ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 269
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, здравейте! Имам следния проблем и моля за съвет, ако някой случайно е минавал по същия път..
Стъпка по стъпка стигнах до изследванията за NK клетки и ТЛА. Оказаха се проблем и двете. Доц. Русев ми е предписал интрслипид 2-4 дни преди ову, 2-4 дни след + тест и в 8, 9 седмица още веднъж. Аз обаче в момента съм на естрофем- 6ти ден. Пия го за подготовка за ЗЕТ. С две думи, нямам идея какво става с овулацията ми и се притеснявам да не изтърва нещо. Ако си следя моя календар, то в ову съм на 8.12, което означава че мога да направя вливане на 5,6.12. Но с този естрофем ..... ?!

# 76
Мимс, какво може да ти стане от фраксипарина?

Данито, обясни на др Чачева какво те притеснява. Преди БХС тя прави ФМ и следи кръвотока - пуска доплер, от което екрана става цветен: жълто,червено,синьо. Ти си я питай как е тоя кръвоток и тя ще ти обясни. АП и нмх имат отношение точно към него.

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 19:06 от Анонимен

# 77
Благодаря ти DundyS за бързия отговор. Само още едно питане, нали и на бебчо нищо му няма от тези инжекции, извинявам се ако сте го коментирали, но съм сравнително нова и абсолютно в неведение и още сега ми иде да ревна от притеснение.

Това което прави фраксито е подобрява кръвотока или така нареченото хранене на бебето. Подпомага развитието му по този начин. Когато кръвотока е лош, детето не може да се развива пълноценно и да черпи от ресурсите на майка си, за да се развива пълноценно.

Пия го за подготовка за ЗЕТ. С две думи, нямам идея какво става с овулацията ми и се притеснявам да не изтърва нещо. Ако си следя моя календар, то в ову съм на 8.12, което означава че мога да направя вливане на 5,6.12. Но с този естрофем ..... ?!

Естрофема по никакъв начин не ти пречи на вливките, просто правиш първата вливка 7 дена преди ЗЕТ и си спазваш останалите препоръки на лекаря. Няма нищо сложно. После при плюс тест правиш нова вливка и третата последна ти е 8-9 седмица. Горе-долу вливките са ти на интервал от 26-28 дни.

# 78
На мен ми отмениха имунологични вливки заради рисков фактор на Тромбофилията.

# 79
Благодаря за бързите отговори. Поуспокоих се малко.
Gerda1, Кой е този фактор?
Аз съм 4G/4G и доц. Русев знае за това, та се надявам всичко да е ОК.

# 80
Благодаря за бързите отговори. Поуспокоих се малко.
Gerda1, Кой е този фактор?
Аз съм 4G/4G и доц. Русев знае за това, та се надявам всичко да е ОК.

С тази мутация се следи при проф. Паскалева при започване на терапия и постигната бременност!!! Дозиране на НМХ през ден - няма такава схема!!! Боцкай си се всеки ден от трансфер и на контролен тест при Паскалева при плюс тест. Не се следи по параметрите на Русев, защото той е имунолог, а не хематолог!!!

# 81
Аз съм с проблемен фактор 5, хетерозигот. Но  със смъртен случай на бременна роднина от тромб, починала един час след раждане на мъртво бебе.

# 82
Аз съм с проблемен фактор 5, хетерозигот. Но  със смъртен случай на бременна роднина от тромб, починала един час след раждане на мъртво бебе.

Нямам думи.. Съжалявам, че повдигнах темата! Сигурно си имаш своите страхове. Благодаря, че ми отговори и Успех!
DundyS, да, имам го предвид и това, и съм си записала час при проф. Паскалева, даже още преди да започна да се боцкам. Аз вече на никого нямам вяра особено. Ще посетя и нея, и после ще видим с толкова мнения какво ще правя.

# 83
Аз писах на професорката, че антиХа ми беше паднало за промяна на дозата на нмх, но тя ми каза, че лично трябва да ида там. Но аз нямах възможност да ходя. Стана ми неприятно.

# 84
  • София
Естествено, нали трябва да си вземе паричките😠😠😠

# 85
Естествено, нали трябва да си вземе паричките😠😠😠

А колко са тези парички? Ние вече наистина издъхваме, много ни се насъбра. Не че няма да ги дадем, естествено, но все пак да се подготвя психически. Та, колко струват изследванията при проф. Паскалева и прегледът?

# 86
# 87
Анти Ха, д-димер и фибриноген плюс преглед 114 лева. Ако се добави ПКК, ако нямаш направена е 125-130 лева.
Последно първите изследвания плюс общ белтък и албумин, платих 119.

# 88
 Консултацията с хабилитирано лице и тя струва парички.

# 89
Герда, това е крайната цена, както съм писала с прегледа при Паскалева. Все пак съм при нея всеки месец и знам точно какво плащам.

Общи условия

Активация на акаунт