ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 238
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Моя познaтa от форумa е с 4G\5G и неусвоявaне нa ФК. Тя реши, че нямa дa пие AП и дa бие Фрaкси. Сегa е вече почти 7-ми месец.
Четa противоречиви мнения зa товa. Някои пишaт, че и при тaкa нaреченaтa терaпия, пaк губят бременносттa.
Срещaт се и противоречиви мнения нa доктори.
Лично мен товa ме притеснявa. Aз съм със същите "мутaции" и се чудя при Б кaкво дa предприемaм. Преди двa месецa имaх вторa бледa чертa, зaпочнaх AП и утрогестaн, и ми дойде цикълa нa 10-я ден.
Вече не знaм кое е прaвилното нещо.

Може би е въпрос на избор на жената. Първата ми бременност без терапия , приключи в 22 седмица, втората- със терапия  Ап и Фракси , приключи в 20 седмица. Мутациите ми са абсолютно същите като на вашата позната. Накрая при мен излезе имунологичен проблем - тъканна несъвместимост с мъжа ми ( Кросмач тест ) . Имунолозите ми казаха, при следваща бременност- без терапия.... Въпреки това мен ме е страх ....
Затова записах час за хематолог, който според мен е човека, който трябва да каже дали има нужда от терапия или не

# 46
  • Варна
Моя познaтa от форумa е с 4G\5G и неусвоявaне нa ФК. Тя реши, че нямa дa пие AП и дa бие Фрaкси. Сегa е вече почти 7-ми месец.
Четa противоречиви мнения зa товa. Някои пишaт, че и при тaкa нaреченaтa терaпия, пaк губят бременносттa.
Срещaт се и противоречиви мнения нa доктори.
Лично мен товa ме притеснявa. Aз съм със същите "мутaции" и се чудя при Б кaкво дa предприемaм. Преди двa месецa имaх вторa бледa чертa, зaпочнaх AП и утрогестaн, и ми дойде цикълa нa 10-я ден.
Вече не знaм кое е прaвилното нещо.

Може би е въпрос на избор на жената. Първата ми бременност без терапия , приключи в 22 седмица, втората- със терапия  Ап и Фракси , приключи в 20 седмица. Мутациите ми са абсолютно същите като на вашата позната. Накрая при мен излезе имунологичен проблем - тъканна несъвместимост с мъжа ми ( Кросмач тест ) . Имунолозите ми казаха, при следваща бременност- без терапия.... Въпреки това мен ме е страх ....
Затова записах час за хематолог, който според мен е човека, който трябва да каже дали има нужда от терапия или не

Може ли да кажете какво представлява този кросмач тест - свързан е с кръвната група или е нещо различно?

# 47
  • София
Кросмач теста е имунологично изследване. Взима се кръв от жената и от донора( мъжа). Прави се, ако е имало бременност от този мъж или аборт, когато вече е имало обмен на кръвта между майката и бебето ( както в моя случай - късни аборти. Когато има несъвместимост при този тест, белтъците на майката образуват антигени срещу бащата и атакуват плода и плацентата , като възпаляват плацентата. В резултат, организма се опитва да се оттърве от плода, за да запази живота на майката. Ако искаш, прочети в сайта на болница Надежда , раздел имунологични изследвания, обяснено е по подробно

# 48
Кросмач теста е имунологично изследване. Взима се кръв от жената и от донора( мъжа). Прави се, ако е имало бременност от този мъж или аборт, когато вече е имало обмен на кръвта между майката и бебето ( както в моя случай - късни аборти. Когато има несъвместимост при този тест, белтъците на майката образуват антигени срещу бащата и атакуват плода и плацентата , като възпаляват плацентата. В резултат, организма се опитва да се оттърве от плода, за да запази живота на майката. Ако искаш, прочети в сайта на болница Надежда , раздел имунологични изследвания, обяснено е по подробно
Интересно в такъв случай има ли нещо като терапия която се прилага или трябва да се смени мъжа  Rolling Eyes

# 49
Момичета, моля дайте съвет: отлично качеството ембриони и двата пъти завършва трансферът с биохимични. Правила съм за тромбофилия и имам терапия, която спазвам.
Какво друго да изследвам? Имам още 4 във фризера, но вече ме е страх да продължа. Искам да направя допълнителни изследвания преди следващия опит, но се чудя какви.

