ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 304
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Момичета а какво ще кажете за резултатите ми:
Общи Т-мифоцити (CD3): Резултат 68.4 Реф.гр. 67-76
NK клетки (CD3_56): Резултат: 19.2 Реф.гр.   2-13
% CD16-NK от всички NK (CD3- CD16-56): Резултат: 19.2  Реф.гр. 6.5-13.5
NK клетъчна активност: Резултат 9.9 Реф.гр. N<10%
NKa в присъствието на Intralipid: Резултат: 7 Реф.гр. : Понижение на активността мин.с 10%
Ембтиотоксини: отрицателни

От резултатите за ембриотоксини дажразбирам ли че реално нямам проблем с имплантацията?
Назначени са ми вливки с Интралид.
Исках да попитам понеже са ми завишени тромбоцитно-левкоцитните агрегати, а съм с алергия към аспирина и нямам терапия за тях преди забременяване има ли някои хранителни добавки с които мога да опитам да ги смъкна?

# 151
Здравейте момичета!
В малко силна чуденка съм. След 12-дневно закъснение на Ц, вчера теста показа две черти.
Не бързам да се радвам, защото преди имам един спонтанен и след него биохимичен. С 4G/5G съм и проблем с ФК. На доктор съм на 14-ти. Тогава ще съм без един ден в 7 г.с. И друг път ми е закъснявало, но на 7-10 ден от закъснението ми е идвало, при все че съм имала бледнееща втора черта на теста.
Този месец ми зацапа леко около датата на цикъла и на др ден спря. Ще ми се да вярвам, че този път се е  получила имплантация. Досега не ми е зацапвало така, но то пък не е и при всички е така.
Засега пия витамин С, нош-па за леките болки, които са като предменструални, слагам 2*2 утрогестан и пия по 2 мет. ФК. Както и едни витамини с Омега 3. През вечер пия по половин таблетка АП. Страх ме е от него да не прокървя.
Възможно ли е да не се развива правилно Б, а да нямам кървене, само предменструален дискомфорт?
В смисъл задължително ли е при незапазваща се Б, да има кървене? Май повторих въпросите. Притеснено ми е.
Направо си ме е страх да не се повторят предишните пъти.

# 152
  • София
Мишленце, честити две черти!
Зацапване може да имаш при много случаи, може да е било имплантационно, може да се случи във всеки момент когато се окопава ембриона, не е задължително да има проблем. Ако имаш мутация в MTHFR - тя се свързва с неусвояване и на Б9 и на Б12 - добре е да ги следиш и по време на бременност, и след това. Освен аспирин имаш ли назначена терапия с НМХ?
Стискам палци всичко да е наред!

# 153
А защо не пуснете ЧХГ през 48 часа..да видите дали се удвоява правилно и да сте спокойна.
Честито!

# 154
Щом е естествено забременяване, чхг не ти трябва.
И аз с естествено забременяване запах. Щом има зацапване добре е да не приемаш ап, а да провериш прогестерона с изследване, ако е нисък лекар да ти изписва подпомагане.

# 155
В момента нямам зацапване. Имах много слабо, две-три капки кафеникаво към датата на цикъла - 27.11.2017 г. От тогава нямам. Предписан ми е при забременяване АП през ден, но аз го взимам пак през ден, но по половинка.
Този утрогестан може ли да ми навреди?
Как се казваше метилираната форма на вит. В?
Много ви благодаря!

# 156
В момента нямам зацапване. Имах много слабо, две-три капки кафеникаво към датата на цикъла - 27.11.2017 г. От тогава нямам. Предписан ми е при забременяване АП през ден, но аз го взимам пак през ден, но по половинка.
Този утрогестан може ли да ми навреди?
Как се казваше метилираната форма на вит. В?
Много ви благодаря!

Ако говориш за Б12, мета формата му е : метилкобаламин. Simple Smile

# 157
  • София
Ако си с мутация в гените за тромбофилия, имай предвид, че утрогестана сгъстява кръвта . Знам от предишната ми бременност, че дози до 300 мг, но със съчетание на Нмх ( за да неутрализира действието на сгъсъяване ) , са разрешени.

# 158
Оф, не знам вече.
Това ми бе предписано от Конова при бременност.
И то всичко орез ден. Изобщо има ли смисъл да е през ден!?
Фракси каза пак през ден по 0,3 и то по преценка на АГ.
В един момент си викам да спра с АП и с утрогестана, пък да видим какво ще стане. В друг момент си викам "да чукна на дърво, с тяхното приложение засега всичко е наред".
Дано свестният ген този път да си свърши работата.

# 159
  • София
Дано всичко е наред и дефектния ген да не се отключва при тази бременност. Иначе от Паскалева знам, че тези терапии през ден ( за Нмх говоря), нямат смисъл, дефакто все едно не слагаш, тъй като действието на Нмх е 24 ч.
Но, доста жени са успяли и с такава терапия, така, че се надявам при теб всичко да е наред и безпроблемно😘

# 160
  • София
Ако слагаш НМХ, той неутрализира кръвосъсирващия ефект на утрогестана. Ако ти е предписан НМХ от Конова, бих препоръчала да си следваш терапията

# 161
Смятам утре да ида и да пусна изследване за прогестерон. Ако е нисък, ще продължа с утрогестан докато стане време за прегледа. За Фраксито ми каза по преценка на АГ. Трябва ли да е на гладно това изследване?

# 162
Привет на всички!
Аз съм малко преди трансфер и вече започвам да изперквам. С тромбофилия съм, „дефект” по PAI- 4G/4G + още един, който касае имплантацията (VEGFA) и според моята док, а и според доц. Русев трябва да съм на НМХ и АП всеки ден. Според Паскалева- засега на АП, а за фракси можело да се включи чак от 6,7 седмица, но и да се направи тест.
Така, въпросът ми е следнията и много ме тревожи. Терапия добре, явно без такава не става (аз го докарах до 22 г.с), но какво да правя, когато се разреди прекалено тази кръв и започне кървене? И го задавам този въпрос, защото почти всяка една жена, която познавам и е на такава терапия, минава точно през това. А появи ли се кръв по време на бременност се случва да вземем понякога доста грешни решения.
Извинявам се, ако въпросът е задаван и е отговаряно, но малко ми е трудно да се връщам в историята.
Благодаря ви!

# 163
Заза, не разбирам въпроса ти съвсем. Защо трябва задължително да се кърви, когато си на терапия?
Има момичета, които имат имплантационно зацапване, но кървене?! Не се ли притеснявате повече от загуба на бебето, поради лош кръвоток?

# 164
  • София
Аз съм не терапия и не съм кървяла. Защо да е задължително кървенето?

Общи условия

Активация на акаунт