ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 271
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Момичета вчера бях отново при Русев назначи ми терапия за НК клетките, но понеже съм с алергия към аспирина не изписа нищо за повишените трпмбоцитно-левкоцитни агрегати.По-странното е че съм хетерозигот Протромбин, ПАЙ и за усвояването на фолиева киселина, а тврапията, която ми е предписал при положителен тест е 0.3 фраксипарин/клексан през ден, което ми се струва много ниска доза при тези мутации...Вие какво ще кажете?Дали не е добре за тези завишени ТЛА да пия поне някакви добавки още преди забременяване?В момента не съм бременна, а имам един мисед преди 7 месеца...Препоръчайте добър хематолог освен Паскалева за всеки случай, че при нея е голям наплив...Просто ми се иска да направя една консултация и с хематолог за всеки случай...

# 106
Слънце87, не е малка дозата, това е профилактичната доза. За да се промени трябва показания да има.
Всяко аг-оператор, което изражда може да се оправя с нмх и дозите ( ако не може ще го смениш).

# 107
Момичета, искам да ви попитам за вашето мнение, от два месеца не съм правила вливки за нк клетки защото са в норма. Но от вчера съм болна с температура. Мислите ли че трябва да се направи вливка, защото знам, че при инфекция нк клетките се повишават? В четвърти месец съм.

# 108
Слънце, според мен 0.4 е по-подходяща доза в твоя случай (зависи освен от мутациите и от кг, и възрастта) и то всеки ден, какво значи нмх през ден, та той действа около 24 часа! Днес го биеш и си върши работата, утре разчиташ на молитви ли?
За съжаление не мога да препоръчам друг хематолог, дано някой се включи, последно при Паскалева бях през май тази година и чаках 2-3 седмици за час, сега чета, че е още по-голяма навалица.
Моля някой по-навътре в материята да обясни идеята на нмх през ден, любопитна съм.
Дано откриеш друг добър, ако се случи- консултирай се преди забременяване.

# 109
  • София
Момичета вчера бях отново при Русев назначи ми терапия за НК клетките, но понеже съм с алергия към аспирина не изписа нищо за повишените трпмбоцитно-левкоцитни агрегати.По-странното е че съм хетерозигот Протромбин, ПАЙ и за усвояването на фолиева киселина, а тврапията, която ми е предписал при положителен тест е 0.3 фраксипарин/клексан през ден, което ми се струва много ниска доза при тези мутации...Вие какво ще кажете?Дали не е добре за тези завишени ТЛА да пия поне някакви добавки още преди забременяване?В момента не съм бременна, а имам един мисед преди 7 месеца...Препоръчайте добър хематолог освен Паскалева за всеки случай, че при нея е голям наплив...Просто ми се иска да направя една консултация и с хематолог за всеки случай...

Слънце, току що се връщам от Паскалева , странното е , че много я харесах, въпреки мненията за нея.....
Обърна ми страшно много внимание, говорихме един час, пусна ми някои изследвания ( не съм бременна ).
Дозата , назначена от Русев ми е била ниска, поради килограмите ми  ( бях на фракси 0,4 всеки ден + АП през ден )  Според нея , дозата се определя от няколко фактора, не само от генетичните изследвания. Сега ми сложи по висока доза на АП и то всеки ден , а при бременност ще съм на клексан 0,6  ( защото еозинофилите са ми били доста високи по време на бременност, което говори за алергична реакция към фраксипарина - ама кой да види ... )
Така, че аз бих ти я препоръчала с две ръце. Причината за моите аборти според нея е преекламсия ( всяка бременност вдигам кръвно) , нищо , че втората бях на терапия от кардиолог , точно преди аборта , пак почна да скача, обясни ми че там действието се развива много бързо , буквално за часове. Сина ми, който е на 17 г, се роди в 32 седмица поради преекламсия.  Така, че ще бъда на строг контрол и мониториране редовно, като пак не е гаранция , че няма да се отключи,

# 110
Да ви питам момичета, на фраксипарин съм 0,4 - и при всяко слагане освен бучките имам ,на другия ден мястото е  зачервено и направо гори, и се замислих дали не е алергична реакция?
Моя приятелка беше на Клексан 0,4 и ми каза че нито бучки нито зачервявания е имала.

# 111
  • Варна
Да ви питам момичета, на фраксипарин съм 0,4 - и при всяко слагане освен бучките имам ,на другия ден мястото е  зачервено и направо гори, и се замислих дали не е алергична реакция?
Моя приятелка беше на Клексан 0,4 и ми каза че нито бучки нито зачервявания е имала.

Най-вероятно е алергия - и аз бях така. Пуснах ПКК и еозинофилите ми бяха двойно над нормата. Минах на клексан и засега нямам оплаквания.

# 112
Паскалева дава ли ви рецепти за нмх?

# 113
Тези еозинофили отделно ли се пускат защото в ПКК не виждам да ги пише

# 114

Те са част от ПКК.

# 115
  • София
Виждат се в ДКК (диференциална кръвна картина, диференциално броене на левкоцити)
Като пускаш кръвна картина си поискай ПКК с ДКК

# 116
Нандин, аз нищо не казвам освен ПКК и ми излизат в кръвната картина - да не се води това разширения пакет?

# 117
Виждат се в ДКК (диференциална кръвна картина, диференциално броене на левкоцити)
как им е съкращението с латински, иначе имам ДКК, но освен LYM%, MID%, GRA% незнам кое би било

# 118
Добре де, aз не рaзбрaх кaк ми предписaхa при Б дa бия фрaкси, AП, утрогстaн и дуфaстон, без ьa сa им изследвaни нивaтa.
Товa, че съм 4/5 G, прaви ли ме етaлонен пaциент?
Пий товa, прaви оновa.
Гледaм някои си следят покaзaтели и тогaвa приемaт терaпиите.
Сегa кaто ми зaкъснявa еднa седмицa трябвa ли дa се тъпчa с тея нещa?
Минaлият път го нaпрaвих от първия ден нa зaкъснението и + тест и ми дойде нa 10-я ден.

# 119
  • София
как им е съкращението с латински, иначе имам ДКК, но освен LYM%, MID%, GRA% незнам кое би било
Това, което имаш е правено на апарат, който ние наричаме “3 диф”, т.е. само с 3 вида клетки от диференциалното броене. За да се види броя на еозинофилите, апарата трябва да е от по-висок клас, т.е. “5 диф” или да се направи мануално диференциално броене на левкоцити, което със сигурност трябва да си поискаш.
Дънди, ако в пакета ти е включена ПКК 22покозателя, ще ти излиза и диференциалното.
Ето така горе-долу изглежда пълно диф. броене на апарат.

Общи условия

Активация на акаунт