# 50
  • София
Момичета, моля дайте съвет: отлично качеството ембриони и двата пъти завършва трансферът с биохимични. Правила съм за тромбофилия и имам терапия, която спазвам.
Какво друго да изследвам? Имам още 4 във фризера, но вече ме е страх да продължа. Искам да направя допълнителни изследвания преди следващия опит, но се чудя какви.

А имунологични правила ли си? Много често проблема се оказва там..
Също и микоплазма,уреяплазма и хламидии...

# 51
В Турция не вярват на имунологични и не сме правили. Отчитам го като грешка. И генетични не сме правили, защото ни казаха че нямаме предпоставки за проблеми и да опитаме, ако има проблем тогава.
Та сега явно ще ги правим и двете. Sad

# 52
Дунди,направете имунология и ако излезе проблем тук може да си правиш вливките а там трансфера.Генетичните не са много евтоно,но направете и тях.
А какво каза доктора?Или още не сте коментирали?
Съжалявам,за опита!Другия път ще стане!Май сме от хората при които нещата се случват по-трудно!
Важно е че имаш още снежинки!

# 53
Не сме коментирали още. Държи на още един тест и тогава ще го коментираме. Аз съм го отписала, но той явно се надява на някакво чудо.
Междудругото, вече и в Бачеджи прилагат интралипид. Явно изчакват да има няколко опита и тогава предприемат и тази стъпка.
За нещо друго освен имунологични и кариотип сещате ли се като причина за бх

# 54
Щом доктора иска още един тест не отписвай опита!Винаги има надежда!Стискам палци!
Аз за други изследвания не се сещам.Да видим другите момичета какво ще кажат.И аз ще се възползвам от предложенията.При дъщеря ми бяха тези и тромбофилиите.
Изненада ме информацията за Бахчеджи и ще накарам дъщеря ми да настоява още при първия опит за вливка.Тя има назначена терапия от Конова,направих й превод на английски...ще видим какво ще каже Карликая.

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 00:00 от Ваня Харбалиева

# 55
Като пускаш чхг проверяваш ли как е прогестеронът, пролактинът и кръвната захар? При висока кр.захар(инсулин) се нарушава или спира деленето на ембриона, високият пролактин подтиска прогестеронът, който отговаря за задържането на бременността...

Какви лекарства ти изписват за след трансфер?

Гледат имунологията в Турция, но не както го прави мед. школата у нас  - при показания назначават изследвания за придобита тромбофилия, лупус и т.н., а също така в някои случаи предписват лекарства, които влияят (подтискат) имунната система(но това  аз лично мога да го твърдя за Мемориал, нямам впечатления как е по другите места).

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 00:07 от Анонимен

# 56
Герда,добър въпрос!Наистина,проблем при някой от тях ще затрудни имплантацията.
Всички знаем за Медрола,но за използване в Турция на Интралипид,аз поне чета за първи път!Благодаря за информацията!

# 57
Интралипидът е все едно си се наяла по-обилно с мазна риба. Simple Smile

# 58
Най-вероятно е така Герда,но нали се надяваме нещо да помогне...

# 59
Благодаря ви за коментарите момичета! Не съм изследвала нищо друго освен чхг. Докторът, каза че е безсмислено изследването на прогестерон, т.к. той се поставя локално и не влиза такова голямо количество в кръвта.
Наскоро ми откриха, че захарта ми е на горната граница и правих обременяване. Тъй като състоянието ми не е фрапантно ендокриноложката ми смени мета фолиевата с инофолик комби. Специален продукт като за моя случай.
Пролактин никога не съм изследвала.
След трансфер съм на ап 100 мг, 2 X кринон гел и 1 ампула пролутон депо на седмица.
Преди трансфера пих и преднол по 1 на ден, след него ми го спряха.
Иначе си правя хубава лигавица, уж всичко е наред и после бх.
За имунологията мисля да отида при Русев, защото съм в София.

Общи условия

Активация на акаунт