Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 811
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм с Икейски със сменяеми калъфи. Доволна съм. От една година ползвам светло бежови. Купих и друг диван от там  в бяло, но не е ползван все още. Много по-удобно е от стандартните дивани с пришити дамаски.

# 496
  • София
Аз дълги години имах светлобежови, почти бели килими. Е, няма такъв ужас.Всяко най-малко петно се вижда и все ми изглеждаха мръсни.Гостите ми  обикновено много ги харесваха, а аз им отговарях, че само идиот може да си купи такива килими!При което визирах себе си. Та в тоя ред на мисли , смятам, че белият диван е голяма грешка. След 10 години ползване ,подарих килимите на една моя леля, която се прехласваше по тях, а аз си купих много шарени на цветя и сега съм в мир със себе си.

# 497
  • DE
Обожавам бели килими  Heart Eyes имам навсякъде и не е чак толкова трудна подръжката, но ние и няма какво толкова да цапаме, децата ми са големи. Твърдо съм за светли мебели и подове  Peace Цвят обичам да докарвам с текстил който се подменя когато ми омръзне  Grinning

# 498
Имаме бял диван. Не мисля че е подходящ за семейства с малки деца. Изключение бих направила ако се сваля калъфа и се пере. Първата абстрактна творба на дъщеря ми е именно върху него Simple Smile . В момента диванът ни е син и пера почти през две седмици. Детето е на 5.

Обожавам бялото, фен съм на скандинавски, изчистен, минималистичен стил.

# 499
Имам екстериорен въпрос, по-точно серия от въпроси - има ли нещо специфично при боядисване на желязо - ясно е, че не трява да вали, но колко дни по-нататък времето трябва да е сухо? И с каква четка? Интересуват ме всякакви подборности Simple Smile

# 500
Имам бял диван. Разкошен е.  Повече пазене иска/което се случва точно толкова, колкото и за по тъмните дамаски на другите дивани/ и чистене. Grinning
Въпрос на желание е. Ако е голямо, ще си вземеш и ще му слугваш. Ако не ти се занимава, недей!

Май към това клоня и аз - да си взема и да им слугувам... Simple Smile.

Тези, които съм харесала, не им се маха/сменя плата за съжаление.
Сегашният ни диван е такъв, не го пера много често, но от махане и слагане всичко вече се е скъсало.

В магазина ми казаха да си взема някаква парна чистачка за почистване на дамаската, която не може да се махне - някой има ли подобно нещо?

Относно белите килими - майка ми имаше такива вкъщи аз като бях дете. Ставаха петна лесно, но на мен никога бе са ми правили впечатление. Имаше много цветя по килимите и не се забелязваше, но майка ми ги забелязваше Simple Smile

# 501
В офиса съм с бели кожени мебели, но те не се ползват толкова много и нямат поражения. Почистването е с мокри кърпички.
Ако не е кожа, бял диван не бих си взела, много ще се цапа мисля.

# 502
Ако е кожен диванът, съм силно ЗА бял. Ако обаче е с дамаска (особено памучна) – не. Трудно или изобщо не се почиства това нещо. Капнеш кафе, вино и остава за цял живот като попие. Simple Smile
За светлите килими и аз си изпатих. Взех си предишната пролет ето такива за кухнята, че да ми е светло и свежо: https://goo.gl/KFk5mM.
Е, направо в момента чакам с нетърпение да се постопли и да ги махна за пране. Всяко едно капване, влакънце, трохичка, се виждат като на длан. А и кухнята ми е мнооого светла. Подът бял също и става "елате ме вижте". Красиво е много бялото (фен съм), но по-скоро за спалня или шкафове, легла.

# 503
  • Canada
Тук, в Канада има някакви предпазващи спрейове за третиране на мебели и т.н. В България няма ли?

# 504
Здравейте,
Бях писала отдавна в темата с въпрос за цветово съчетание в хола, но сагата ми продължава. Все още, по обясними причини в хола ни има само диван и ТV Blush
Преди няколко месеца се допитах и в темата , в която съвети дава Нивиана, но не ми допадна това, което тя предложи относно цвят на стените и пердетата.
В линка по-долу е "комуникацията" ни. Моля отново за вашите мнения и съвети. Единственото, което мога да променя е цветът на стените. Затова търся съвет за тях, за цвят на пердета и съответно - килим.
Аз смятам, че сгрешихме с избраният цвят на стените, мисля, че с цветът на дивана - също, но.....него няма как да сменя.
http://old.bg-mamma.com/?topic=1014111.msg36199139#msg36199139

# 505
Аз съм твърдо против кожа. Надрасканото с химикал или маркер не се маха, а самата кожа почва да се лющи.

Polar Bear - дай линк към тези препарати?

# 506
А ти какви цветове харесваш? Какво изложение е стаята и колко са големи прозорците? Какво въздействие искаш да имат цветовете в стаята (успокояващо, енергизиращо...)?

# 507
Здравейте,
Бях писала отдавна в темата с въпрос за цветово съчетание в хола, но сагата ми продължава. Все още, по обясними причини в хола ни има само диван и ТV Blush
Преди няколко месеца се допитах и в темата , в която съвети дава Нивиана, но не ми допадна това, което тя предложи относно цвят на стените и пердетата.
В линка по-долу е "комуникацията" ни. Моля отново за вашите мнения и съвети. Единственото, което мога да променя е цветът на стените. Затова търся съвет за тях, за цвят на пердета и съответно - килим.
Аз смятам, че сгрешихме с избраният цвят на стените, мисля, че с цветът на дивана - също, но.....него няма как да сменя.

На първо усещане: Мебелите тъмни според мен. Цветът на дивана, пода, стените ти дават възможност за страхотни комбинации.

Килимът - нежен пастелен цвят, по - светъл от пода, акцент възглавници на дивана, с десен, решен в същия нюанс например. С пердетата може да търсиш кореспонденция или с цвета, който си избрала за килима, или неутрални и ненатрапчиви. Отива и топла и студена гама. За себе си бих го решила в светло синьо с акцент оранжево или жълто. Или само синьо.

Вземи предвид каква е естествената светлина в дома. Бих ти предложила да започнеш първо с килима. 

# 508
Имали сме бели кожени дивани, кресло и стуул и отново се замислям да взема подобни.
Единственото, което не ми хареса е колко трудно чистих креслото след гост с нови тъмно-индигови дънки през лятото и един химикал от детето.

Но си купих едни кърпички за миене на кожа и трика с прясно мляко на кърпа и след това кърпите з акожа вършеха страхотна работа. За 15ина минути минавах всичко.

Лирена, бих вакарал малко твой си любим цвят в комбото със сиво и тъмен под.

# 509
Здравейте,
Аз бих вкарала топли цветове. След като стените, диванът са студени, бих заложила на топли цветове за килим и завеси, както и в акцентите на дивана. Това ще вкара уют и релакс. Помисли кои са любимите ти топли цветове и им потърси нюанси за комбинация. Ако си любител на минимализма (като мен) се придържай към изчистени цветове и форми, без мотиви и шарении. Ако предпочиташ по-сложните и пищни комбинации, потърси килими и пердета с цветя, геометрични фигури, комбинации на цветове.

Общи условия

Активация на акаунт