ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 338
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Девил, съветвам те да почетеш малко медицинска литература по въпроса. Ако знаеш и няколко езика още по-добре. Никой и никъде по света не предписва такава дозировка, защото е опасно, както казах. Аз съм с мутация в този ген и не усвоявам фолиева на 70%, което реално означава че цял живот трябва да пия по 1 таблетка, защото няма да мога и не мога да усвоявам В12. Но такова чудо като 10 таблетки - повярвай няма - това е нечувана глупост. Ако ще и 20 АГ БГ лекари да го кажат аз имам глава на раменете си, а и медицинската литература е достъпна. Едва ли тези лекари биха изписали тази дозировка на дъщеря си.

# 196
  • София
И аз съм Шоок, също не усвоявам фолиевата 35%, но с колкото лекари да съм се консултирала ( а те не са никак малко , а и доста известни имена ) , са ми казвали, че мета формата макс по 2 на ден, като в моя случай 1 е достатъчна .

# 197
Следящият ми бременността лекар ми пусна изследване на фолиева киселина, за да видим дали е достатъчна при прием на 1 таблетка мета. Ами достатъчно е, рядко се налага на някой да се вдигне дозата на 2 таблетки.

# 198
Аз приемам по две таблетки до края на бременността, заради анемия.

# 199
  • София
Фемибион съдържа комбинация от синтетична фолиева киселина (който като не се усвоява става токсичен) + метилиран Б9, в допълнение - и синтетичен Б12, който също не усвояваш, щото ти трябва метилкобаламин, а не цианкобаламин при мутации в MTHFR.

Оксилик съдържа витамин А, с който трябва да внимаваш да не предозираш при бременност, защото е опасен за плода.

В същото време не виждам някой да ти е предписал витамин Д, който е изключително важен преди, по време и след бременността.

Правила ли си някакви изследвания на витамини? Пусни поне за витамините Д и Б12.

Трима гинеколози питах за фолиевата и тримата бяха на мнение,че може да си я пия и няма да навреди.Даже ми препоръчаха да си поръчам от Гърция от 5мг вместо да пия по 10 таблетки от 0,4мг.Точно мета ми изписаха защото не съм можела да усвоявам обикновената.Пия и витамини Фемибион и Оксилик в тях има Б12

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 02:08 от delisardeli

# 200
DundyS  и аз за това се притеснявам,че ще е късно.

Мишленце0283 в коя седмица си?Аз точно при Конова мислех да си запазя час.Има дни,които е в Пловдив.

Да, приема и в Пловдив. Аз там ходих.
Но не очаквай кой знае какво. Пуска ти изследвания, които трябва да са в нейната лаборатория ( малко по-скъпи са). При моите показатели терапията й е АП, Фракси, утрогестан и дуфастон. И всичко това като настъпи Б, да ми е по схема от АГ. Сещай се АГ-тата как реагират като им кажеш това. Моят специално е на мнение, че тяхната употреба не гарантира нищо. И аз съм си примера сама за себе си.
Имам 2-3 биохимични А, като съм пробвала с терапия и без. Все тая.
На всяка Б съм се чудела какво да правя. Дали да приемам нещо, след като никой не ми иска да се изследват прогесторон, витамини и т.н.
Днес ми е поредното разочарование - при закъснение 15 дни, + тест и симптоматика, днес сутринта червеникаво течение и усещането, че ми идва.
С терапии, без терапии... Бебо още не е решил да дойде.

# 201
  • София
Мишленце, изследвала ли си НК клетки? Ако са повишени - имаш ли назначена терапия за тях?
И още - правиш ли тестове за овулация и изследвала ли си прогестерон 7 дни след доказана овулация?

# 202
Клетките са ок.
За ову-то, ние правим редовен секс и си забременявам естествено.
Прогестерон не съм изследвала. От толкова "светилища" (лекари), никой нищо не споменава за такова изследване. Но не знам защо при Б ме карат да слагам утрогестан, че пък и 3*2.

# 203
Офф съвсем ще се бъгна вече.Колкото повече задълбавам,токова по-зле става.Доктори ли да слушам или аз да стана доктор Disappointed Ще проуча за фолиевата,а изследвания за витамините и аз си мислех да си пусна.Обаче това за токсичната фолиева във Фемибиона ме довърши.То във всички витамини за бременни има фолиева мисля.Витамин А в Оксилик е 30% от дневния прием,предполагам няма опасност от предозиране.Вие пиете ли витамини за бременни?Има ли вариант,който да не е вреден?

Мишленце0283  стискам палци да си имаш скоро пухкаво бебче.Мен ме е страх да се оставя на мнението на един лекар,а като са повече пак лошо,че не им харесва да получават препоръки от други.Започвам да се чувствам в някаква каша,а още всичко е наред и не се е появил проблем.Ако се появи не знам какво ще правя Disappointed

Мишленце0283 и аз съм на Утрогестан вагинално 3х2 , до 13г.с. бях и на Дуфастон.Спомагали за задържане на бременността ми обясни АГ-то.Изследвала съм Прогестерон преди да забременея и си беше добре,но въпреки това на първия преглед за установяване на бременност ми изписа Дуфастон и Утрогестан,като Утрогестана вагинално се усвоявал,колкото е необходимо на организма не можел да се предозира поне така ме информираха и затова било полезно до края да си го слагам.

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 10:30 от **DeviL**

# 204
Девил за жалост несгодите ни превръщат всички в половин доктори. Няма начин, аз доверие на лекар нямам - винаги си сверявам информацията.

# 205
Ами аз защо съм само на утрогестан!? Ако с дуфастона имат комплесно действие!
Едно време си мислех, че като реша да имам бебе, ще е една лека и блажена бременност. А то стана постоянен страх. Не знам откъде ще търся 9 месеца спокойствие при Б. Имам чувството, че ще искам да живея в болница.
След малко отивам за направление и при АГ. Сега почнах да си мисля да не е станал задържан А.
А пък какъв ужас изпитвам, ако се наложи кюретаж.

# 206
Фолиевата е водоразтворим витамин и не се отлага токсично.Четох изследване за усвояването.
Утрогестан до края на бременност само при показания, иначе след 12 г.с плацентата си има грижата.

# 207
  • София
Девил, за съжаление никоя от нас не ги е научила тези неща заради компетентни лекари.

И за да ти допълня объркването - прогестеронът действа кръвосъсирващо и не е добре при тромбофилия да се изписва "наизуст" без доказателство, че прогестеронът ти е нисък.

За витамин А - това може да ти е 30% от дневната доза, но ти приемаш витамини и минерали и с храната. Оксилик няма указания че е подходящ за бременност.

На витамините за бременни специално пише, че са за бременни. Обаче това не върши работа за бременните с неусвояване на витамини, защото в 95% от случаите съдържат синтетични форми, които не се усвояват при мутации.

Ако четеш на английски, препоръчвам Mthfr.net.

# 208
Казват, че вит.А и Е били едни от най-опасните за бебчето при предозиране.

# 209

Мишленце0283 Дуфастон и Утрогестан са различни форми на прогестерон.След определена седмица Дуфастона бил неефективен.Попитай АГ на теб дали са ти необходими и двата.На мен не ми правиха кръвни изследвания преди да ми ги изпишат,но до колкото разбрах е заради мутациите,като коментар на първите две пише,че се подсилват една друга и има голяма опасност от спонтанен аборт.

Утрогестана едва ли ще ми го спрат защото заради ниския PPAP-A се очаква да имам проблеми с плацентата.Какво трябва да изследвам за да разбера дали съсирването на кръвта е нормално?

Общи условия

Активация на акаунт