Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 838
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Пистолет за горещ въздух - сваляш блажната боя със шпакла и боядисваш наново. Шкурка преди боядисването. Но си е хамалогия.

Евтин вариант - да ги облепиш с мебелно фолио.

# 466
*Бенджи*, според мен ще стане и с шкурене на местата, които се лющят до здраво (без задълбаване), хубаво измиване с обезмаслител и след това боя. Препоръчвам тази - не мирише, съхне бързо. Успех Hands V

# 467
  • Пловдив
Здравейте,
Да се цопна пак с питане. Имате ли идеи за някакви принтове, които ще подхождат на тази стая.  Нещо универсално, че нямам идея още от кого ще се ползва. Таваните са 2,85 м и мястото над леглото ми седи мноoого празно. Мисля да сложа две големи бели рамки над таблата. За принтове си представям сякаш нещо монохромно?! Цветът не стените е сиво-синкав леко.
Скрит текст:

И да споделя почти готовата кухня, за която ви питах преди време и ми помогнахте Flowers Hibiscus
Скрит текст:

Гледам спалнята е сива. На коя фирма е боята

# 468
Докато сте на тема бои - бюджетен вариант да се направи тип "цокъл" на стените само в началото във вход?
С една дума - с един замах на влажна кърпа да се отстраняват следи, ако се наложи  Mr. Green

# 469
С блажна боя.

# 470
Онази блажна боя Thinking
Не съм поглеждала как изглежда съвременният ѝ вариант.

# 471
  • In transit
Драго, нещо с по-живи цветове ще стои добре според мен. С монохромни ще стане много "стерилно".
Нещо такова си представям ( или други по твой избор).
Скрит текст:

# 472
Докато сте на тема бои - бюджетен вариант да се направи тип "цокъл" на стените само в началото във вход?
С една дума - с един замах на влажна кърпа да се отстраняват следи, ако се наложи  Mr. Green
lorenca, вижте два поста по-нагоре има линк към боя, с която може да се боядисва върху блажна боя. Води се грунд-боя, но може да се използва и като крайно покритие. На водна основа, бяла, мат. Гланцова има на същата фирма, пак на водна основа (с жирафче на кутията), различни цветове, може и само с нея. Основата трябва да е суха, здрава, обезмаслена, обезпрашена. Има и други бои на водна основа, но за да "хванат" на блажната боя, тя трябва да е надраскана/шкурена грубо, или да се използва Бороконтакт, или подобно.

# 473
little chaos, благодаря за насоките.
В момента няма блажна боя, а обикновена, клоняща към прахова.
Ще погледна жирафчето  Peace

# 474
Ох, 3 пъти се редактирах докато кача снимки...
Драго, аз нещо такова си представям...
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 17:23 от valia8

# 475
Ах, тези акварелни пера са много нежни.

Ако е за наематели, може да разгледате за скандинавски стил постери в китайските сайтове и после с тях да купите рамки от Джъмбо (където според мен има най-голям избор на евтинджос рамки).

Ако пък искате да е малко по-така, в Етси съм виждала невероятни принтове на авторски картини, върху канава, продавани от самите им художници. За мен е чудесен бюджетен начин да се вкара малко истинско изкуство в дома.

Между другото, близка приятелка обзавежда бебешка стая за малко момиченце и поръчахме такъв принт от една българска художничка: https://www.etsy.com/uk/shop/thefirstgarden?ref=condensed_trust_ … eader_title_items

Нищо общо нямам с художничката и се надявам да не се счете за реклама, но съм й виждала на живо картините в Абсент в София и са чудесни за целта - нежни, успокояващи, природни акварели. Пускам специално линк, защото на добра цена, хубави и оригиналната картина може лесно да бъде видяна на живо, но ако модератор прецени, може да ми редактира поста.

# 476
Не знам дали е за тази тема, но не намерих къде да попитам:

Какво мога да направя със стари вътрешни врати, чиято боя се лющи на места?

Възможно най-евтиния вариант, става дума за апартамент под наем, като собственикът не иска да поеме евентуален ремонт т.е. трябва да е за сметка на наемателя т.е. за моя. Wink

Ако наемодателят ви разреши, може да ги боядисате в шаби стил, вижда ми се практично за врати.

# 477
Здравейте, не съм сигурна дали в тази тема някой беше показвал карта на света с животни за детска стая, чудя се от къде е най - добрия вариант да се поръча в голям размер за стена?

# 478
  • Deutschland/HE
Здравейте, не съм сигурна дали в тази тема някой беше показвал карта на света с животни за детска стая, чудя се от къде е най - добрия вариант да се поръча в голям размер за стена?

Аз съм купувала от книжарница такава карта, беше около 30лв, но има и като стикери:
Карта-стикер

# 479
  • Пловдив

Ако наемодателят ви разреши, може да ги боядисате в шаби стил, вижда ми се практично за врати.

Благодаря за идеята!
А как да ги направя?

Общи условия

Активация на акаунт