ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 315
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Прави се изследване на анти Ха, за да се види дали е подходяща дозата.
Ако има кървене препаратите за разреждане на кръвта докторите ги спират, приемат те в болница и назначават лечение.
Отделно има профилактични дози, има и лечебни дози с нмх.

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 22:56 от Анонимен

# 166
Заза, не разбирам въпроса ти съвсем. Защо трябва задължително да се кърви, когато си на терапия?
Има момичета, които имат имплантационно зацапване, но кървене?! Не се ли притеснявате повече от загуба на бебето, поради лош кръвоток?

Просто такива са ми наблюденията. Имам две много близки приятелки на терапия, едната загуби бебето след ужасен кръвоизлив в 13 г.с., другата периодично ми се оплакваше отново седмиците 8-13, за щастие си има прекрасно и мило момиченце. Познавам още 2 майки на терапия с много тежки бременности, прокървяване, кръвоизливи и т.н.
Знам, че не бива да слагаме всички под общ знаменател. Знам и какво е имплантационно кървене. Може и да греша, за първи път ще съм на терапия, не знам какво да очаквам.
И ако въпросът ми е объркващ и неточен, ще го трансформирам леко...Да кажем, че терапията няма нищо общо с прокървяването, тогава, все пак: какво да направя в случай на прокървяване или недай си Боже, кръвоизлив - къде да отида, да взимам ли нещо, спира ли се фракси/АП? Нямала съм никакъв дискомфорт през предишната си бременност и виждайки мами с такива проблеми, просто настръхвам.

# 167
Лекарят, който ти назначава нмх и аспирин трябва да  те следи.
Всяко аг оператор знае какво да прави.
И при мен един от моите аг-та се опасява от отлепяне на плацентата и кръвоизлив при повишаване на дозата на клексана с 0,6.
Редно е който назначава нмх да го прави писмено да издава рецепта и да носи отговорност...
Препаратите за разреждане на кръвта се спират веднага, ако паднат тромбоцитите и се повишат над норма асат и алат.

# 168
Лекарят, който ти назначава нмх и аспирин трябва да  те следи.
Всяко аг оператор знае какво да прави.
И при мен един от моите аг-та се опасява от отлепяне на плацентата и кръвоизлив при повишаване на дозата на клексана с 0,6.
Редно е който назначава нмх да го прави писмено да издава рецепта и да носи отговорност...
Препаратите за разреждане на кръвта се спират веднага, ако паднат тромбоцитите и се повишат над норма асат и алат.

Много, много Благодаря!

# 169
Подкрепям мненията на момичетата!
Дори искам да добавя че при инвитро процедурите кръвта се сгъстява/образно казано/ и дори без мутации изписват терапия с аспирин и фраксипарин.По този начин се улеснява имплантацията и после кръвоснабдяването на плода.

# 170
  • София
При прокървяване , Русев знам, че спира АП и назначава вит. К за 3 дни х 15 капки ( но фраксито не го спира).
Аз лично не съм имала кървене, бях всеки ден на фракси и Ап през ден. И аз стигнах обаче до 20 та седмица. На мен Паскалева след А, ми каза, че дозата на Нмх ми е била ниска ( предвид килограмите) . Даже сега ме сложи на Ап всеки ден и при бременност да включа клексан 0,6

# 171
При прокървяване , Русев знам, че спира АП и назначава вит. К за 3 дни х 15 капки ( но фраксито не го спира).
Аз лично не съм имала кървене, бях всеки ден на фракси и Ап през ден. И аз стигнах обаче до 20 та седмица. На мен Паскалева след А, ми каза, че дозата на Нмх ми е била ниска ( предвид килограмите) . Даже сега ме сложи на Ап всеки ден и при бременност да включа клексан 0,6

Точно поради тази причина, трябва да се следят показателите за дозирането при хематолог като проф. Паскалева, а не при Русев, защото с тези показатели, които той гледа няма абсолютно никаква връзка с дозирането на АП и НМХ.

# 172
  • София

Точно поради тази причина, трябва да се следят показателите за дозирането при хематолог като проф. Паскалева, а не при Русев, защото с тези показатели, които той гледа няма абсолютно никаква връзка с дозирането на АП и НМХ.
Точно така, аз бях при него и Сигридов при последната Б, нещо куца с тези показатели, които те следят.... Паскалева каза, че те двамата са единствените в света, които следят дозата на Нмх с Аптт....

# 173

Точно така, аз бях при него и Сигридов при последната Б, нещо куца с тези показатели, които те следят.... Паскалева каза, че те двамата са единствените в света, които следят дозата на Нмх с Аптт....

Луда работа, и по-лошото в случая е че си вярват, а и много пациентки им вярват. А после като стане беля - ни вопъл, ни стон от тях - не само това, но и се опитват да убеждават майките, че бебетата им били дефектни. Абе ужас.

# 174
Много съм разочарована от комерсиалният начин, по който са започнали да организират изследванията и консултациите в НКБ при проф. Паскалева.
 Ако Проф. Паскалева я няма, не можеш да си пуснеш изследванията.

# 175
Много съм разочарована от комерсиалният начин, по който са започнали да организират изследванията и консултациите в НКБ при проф. Паскалева.

Герда, това не е вярно! Моя приятелка имаше запазен час при нея - на професорката й се е наложило да пътува, часовете на хората са си останали и всички са били прегледани от друга нейна колежка.
Изследвания се пускат и без да е там, просто я замества някой от лекарите.

# 176
Знам какво говоря. И знам, че ходех при нея преди да стане толкова популярна и ми е ясна разликата.
 Нещата вече са станали "да вземем едни пари".

# 177
  • София

Аз не мисля точно така.... Нали все пак тя трябва да каже какво да се пусне и да го разчете после..

# 178
Знам какво говоря. И знам, че ходех при нея преди да стане толкова популярна и ми е ясна разликата.
 Нещата вече са станали "да вземем едни пари".

Нямам намрение да споря с теб. Въпросът е, че алтернатива на Паскалева - Няма! Щом имаш смелостта да се следиш сама - следи се. Но е меко казано глупаво във форум, в който влизаш и е общественодостъпен да заяваваш, че момичетата няма къде да се следят при проблем - защото това не е вярно!!!

Цялото ни здравоопазване е комерсиално - и какво от това - да спрем да живеем и да се борим ли?! Като правиш такива заявления е добре да си даваш сметка какви последици могат да имат те. Защото иначе се превръщаш в Сигридов и Русев, които следят бременните с абсурдни показатели.

Така че Герда, бъди така добра - да се откажеш от своята крайност в изказванията си - защото никога нещата не са само черни и бели и в повечето случаи са в зоната на сивото. Няма идеални ситуации, няма идеални положения - в противен случай - си остава само мрънкането.

# 179
  • София
Ако на някого не му трябва консултация с лекар, а само изследване, маже да си го пусне и в св. Екатерина

Общи условия

Активация на акаунт