Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 850
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, бихте ли ми препоръчали програма за интериорен дизайн, ако сте се занимавали лаишки? Има толкова много и не мога да се ориентирам. Чета, че sketchup била добра.

Скрит текст:
А искам да видя как да набутам много неща (спалня, два скрина, трикрилен пакс гардероб, тоалетка и бюро) в стая с размери 4.4x3m Laughing
https://planner5d.com/
Не е кой знае какво обаче.

Аз ползвах sketchup, и малко полезно инфо има безплатен семинар сега на 10 .03 в интер експо в сф ,за начални стъпки в sketcup, , нужно е предварително записване , вижте в сайта на интер експо.Семинара се провежда от graphicground, мен лично те са ме обучавали , и  съм доволна .За това ,което ти го искаш семинара ще ти свърши  работа

# 451
За детска стая, ако дограмата го позволява технически, бих поставила роло щора с оглед по-лесното почистване (те са от ПВЦ материал, който просто се почиства с прахосмукачка и след това се забърсва с парцал). Над роло щората, може някакво тънко перде за уют.

Благодаря, а роло щори пак ли в Дом хармония да видя или има някъде, където е по - добре да отида? Simple Smile

# 452
  • Бургас, София
cvetinkka, ние гледахме роло щори в Камакс - само щори правят и имат опции, но малък избор на платове, гледахме и в Ролпласт - не се занимават основно с това и си личи страшно много, служителката за пръв път виждаже каталога и нямаше идея какво могат или не да направят.

А аз дали бих могла да се намърдам във въпросите по римските щори? Може ли да разкажете малко повече - всяка информация или мнение би ми било полезно? На прозореца ли са поставени, на таван или стена? Има ли врата към тераса с щора?
Ние искаме в хола да сложим и много харесвам снимките в интернет с такива щори. Обаче всичките са едни перфектни като размер и разположение на прозореца, като плат и цвят. А тук като гледам по магазините и снимките от сложени щори - нещо не съм сигурна, че са правилния избор за мен.
Аз искам светъл, непрозрачен плат, който обаче да пропуска светлина. Да стои по-твърд и да пада тежко, иска ми се и да има текстура. Искам при пълно пускане на щората отдолу да има дипличка, ако това е възможно. Не знам дали обяснявам правилно, но някои римски щори ми изглеждат все едно платът е намачкан или набран (не като ефект, а като дефект). Самото надипляне искам да е на цяло парче, не на половин. И другата чуденка е дали да ги сложим на стената или на самите прозорци. В единия случай ще трябва да вдигаме щората при всяко излизане на терасата или отваряне на врата/прозорец. В другия случай - при отворен с падане прозорец, щората ще се люлее (има ли водачи за този тип щора ?!?).
Скрит текст:
Показвам само формата, която ми допада, не като избор на плат и цвят. Първата ми харесва, втората не.

# 453
  • София
Не се люлеят. Нямат водачи, но имат едно въжета тип корда, по които се задържат на място. Моите са като показаните на снимките, сиво-бели с безцветни фигури на слънца и луни. От Гершман са. Имам и в детската стая цветни на мечета и магаренца. Доволна съм от тях, но ако можех да сложа перде, нямаше да избера римските щори в никакъв случай. Не създават този уют като пердето. Много ми харесва и японската  стена, но няма как да сложа корниз в спалните.

# 454
Като сте на въпроса със щорите може ли да се включа и аз с един въпрос. В детската имаме тънко прозрачно перде.Искаме да сложим щора за затъмняване на стаята вечер за да не се виждаме от съседите защото имаме баня в тази стая. Искаме да е щора която през деня се прибира плътно нагоре и не затваря никаква част от светлината влизаща през деня в стаята.Също трябва да е закачена за стената над дограмата за да може прозореца да се отваря тип ножица. От това което гледах само тип руло ни върши работа или има и друг вариант. Четох по нагоре че лесно се подддържат. А щорите тип ден и нощ дали биха отговаряли на изискванията ни. Как мислите дали ше стои добре комбинация от тънко перде с мечо пух с една руло щора в зелен цвят като стрната до дограмата. Не съм фен на щорите и никога не сме имали. В детската за съжаление сложихме корниз на който няма втора релса за дебело перде а ММ не е съгласен да дупчим за нов корниз за дебело перде та трябва да избера щора а гич не ги харесвам

