа, той е тъмно бежов по-към кафеникав. Пердетата са бели с някакъв мотив от Икеа готови. Можеш да си вземеш стига да си от София и да пробваш няколко цветови варианта. Дори и само заради цвета и после да търси да ти ушият по размер...
На сиви стени в друго жилище сложих тези завеси
http://m.ikea.bg/textiles/Curtains-and-blinds/Curtains/mariam-61568/80326542/
Прекрасен цят! Има го и в килима, който взех. Виж и нещо тип горчица
http://m.ikea.bg/textiles/Curtains-and-blinds/Curtains/mariam-61057/10326545/
Аз съм също по по-монохромните интериори и харесвам много и тези комбинации. Може да боядисаш само 1 стена както е на снимката в този горчичен цвят,  а другото бяло или мръсно бяло или всички стени, но трябва за мен да е доста светло помещението ако се спреш само на него за навсякъде. Виж и килима, в който се преплитат тези цветове. Мисля в Айко гледах нещо подобно.

# 521
  • В свой си свят :))))
Lirena, на подобен под като твоя сложих бели стени и една тъмно сива стена за акцент. Диванът е бял с опция да сменя калъфа със сив във времето. Килимът е Хампен от Икеа, той е тъмно бежов по-към кафеникав. Пердетата са бели с някакъв мотив от Икеа готови. Можеш да си вземеш стига да си от София и да пробваш няколко цветови варианта. Дори и само заради цвета и после да търси да ти ушият по размер...
На сиви стени в друго жилище сложих тези завеси
http://m.ikea.bg/textiles/Curtains-and-blinds/Curtains/mariam-61568/80326542/
Прекрасен цят! Има го и в килима, който взех. Виж и нещо тип горчица
http://m.ikea.bg/textiles/Curtains-and-blinds/Curtains/mariam-61057/10326545/
Аз съм също по по-монохромните интериори и харесвам много и тези комбинации. Може да боядисаш само 1 стена както е на снимката в този горчичен цвят,  а другото бяло или мръсно бяло или всички стени, но трябва за мен да е доста светло помещението ако се спреш само на него за навсякъде. Виж и килима, в който се преплитат тези цветове. Мисля в Айко гледах нещо подобно.

Страхотна е тази горчица, нещо ме е запленила напоследък. Гледах няколко интериори с този цвят за акцент и наистина е много готино, въпросът е да и добре премерено.

# 522
Аз страшно харесвам сив диван с елементи в жълто и тюркоазено, което пак идва като вариация на горчицата

# 523
Здравейте! Имам нужда от малко съвети за малка баня в бяло и сиво. Искам сивото да е на пода и евентуално като акцент на пакета с тръбите. Помещението е наистина малко 1.60х1.20 м и не искам да изглежда схлупено. За нюанса на сивото се чудя колко да е тъмно?
В Коридора искам гранитогрес с дървесен фладер и ми се иска да не се бие много с пода в банята. Жилището е гарсониера и искам подовете да са акцент, а стените бели. Да изглежда светло и просторно.
Ще се радвам да споделите мнения.

# 524
Mного е красиво с горчицата. И аз я харесвам. Но дневната ни не е светла, тъй като има и тераса, която затворихме. Терасата е с голям прозорец, но все пак доста намаля светлината в хола в сравнение с преди, когато си беше просто отворена тераса.
Затова според мен трябва да сложа само перде( от завеса не виждам смисъл, тя допълнително ще затъмни, а пък и ще пречи при отварянето на вратата към терасата). А пердето трябва да е възможно в най-светлия цвят( дори обмислям да е бяло) и да пропуска достатъчно светлина - доколкото е възможно, разбира се. Идея си нямам каква материя да избера - хем да не е прозрачно, хем да пропуска светлината...
И ето сега пак удрям на камък - ако сложа бяло перде, къде да вмъкна тези цветни акценти - да приемем, че избера горчицата като акцент. Бялото перде няма да се върже с нищо в интериора, както и диванът - той ще стои абсолютно "самотен" като цвят.
Ето всички тези неща ужасно ме тормозят. От една страна искам  леко да освежа като внеса цвят, от друга - не мога да "вържа" цветово пердето с килима и дивана.

Общи условия

Активация на акаунт