Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 816
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Тра-ла-ла
Позволявам си тук да питам, за да не пускам отделна тема.

Искам да боядисам и освежа таван с латекс. Таванът е гипсокартон, грундиран и боядисван 2 ръце преди 15 месеца от майстор. Питането ми е трябва ли да грундирам "старата" боя и тогава да нанеса новия пласт или мога директно върху боята? Там е работата, че не знам каква е старата боя. С нея бяха боядисани и коридора и банята. Беше някаква непопулярна марка и не знам какъв тип е - миеща се или не?! newsm78 И в този ред на мисли се притеснявам дали ще "държи" новия латекс, ако са различни типове - примерно немиещ се латекс в/у миещ се....дали няма да създаде проблеми?

# 481
Позволявам си тук да питам, за да не пускам отделна тема.

Искам да боядисам и освежа таван с латекс. Таванът е гипсокартон, грундиран и боядисван 2 ръце преди 15 месеца от майстор. Питането ми е трябва ли да грундирам "старата" боя и тогава да нанеса новия пласт или мога директно върху боята? Там е работата, че не знам каква е старата боя. С нея бяха боядисани и коридора и банята. Беше някаква непопулярна марка и не знам какъв тип е - миеща се или не?! newsm78 И в този ред на мисли се притеснявам дали ще "държи" новия латекс, ако са различни типове - примерно немиещ се латекс в/у миещ се....дали няма да създаде проблеми?
Как след 15 мес? Ако пушите или е опушен от мръсен въздух да речем Ви трябва грунд. Даже има такъв за ожълтели тавани от пушене и мокри петна, за да не избива. Иначе ще избива! Ако сте сигурна, че е грундирано и боядисано две ръце и не е опушено може директно да боядисвате.

# 482

Ако наемодателят ви разреши, може да ги боядисате в шаби стил, вижда ми се практично за врати.

Благодаря за идеята!
А как да ги направя?

Най-добре да потърсиш в ю туб на езика, който добре говориш.
Има на руски, английски, немски.
Ето тук за врата точно, на английски.
https://www.youtube.com/watch?v=Fry63IJ71aU

# 483
  • София
Преди около седмица питах за софтуер за интериорен дизайн.

Рсзцъках нещата и ще дам отзиви кои ми се струват най- подходящи.

-3d Max - става за по- сложни и ексцентрични дизайни, доста голяма реалистичност също, но е по- сложна, трябва си стабилно разучаване
- sketchup - лесен интерфейс и наличие на готови модели, които да се импортват
- blender - хубавото е, че е безплатна и лесно тръгва дори на малка рам, но е с доста по- сложен интерфейс, обаче става за анимирана част, повече и по- добри textures

Първите две също могат да се намерят кракнати из нета, но по принцип не са безплатни, освен орязаната и по- стара версия на Sketchup.

Това е, и с трите стават добри дизайни, но нито една не е като онлайн версиите- да си цъкаш готови канапенца и врати, изисвка се моделиране, а за последната и доста голяма фантазия.
Скрит текст:

# 484
  • Тра-ла-ла
Как след 15 мес? Ако пушите или е опушен от мръсен въздух да речем Ви трябва грунд. Даже има такъв за ожълтели тавани от пушене и мокри петна, за да не избива. Иначе ще избива! Ако сте сигурна, че е грундирано и боядисано две ръце и не е опушено може директно да боядисвате.
Точно от теч имам проблеми. То силно казано проблеми. Гипскартонът се оказа доста жилав (влагоустойчив исках да сложат). Само по едната стена в края като лента е запрозирал зеления цвят и жълтее с голяма фантазия. А на друго място точно на снадката между 2 гипсокартона по дължината на гредата също едва доловимо има леко жълто оцветяване. Но няма набъбване, олюпено и т.н. То даже и не се забелязва, ако не се взреш, но аз си го знам. А и предстои да се правят стените и после ще е трудно тепърва да правя тавана.

Иначе не се пуши. Таванът си е бял. Губи ми се момента дали е грундиран гиспокартона. Но 2 ръце боя със сигурност има. Мокри петна няма от 1 година. Просто малко стари спомени от теч.