# 455
Скрит текст:
Като сте на въпроса със щорите може ли да се включа и аз с един въпрос. В детската имаме тънко прозрачно перде.Искаме да сложим щора за затъмняване на стаята вечер за да не се виждаме от съседите защото имаме баня в тази стая. Искаме да е щора която през деня се прибира плътно нагоре и не затваря никаква част от светлината влизаща през деня в стаята.
Също трябва да е закачена за стената над дограмата за да може прозореца да се отваря тип ножица.
Скрит текст:
От това което гледах само тип руло ни върши работа или има и друг вариант. Четох по нагоре че лесно се подддържат.
А щорите тип ден и нощ дали биха отговаряли на изискванията ни.
Скрит текст:
Как мислите дали ше стои добре комбинация от тънко перде с мечо пух с една руло щора в зелен цвят като стрната до дограмата. Не съм фен на щорите и никога не сме имали
. В детската за съжаление сложихме корниз на който няма втора релса за дебело перде а ММ не е съгласен да дупчим за нов корниз за дебело перде та трябва да избера щора а гич не ги харесвам
Ако щората е закачена за стената над прозореца, как точно се очаква да стане без дупчене? По-добре единичната релса да се смени с двойна, сложена на същото място, ако е от същия тип даже и дупките ще си паснат (само дюбелите да се сменят при нужда, ако се разбият при развиването).
Монтаж на стената над прозореца (отпред на стената, че да не пречи да се отваря)
Скрит текст:
Без дупчене се слагат щори руло закачени за дограмата. Има такива със странични водачи, че да не се "виси" щората при отваряне "ножица".
Скрит текст:
"Ден и нощ" не отговарят на описаните ти изисквания. При тях два пласта от плат който е с две равни по ширина ленти - плътна и тънка, които просто се разместват. "Ден" - съвпадат тънка с тънка част и плътна с плътна (1/2 от площта ти е прозрачна), "Нощ" разминават се и има винаги плътна пред или зад тънка лента плат, закрива цялата площ на прозореца. Или пък трябва пак да ги навиваш нагоре на ролка...
Скрит текст:

# 456
Външни щори ?

# 457
Корниза е от тези дървените , взимахме го от Бриколаж и е единичен , май не съм виждала от този тип двойни със същия размер.Трябва да проверя , дали има регулиращи се на дължина корнизи някъде примерно ? Тези за докрамата тип руло ми допадат само се чудя дали ще ми харесат под пердето как ще стоят

# 458
При роло-щорите водачите могат да се сложат, само ако дограмата е с остър ъгъл. При нас е заоблен и не стана с водачи, но долу монтираха, не знам точно как се наричат, но са държачи, за които се закрепват краищата на щорите и пак не мърдат, покриват плътно осветената част от дограмата и така

# 459
  • DE
Моята дограма не е с остър ъгъл и е с водачи.

# 460
Здравейте, дами! Знам, че много от вас са врели и кипели по магазините в София и затова реших да попитам тук. Знаете ли дали в магазините за ПДЧ плоскости (и в кои по-точно) продават парчета? Трябва ми парче около метър на метър, не ми се купува цяло, че няма какво да го правя (видях, че стандартният размер е 2,8 Х 2м).

# 461
  • софия
Във всички строителни хипермаркети има парчета - Бриколаж, Ноуммакс, Практикер и т.н.

# 462
  • София
Аз съм си поръчвала в ТОПЛИВО.По мои размери са ми рязали и обкантвали.

# 463
Здравейте,
Да се цопна пак с питане. Имате ли идеи за някакви принтове, които ще подхождат на тази стая.  Нещо универсално, че нямам идея още от кого ще се ползва. Таваните са 2,85 м и мястото над леглото ми седи мноoого празно. Мисля да сложа две големи бели рамки над таблата. За принтове си представям сякаш нещо монохромно?! Цветът нa стените е сиво-синкав леко.
Скрит текст:

И да споделя почти готовата кухня, за която ви питах преди време и ми помогнахте Flowers Hibiscus
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 мар 2018, 15:34 от drago_2008

# 464
  • Пловдив
Не знам дали е за тази тема, но не намерих къде да попитам:

Какво мога да направя със стари вътрешни врати, чиято боя се лющи на места?

Възможно най-евтиния вариант, става дума за апартамент под наем, като собственикът не иска да поеме евентуален ремонт т.е. трябва да е за сметка на наемателя т.е. за моя. Wink

Общи условия

Активация на акаунт