Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 57

• 117 848
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
    Аз веднага бих пребоядисала стените в бяло и мръсно бяло, но те са едва на 6-7 месеца - съвсем прясно боядисани,
    Скрит текст:
    съвсем като чисто нови са и само като спомена пред ММ, той изпада в нервна криза. Боядисахме с Dulux и да си призная не съм очарована от резултата. Хем ни правиха по каталог цвета за стените, ами не излезе това, което беше на каталога. Трябваше да е сиво по-скоро, а то синее и ужасно ме дразни този нюанс. Имам чувството, че точно цветът на стените обърква всичко. Сложих платове в какви ли не цветове и нюанси до него - нищо не ми хареса как стои до тази синкаво-сива стена. Някак като закърпено ми е.
    Пак ще го мисля.
    Иначе и на мен със завеса от двете страни ми допада много повече, отколкото само с перде. По-завършено е. А и цвят внася.
    Ами всички взехме да ти казваме да пребоядисаш и в какъв цвят, защото сама написа
    Единственото, което мога да променя е цветът на стените. Затова търся съвет за тях, за цвят на пердета и съответно - килим.

Lirena фиксирай последно наличните цветове... Много хаотично даваш информацията и ние се омотахме (Нивиана още повече, щото там ти май само за студено и топло сиво нещо питаше... и за мебелите)
    1. Диван - текстура цвят (виждах го някъде, не си спомням, май по-груба текстура на дамаската, но цвета не си спомням.)
    2. Стени - добре, сиво-синкаво, колко наситено, позволява ли изобщо комбиниране с тази горчица, която толкова коментираме.
    3. Под - цвят и колко ще е покрит с килим, трапезарна маса и... други
    4. Налични мебели в стаята - цвят
    5. Очаквана визия - топло/студено/... геометрично/флорално... писа нещо за скандинавска визия...

Питаше и какво да има над дивана, ама ние не знаем изобщо разпределение на стаята, налична мебелировка, други акценти (включително осветителни тела...)
    Качи някоя и друга снимка и скица, че иначе само се упражняване Simple Smile

# 541
    Като се прибере щерката ще я накарам да снима нашата сива баня с дървесен фладер.

# 542
    Mного е красиво с горчицата. И аз я харесвам. Но дневната ни не е светла, тъй като има и тераса, която затворихме. Терасата е с голям прозорец, но все пак доста намаля светлината в хола в сравнение с преди, когато си беше просто отворена тераса.
    Затова според мен трябва да сложа само перде( от завеса не виждам смисъл, тя допълнително ще затъмни, а пък и ще пречи при отварянето на вратата към терасата). А пердето трябва да е възможно в най-светлия цвят( дори обмислям да е бяло) и да пропуска достатъчно светлина - доколкото е възможно, разбира се. Идея си нямам каква материя да избера - хем да не е прозрачно, хем да пропуска светлината...
    И ето сега пак удрям на камък - ако сложа бяло перде, къде да вмъкна тези цветни акценти - да приемем, че избера горчицата като акцент. Бялото перде няма да се върже с нищо в интериора, както и диванът - той ще стои абсолютно "самотен" като цвят.
    Ето всички тези неща ужасно ме тормозят. От една страна искам  леко да освежа като внеса цвят, от друга - не мога да "вържа" цветово пердето с килима и дивана.

Lirena, исках да споделя, че ако избереш горчицата за акцент и бели пердета, може да вмъкнеш две - три бели възглавници или с бяло в десена. Или пък защо да не има препратка към килима. Диванът не е необходимо да го мислиш в каква комбинация да го вкараш. Той е такъв цвят, че подхожда каквато и гама да избереш.

