ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 266
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Имуноглобулин (октагам, интратект) се влива само в болница под надзор на анестезиолог, не можеш да си го купиш именно затова.

# 661
Здравейте, знам, че се влива в болница. Вливах вече един път имуновенин. За него няма проблем, поръчах го ими го доставиха в аптека. Но другите, които не са български и са по- пречистени обиколих цяла Варна и никъде  ги няма. Във Варна ти трябва да си ги занесеш, за да ти ги влеят. Проблемът ми е , че не мога да ги намеря.

# 662
Вливала съм 4 пъти подобнш препарати, но никога не съм ги купувала от аптека. Осигуряваха ми ги от клиниката.

# 663
Принципно би трябвало да е така, но във Варна няма такова нещо. Сам трябва да си го купиш и да го занесеш за съжаление. Имуновенина не ми повлия добре и за това търся октагам или интратек, но... не мога да намеря, за това помолих тук за съдействие

# 664
  • София
Имам близка приятелка в кардиологична клиника. Използват октагам и интратект ежедневно, но не може да се купи от/за пациент. Може да се използва само в болницата.

# 665
  • София
Здравейте и от мен!
Оказах се с повишени НК клетки и положителен тест за ембриотоксини и съответно ще се наложат вливки. Можете ли да ми кажете в Малинов как стои процедурата - в лабораторията ли се правят вливките и купува ли се нещо предварително или там на място ги зареждат? И в същност трябва ли да имам записан час за вливка или директно след консултацията с доц. Русев ще могат да ми ги пуснат?

# 666
Бях при имунолозите в Надежда и заради завишени стойности на sFlt1 са ми написали да взимам L-аргинин 500 мг 3х1 т./дн. Сега прочетох листовката и на нея пише, че препоръчителната доза е 1 т./дн., а това 3х1 на мен ми се вижда доста. На някого изписвали ли са му L-аргинин в такива дози? Бременна съм в 17 г.с., а на ЖК съм чак другия месец и сега се чудя дали да не пия само по 1т., а не по цели 3 табл.

# 667
  • София
Лаленце, и аз съм със същите резултати, плюс мутация. Предполагам са ти назначени имуноглобулин преди О и интралипид при + тест и после 8-9г.с....Аз се обаждах до Малинов да питам и ми казаха, че няма нужда от час, единствено ако искам да е събота, трябва да се обадя три дни поне по-рано, за да се уговорим със сестрите. Не всеки път може в събота, а аз ще имам възможност само тогава, тъй като нямам възможност да излизам от работа, а вливката е към 3 часа, някои пишат и повече че е..До 17ч са през седмицата. Нищо не купуваш, ако ще ги правиш в Малинов, там си ги имат. Само ако искаш българския имуноглобулин, трябва да се обадиш и заявиш по-рано, за да го набавят, тъй като не работят с него много, защото имал странични реакции и не бил толкова пречистен като вносните. Аз Октагам мисля да вливам и беше нялъде към 500лв. Интралипида също имат, за него не знам колко време е вливката, но май е по-малко време. Можеш да се обадиш и разпиташ каквото те интересува, момичетата обясняват. Ако искаш другаде да ти ги влеят, трябва да си купиш Имуноглобулина и Русев каза, че може със собственичката на аптеката на Малинов да се разберем и да ми достави и после да намеря къде да я влеят. Прозвъних на няколко места и има възможност и по-късно да се вливат в деня, само да нося Октагама и назначеното от док. Плащаш на болницата само 18лв за вливката, това в Правителствена болница. В Св. Панталеймон беше по-скъпо и на час престой се плаща...

# 668
  • София
Имуноглобулин трябва да се влива под наблюдението на анестезиолог, особено първия път, за да може да реагира ако се прояви страничен ефект. Моята вливка беше около 3ч, на много бавна капка.

Интралипид може да се купи с поръчка от аптеката, но трябва да си сигурен че там където го вливат знаят как и колко да сложат. Неизползваното количество се изхвърля. Също трябва да е на бавна капка, разтворено във физиологичен разтвор. Вливката в Малинов отнема около час заедно с документите, самата система е около 30мин.

Рошкова, Л-аргинин е аминокиселина, не мисля че можеш да предозираш с нея. Още повече че ти е изписана от лекар.

# 669
  • София
Много сте полезни, благодаря!
bibian@, изчетох темата и моето заключение е 1:1 с твоето мисля и аз съм с мутацията и не усвоявам витамините от група В.
Много се радвам, че може да се уговорим и за вливка уикенда, че и на мен ще ми е сложно през седмицата.
Само с таймирането за овулацията малко се притеснявам, че разчитам на тестове за О и докато не видя + не съм сигурна, а цикълът ми прогресивно се скъсява. До момента съм я засичала на 16-18 ден, ако направя вливка на 13-14 ден за по-сигурно ок ли е?

# 670
  • София
Лаленце,  дори и да не засечеш О абсолютно точно не е проблем, защото идеята е медикамента да предшества имплантацията. Така че плюс/минус ден два от О е ок.
Рашкова,  аз приемах л-аргинин 2*500 доста дълго време.Три таблетки са ок.

# 671
Момичета а това изследване за ембриотоксините отделно ли се изследва?

# 672
  • София
Да, ембриотоксините са отделно изследване, пуска се ако има показания за това.

# 673
Да, ембриотоксините са отделно изследване, пуска се ако има показания за това.

Дели а това Русев ли го преценява, защото не ми го е назначавал...?

# 674
  • София
Да, именно затова казах - назначава го ако сметне за необходимо, в зависимост от това каква ти е историята до момента.

Общи условия

Активация на акаунт