ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 252
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, момичета! Може ли някой да ми каже как мога да се свържа с доц. Русев? Някакъв телефон или кабинет, където работи?

# 31
Здравейте, момичета! Може ли някой да ми каже как мога да се свържа с доц. Русев? Някакъв телефон или кабинет, където работи?
Здравей,
можеш да позвъниш на регистратурата на клиника “Малинов”, където той работи и да си запазиш час. 02/ 965 57 11
Успех ! Blush

# 32
# 33
  • София
Час по мейла не можеш да си запазиш, нито да направиш първоначална консултация. Обади се на телефона на клиника Малинов.

# 34
Благодаря!

# 35
Здравейте момичета.Днес ми излезнаха резултатите от имунологичните изследвания.НК клетките са ми завишени (19%) и ТЛА са ми 1.8 (при граница до 1.6%).В изследването ми пише и за ембриотоксични фактори, че са отрицателни, а някакви блокиращи фактори са ми положителни...Някой да има идея какви са тези фактори?С тромбофилия съм.Русев ми е писал заключение да направя вливка 5мл с интралипид и терапия с аспирин протект.Проблема е че аз съм алергична към аспирина и той най-вероятно е забравил тази подробност...Днес цял ден се опитвам да се свържа с Русев, но без успех...Има ли други момичета като мен с тромбофилия, високи НК клетки, които са родили живи и здрави дечица.Не ме е страх нито от лекарства, нито от инжекции, вливки и такива неща, но ме е страх от спонтанни аборти в напреднала бременност (защото един мисед вече имам в 8г.с.) и от това да не родя дете с някакви увреждания в следствие на тези заболявания и терапии...Истината е, че имаме вече едно детенце (за което пак много се борихме и минахме през две ин витро процедури) и много искаме второ дете, но не с цената на всичко...Вторият път забременях спонтанно, но завърших с мисед...Сега съм пред трудно решение и на голям кръстопът как да продължим в борбата ни за второ дете и дали въобще да продължим с тази битка...Исках да ви питам знаете ли и дали тези завишени НК клетки пречат на забременяването защото по принцип и много трудно забременявам (може би и защото едната тръба ми е запушена и разчитам само на една тръба)?

# 36
Слънце!Не се притеснявай!Щом веднъж е станало...ще стане пак!
Др.Русев ще направи подходящата терапия и за естествено и за изкуствено забременяване.
И какви са тези мисли за увредени деца?Инвитро бебетата са най–красивите!!!
Толкова снимки сме гледали в клиниките!
Инвитро бебетата са и най–чаканите!!! Ще ги дочакаме! Ще видиш!

# 37
Др.Русев ще направи подходящата терапия и за естествено и за изкуствено забременяване.
Явно нещо не сте ме разбрали страхувам се не заради ин витро дали детето ще е увредено, изобщо нямам такива мисли защото все пак моето първи детенце е ин витро и е най-прекрасното и умно момиче, а заради тромбофилията и НК клетките...Защото за тези проблеми разбрах след втората ми неуспешна бременност, която завърши с мисед.Моето момиче го родих с едно бъбрече, защото другото е тазово разположено и почти не функционира и за което чак сега разбрахме, че неоткритата навреме тромбофилия е виновника за тази аномалия.И затова ме е страх да няма пак някакви аномалии с бебето...

# 38
Слънце..но нали ще има терапия!Вливки за НК клетките;фраксипарин..или каквото лекарите решат.
Ще се овладее проблема!По–важно е че се знае какъв е и ще се вземат мерки!

# 39
  • Варна
Явно нещо не сте ме разбрали страхувам се не заради ин витро дали детето ще е увредено, изобщо нямам такива мисли защото все пак моето първи детенце е ин витро и е най-прекрасното и умно момиче, а заради тромбофилията и НК клетките...Защото за тези проблеми разбрах след втората ми неуспешна бременност, която завърши с мисед.Моето момиче го родих с едно бъбрече, защото другото е тазово разположено и почти не функционира и за което чак сега разбрахме, че неоткритата навреме тромбофилия е виновника за тази аномалия.И затова ме е страх да няма пак някакви аномалии с бебето...

Разбирам притеснението ти - аз загубих в 7ми месец първото си дете. След проведени изследвания и терапии сега съм бременна с второ - засега съм в 15г.с. Имах терапия с вливки Интралипид, сега съм на аспирин и НМХ (фраксипарин или клексан). Вярвам, че ще мога да гушна живо и здраво детенце Simple Smile

# 40
Здравейте,
Предстой ми ембриотрансфер, но се притеснявам от факта, че съм настинала? Може ли накой да сподели какво мога да пия преди 2 дни и след това на трансфера , за да не попречи на евентуално импалнтиране на ембриончетата? Благодаря Ви много

# 41
Момичета, може ли да  ми дадете мнение относно  изследванията!

Фактор V Лейден: Хомозиготен носител по нормален алел

Мутация G 20210А в Протромбинов ген:  Хомозиготен носител по нормален алел

С 677Т :  хомозиготен носител по нормален алел

Тромбоцитен гликопротеин II b / IIIa: Хомозиготен хаплотип А2

Плазминоген активатор  инхибитор1 (PAI - 1 ) носител на генотип 5г/5г

При бременност задължителна ли е терапия с Фраксипарин?

# 42
  • София
Smile, в тези резултати всичко е нормално, няма мутации. Не ти трябва терапия с НМХ.

# 43
Моя познaтa от форумa е с 4G\5G и неусвоявaне нa ФК. Тя реши, че нямa дa пие AП и дa бие Фрaкси. Сегa е вече почти 7-ми месец.
Четa противоречиви мнения зa товa. Някои пишaт, че и при тaкa нaреченaтa терaпия, пaк губят бременносттa.
Срещaт се и противоречиви мнения нa доктори.
Лично мен товa ме притеснявa. Aз съм със същите "мутaции" и се чудя при Б кaкво дa предприемaм. Преди двa месецa имaх вторa бледa чертa, зaпочнaх AП и утрогестaн, и ми дойде цикълa нa 10-я ден.
Вече не знaм кое е прaвилното нещо.

# 44
  • Варна
Моя познaтa от форумa е с 4G\5G и неусвоявaне нa ФК. Тя реши, че нямa дa пие AП и дa бие Фрaкси. Сегa е вече почти 7-ми месец.
Четa противоречиви мнения зa товa. Някои пишaт, че и при тaкa нaреченaтa терaпия, пaк губят бременносттa.
Срещaт се и противоречиви мнения нa доктори.
Лично мен товa ме притеснявa. Aз съм със същите "мутaции" и се чудя при Б кaкво дa предприемaм. Преди двa месецa имaх вторa бледa чертa, зaпочнaх AП и утрогестaн, и ми дойде цикълa нa 10-я ден.
Вече не знaм кое е прaвилното нещо.

Въпреки назначени терапии, няма гаранция, че ще са успешни - решение на майката е дали ще прилага или не назначението. Няма правилно и неправилно - понякога медицината е безсилна пред човешкото тяло.

Общи условия

Активация на акаунт