ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 317
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
Консултации може се правят в Токуда, в св. Екатерина, и от др. лекари в НКБ, а също и от анестезиолозите (реаниматорите) и оперативните аг-та, щом им представиш резултат от изследването.

далеч съм от мисълта да зомбирам жените, че нямат избор.

# 181
Знам какво говоря. И знам, че ходех при нея преди да стане толкова популярна и ми е ясна разликата.
 Нещата вече са станали "да вземем едни пари".
Аз скоро бях на консултация при нея, не съм особено впечатлена. За 93 лв. ми каза неща, които вече зная, а на това, което я попитах не успях да получа конкретен отговор. Стори ми се и много изморена от работата си, което до една степен го разбирам.
Може би очакванията ми бяха по-големи и затова останах разочарована, но се двоумя дали да отида пак.

# 182
Заза, ако можете да поемете отговорност сама да се следите и смятате, че само си хвърляте парите на вятъра - не ходете при нея.

# 183
Аз държа да си направя консултацията И в НКБ, защото имам братовчедка починала от тромбофилия с бебето и искам да се презастраховам.

# 184
Заза, ако можете да поемете отговорност сама да се следите и смятате, че само си хвърляте парите на вятъра - не ходете при нея.
Да, определено ми е по-спокойно след като чух мнението ѝ, че е хубаво да си пия АП всеки ден, което правя вече месеци наред.

# 185
Здравейте,лятото си правих изследвания и резултата е:
Хомозиготен генотип D/D за АСЕ
Хетерозиготен  генотип 4G/5G за PAI
Хетерозиготен  генотип C/T за 677C>T (MTHFR)
Хетерозиготен  генотип A/C  за 1298A>C (MTHFR)
имаше и още,но за тях пише нормален генотип.Гинеколога ми назначи Неофолик Мета х10таблетки и при положителен тест да започна Аспирин протект по 1 на ден.Забременях и от ктрая на септември съм на аспирин.Питах дали да се консултирам с генетик или друг специалист,но според гинеколога тази терапия е достатъчна и няма нужда от други консултации.Така и не разбрах имам ли тромбофилия.
След първото БХС излезе нисък плацентарен протеин РРАР-А -0,30 и гинеколога ми назначи още генетични изследвания от тях
Хомозиготен генотип G/G за +505A/G(TAFI)
Другия понеделник съм на преглед и ще видя какво ще каже гинеколога за последното,но се чудя дали е достатъчно мнението на гинеколога?Как се разбира терапията дали е достатъчна,като не ми прави никакви изследвания.Като го питах каза,че следи кръвотока и от там щяло да проличи,но няма ли да е късно да се реагира тогава.Бременна съм в 15 г.с. и вече доста се обърках.Имам едно преждевременно раждане на близнаци,като единия близнак спря да се развива в 22-ра седмица,родих в седмия месец.Преди две години имам мисед и сега ми е много трудно да вярвам на лекар.
Въпроса ми е според вас тази терапия достатъчна ли е и с какъв специалист да търся консултация?От Пловдив съм,но ако тук няма кой да ми помогне предполагам,че в София ще има.

# 186
Девил, на ваше място бих направила консултация с хематолог. Когато се отчете проблем с кръвотока - обикновено е късно за адекватна реакция. Лека бременност.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 17:10 от DundyS

# 187
Аз съм със същите "мутации".
И съм на АП през ден, по мнение на Конова.

# 188
DundyS  и аз за това се притеснявам,че ще е късно.

Мишленце0283 в коя седмица си?Аз точно при Конова мислех да си запазя час.Има дни,които е в Пловдив.

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 18:07 от **DeviL**

# 189
  • София
Да напомня, че Конова е имунолог, както и Русев.
Момичетата препоръчват хематолог.
Консултацията с имунолог не изключва консултацията с хематолог.

# 190
  • София
Мен ме шокира количеството неофолик мета- 10 бр ?!
Сигурна ли сте, че от мета формата ви е казал 10 хапчета?

# 191
[video][/video]
И аз съм шокирана...на листовката на неофолик мета пише да не се пият повече от две таблетки.Въпреки мутацията,направете още една консултация за дозата.

# 192
  • София
И аз се учудвам на 10-те хапчета Неофолик Мета в комбинация с 0 внимание към Б12.

Приемът на високи дози Б9 може да маскира дефицита на Б12. Ето да си четете:
http://neopharm.bg/за-специалисти/neopholic-meta/маскиране-дефиц … тa-на-витамин-b12

# 193
+1 и освен това нарушаването на този баланс може да е доста опасно.

# 194
Трима гинеколози питах за фолиевата и тримата бяха на мнение,че може да си я пия и няма да навреди.Даже ми препоръчаха да си поръчам от Гърция от 5мг вместо да пия по 10 таблетки от 0,4мг.Точно мета ми изписаха защото не съм можела да усвоявам обикновената.Пия и витамини Фемибион и Оксилик в тях има Б12

Общи условия

Активация на акаунт