ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 264
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Естествено, нали трябва да си вземе паричките😠😠😠

А колко са тези парички? Ние вече наистина издъхваме, много ни се насъбра. Не че няма да ги дадем, естествено, но все пак да се подготвя психически. Та, колко струват изследванията при проф. Паскалева и прегледът?

Ох, и ние издъхваме вече, ама няма начин.... Последните 2 месеца изследвания и вливка - 2 000 лв, та 140-150 лв ми изглежда доста по- поносима сума…... А аз, като не съм бременна, а само за консултация , пак ли ще ми ги пуска тези неща?

# 91
Естествено, нали трябва да си вземе паричките😠😠😠

А колко са тези парички? Ние вече наистина издъхваме, много ни се насъбра. Не че няма да ги дадем, естествено, но все пак да се подготвя психически. Та, колко струват изследванията при проф. Паскалева и прегледът?

Ох, и ние издъхваме вече, ама няма начин.... Последните 2 месеца изследвания и вливка - 2 000 лв, та 140-150 лв ми изглежда доста по- поносима сума…... А аз, като не съм бременна, а само за консултация , пак ли ще ми ги пуска тези неща?

Тогава ще платиш само за консултация. Изследванията са за проследяване на терапията по време на бременността.

# 92
Момичета, а генетичните изследвания кой ви ги назначава и разчита?
За имунология Русев, а за генетични?

# 93
Ние пуснахме генетичните във катедра генетика на ВМИ Пловдив.Там те консултират според проблема какви изследвания е добре да се направят и после при получаването на резултатите правят коментар.

# 94

На мен ми ги значиха от клиниката, където правих инвитрото, веднаха след аборта. Отидох с епикризата и докторката ми каза да пусна кариотип и тромбофилия. Доколкото знам, може да се пусне и без някой да ти ги назначава или праща. Разчита ги генетик от лабораторията. Пример- ако пуснеш генетични в НГЛ при МД, може да се консултираш с проф. Кременски, който мисля, че е един от най-добрите в сферата.

# 95

Генетичните сама си ги назначих. На мястото където пускаш изследването можеш да се видиш с генетик, който да ги разчете, Но имай предвид, че нито Кременски нито останалите генетици, дори и Паскалева отразяват по правилен начин нискорисковите мутации. Имаш ли нискорискова мутация, трябва да се прецени индивидуалната ситуация при теб и да се вземат мерки при бременност.

За имунология, Русев ги назначава и той си ги разчита.

# 96
  • София
Кременски в 90% от случаите казва че нищо ти няма. Аз се консултирах с трима генетици в Майчин дом, тримата ми казаха различни неща. Най-адекватен беше Савов, който в момента е шеф на НГЛ.

Объркана от всички тях отидох при Русев. Той ми назначи терапия и ми обясни всичко подробно.

# 97
Когато правих тромбофилиите в НГЛ при МД, преди самото изследване ми направи консултация д-р Ирена Брадинова. Тогавя тя подробно ме разпита за мен и съпруга ми и за родните. Каза че на този етап няма нужда от други изследвания освен тромбофилията и за това и не пуснахме Кариотип.
Може би ако отидем сега и кажем че имаме вече 2 неуспеха, ще ни консултират по детайлно...

# 98
Явно трудно се открива златната среда. Различните мнения на докторите само още повече утежняват положението. Мисля, че всеки трябва да открие своя доктор (или екип) и да му се довери. Аз още не съм го открила, времето ме притиска и това много ме напряга. Надявам се да имам повече късмет този път, а и някой най-сетне да ме убеди в правотата си.

# 99
Явно трудно се открива златната среда. Различните мнения на докторите само още повече утежняват положението. Мисля, че всеки трябва да открие своя доктор (или екип) и да му се довери. Аз още не съм го открила, времето ме притиска и това много ме напряга. Надявам се да имам повече късмет този път, а и някой най-сетне да ме убеди в правотата си.

За жалост, няма такъв лекар и такъв екип. Затова разчитам на главата на раменете си. Разпитвам, провокирам и истисквам максимума информация, чета и взимам разумно решение. Винаги искам доводи и доказателства.

# 100
  • София
И аз не вярвам на никого , след две неуспешни Б и то късни загуби, не мога да се доверя.... При уж, че бях при най- добрия втория път и ходех почти всяка седмица...
Чета, разпитвам и следващия път сама ще си следя изследванията и сама ще си назначавам лечение...Така съм решила , мисля си, че знам кога и какво мога да пия и да следя...

# 101
Да, след много неуспехи е добре да се презастраховаме.

# 102
Момичета а този кариотип в кои случаи се изследва?Имам едно дете от супруга ми от ин витро на ЕЦ и един мисед след това (спиране на сърдечната дейност в 8с5д) от естествено забременяване.След аборта открихме, че съм с тромбофилия и  сега излязоха и високи НК клетки и високи тромбоцитно-левкоцитни агрегати (които днес ще коментирам с Русев), но се чудя този кариотип при какви проблеми се изследва?

# 103
Най–общо при аборти;липса на бременност;липса на имплантация;когато видят нещо нередно при плода при феталната морфология;когато в рода има случаи на безплодие или увредени деца...Сигурно има и други показания които лекарите знаят.

# 104
  • София
Аз пак с моите кръвни изследвания- днес пуснах за информация..... Пак всичко високо ( да му се незнае )
От всички изследвания досега - само стафилококова инфекция и гъбички в ушите - може ли това да е причина за повишените стойности?  Утре съм при Паскалева и ще ги коментираме с нея, но бих искала да чуя и вашето мнение
П.С.  Не съм бременна все още ....

Общи условия

Активация на акаунт