# 485
Точно от теч имам проблеми. То силно казано проблеми. Гипскартонът се оказа доста жилав (влагоустойчив исках да сложат). Само по едната стена в края като лента е запрозирал зеления цвят и жълтее с голяма фантазия. А на друго място точно на снадката между 2 гипсокартона по дължината на гредата също едва доловимо има леко жълто оцветяване. Но няма набъбване, олюпено и т.н. То даже и не се забелязва, ако не се взреш, но аз си го знам. А и предстои да се правят стените и после ще е трудно тепърва да правя тавана.

Иначе не се пуши. Таванът си е бял. Губи ми се момента дали е грундиран гиспокартона. Но 2 ръце боя със сигурност има. Мокри петна няма от 1 година. Просто малко стари спомени от теч.

Щом е имало теч, вземете грунд за жълти петна. Той така или иначе е за изсъхнали петна, не за мокри. Ние сме купували такъв на ML Aqualin по спомен специален. Грундът преди латекса е важен и дано са сложили.

# 486
На тази жена от клипчето й се получи много добре вратата, обаче съвсем не е толкова лесно. Опитахме със сестра ми да направим врата по youtube клипче когато родителите ни си обзавеждаха вилата, но освен че изгубихме много време, ншият резултат нямаше нищо общо с този на клипчето.

# 487
Момичета, какво мислите за ламинат по стените?
Майсторът ни даде такава идея за антрето, а пък аз до момента даже не знаех, че може да се лепи и по стените. Снимки в нета гледах много хубави, но нямам познати с лични впечатления.

# 488
  • В свой си свят :))))
Момичета, какво мислите за ламинат по стените?
Майсторът ни даде такава идея за антрето, а пък аз до момента даже не знаех, че може да се лепи и по стените. Снимки в нета гледах много хубави, но нямам познати с лични впечатления.

Имам клиентка с подобно направено антре, при нея се е получило много хубаво и е така вече повече от 5г.

# 489
  • Тра-ла-ла
Щом е имало теч, вземете грунд за жълти петна. Той така или иначе е за изсъхнали петна, не за мокри. Ние сме купували такъв на ML Aqualin по спомен специален. Грундът преди латекса е важен и дано са сложили.
Благодарско  Hug

# 490
Здравейте Simple Smile. Предстои ни смяна на диваните и искам да взема бели, но ме притеснява това, че ще се цапат, а и сме с две малки деца.
Не искам да ги покривам с одеяла или пък да стоят с петна - бяло с петна ми е много грозно.
Но от друга страна ми писна от кафяви, сиви или сини дивани каквито винаги сме имали, точно защото бялото се цапа.

Вие бихте ли взели или ако има някой с бели дивани - успявате ли да опазите?

# 491
Аз лично- не бих взела бели. Можe  би една идея по- цветно- беж, леко жълт и т.н. И задължително с перящи калъфи.

# 492
Здравейте Simple Smile. Предстои ни смяна на диваните и искам да взема бели, но ме притеснява това, че ще се цапат, а и сме с две малки деца.
Не искам да ги покривам с одеяла или пък да стоят с петна - бяло с петна ми е много грозно.
Но от друга страна ми писна от кафяви, сиви или сини дивани каквито винаги сме имали, точно защото бялото се цапа.

Имам бял диван. Разкошен е.  Повече пазене иска/което се случва точно толкова, колкото и за по тъмните дамаски на другите дивани/ и чистене. Grinning
Въпрос на желание е. Ако е голямо, ще си вземеш и ще му слугваш. Ако не ти се занимава, недей!

# 493

Вземи със сменяеми калъфи. Така ако видиш, че с бялото не става ще сложиш друг цвят калъф или пък като се изцапа ще можеш да го изпереш. Ако имаш възможност направо при покупката си вземи и резервен калъф, който да ползваш докато переш основния. Аз така направих.

# 494
  • В свой си свят :))))

Вземи със сменяеми калъфи. Така ако видиш, че с бялото не става ще сложиш друг цвят калъф или пък като се изцапа ще можеш да го изпереш. Ако имаш възможност направо при покупката си вземи и резервен калъф, който да ползваш докато переш основния. Аз така направих.

В момента и аз съм на подобна вълна. Тъмният цвят удома започва вече да ми тежи, а не мога да кажа, че се поддържа по-лесно...имам деца и животинки, а така ми се иска нещо светличко...напоследък се заглеждам в тези на ИКЕА, със сменяемите калъфи, изглеждат ми като че ли удобни за поддръжка.

Общи условия

Активация на акаунт