# 543
    Вярно е хаотична информацията, която давам, точно защото аз самата съм объркана.
    Но в крайна сметка получих достатъчно  и полезни съвети, мнения, насоки, за което благодаря.
    П.П. Вариантът с картончето, намазано с латекс с цвета на стените наистина би помогнал при изборът на пердета. Не се бях сетила.... Благодаря, peneva bouquet

# 544
    # 545
    mariat много хубаво е станало.
    drago_2008 интересна идея за квадратния сифон ще попитам. Благодаря!

# 546
    Здравейте, влизам набързо с питане, защото нямам много време да чета назад, а и търсачката нищо смислено не изкара.
    Имам нужда да си направя аматьорска визуализация на банята. Преди 10 год съм я правила с програма, която имаше free trial период, и доста прилично се получи. Въпроса е, че не мога да си спомня каква беше тази програма, а и сигурно има доста нови неща.
    Това което ми трябва е да мога да си вкарам цвета на плочките от картинка от сайта на производителя, а шкафовете да ги начертая.
    Опитах с планера на икеа, защото шкафовете ще са техни, обаче там не мога да сложа цвят на плочките, който поне малко да наподобява моя, а и 3Dто е доста грозно.

# 547
    моля за съвет за цветово оформление на апартамент в индустриален стил - под антрацит, сиви стени. Кухнята ще е блед светъл ясен с черен мат акценти. Какви могат да бъдат плота и гърба? А прозорецът?
    каквъв цвят интериорни врати да поръчам - мислех бели, но всички изглеждат много модерно.
    Какво би могло да бъде портмантото в коридора? Дали да слагам бял цокъл? Гледам много се ползва, но пак не ми кореспондира много с индустриалния стил
    какво ще кажете за черни врати и прозорци? Дали няма да се затври много?

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 12:22 от Zuzi Vasileva

# 548
    Zuzi Vasileva Тъкмо вчера ходих да поръчвам входна врата като бях убедена, че искам най-тъмната възможна. Отидох обаче с мострите да наложа Черен дъб - почти черно и една друга в тъмнокафявата гама и се оказа, че по-светлия цвят на място стоеше по-добре. Зависи колко са големи помещенията.

# 549
    моля за съвет за цветово оформление на апартамент в индустриален стил - под антрацит, сиви стени. Кухнята ще е блед светъл ясен с черен мат акценти. Какви могат да бъдат плота и гърба? А прозорецът?
    каквъв цвят интериорни врати да поръчам - мислех бели, но всички изглеждат много модерно.
    Какво би могло да бъде портмантото в коридора? Дали да слагам бял цокъл? Гледам много се ползва, но пак не ми кореспондира много с индустриалния стил
    какво ще кажете за черни врати и прозорци? Дали няма да се затври много?

Тъмни врати и дограма, плот от полиран бетон, технически камък, стомана. Без бели первази.

# 550
    Готино
    https://catalogs.kare-design.com/?catalog=KARE_LIS_2018_VOL_14_BG#page_1
    Харесваш мебел, кликаш и падаш:)

# 551
    # 552
    Мен ме потресоха описанията - гугъл транслейт се е вихрил здравата. Например:

Материал детайли: Мангово дърво лакирано (воден лак)
    Височина на седалката: 45 см / Ръчно издълбани, доставка: счупени; видовете манго и бор (MDF) [последно, МДФ или масив?] научни (латински) име: Magnifera Indica и Pinus radiata, провинция Uttar

Доста повече трябва да се постараят, за да оправдаят цените си.  Laughing

# 553
    Не се стига до падане. Директно хиксчето горе.

# 554
    Абсолютно! Като оня ден - харесвам един диван на витрината на магазин, намирам сайта им - цени няма. Звъня да питам конкретно този диван колко струва - близо 7 бона. Казвам, ок, имате ли шоурум, където да видя наживо моделите ви, материи да пипна и пр. Нямаме госпожо, само по каталог действаме, в магазина имаме един диван, една спалня и една кухня, елате ги вижте, за да добиете представа. Благодаря и до там. Така бизнес не се прави.

Общи условия

Активация на акаунт