ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 344
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София

Мишленце0283 Дуфастон и Утрогестан са различни форми на прогестерон.След определена седмица Дуфастона бил неефективен.Попитай АГ на теб дали са ти необходими и двата.На мен не ми правиха кръвни изследвания преди да ми ги изпишат,но до колкото разбрах е заради мутациите,като коментар на първите две пише,че се подсилват една друга и има голяма опасност от спонтанен аборт.

Утрогестана едва ли ще ми го спрат защото заради ниския PPAP-A се очаква да имам проблеми с плацентата.Какво трябва да изследвам за да разбера дали съсирването на кръвта е нормално?

Анти- ха се казва изследването за дозировката на Нмх. В София знам професор Паскалева в НКБ

# 211
Такааа.... Връщам се от АГ-то. Прегледа ме и каза, че има Б, има плоден сак, отговарящ на 6 г.с. + 2 дни и вътре ембрион, отговарящ на 5 г.с. + 3 дни. Това добре ли е като размер? Каза, че все още не виждал добре сърд. дейност и да ида другата седмица. Също и да продължа с утрогестан, но без дуфастон. Да пия АП по половин таблетка вечер, както и витамините.
Леко розовото кървене сутринта засега го няма. То ми изкара акъла.
Дано този път имам късмет и да бъде всичко наред.
За Фраксито каза, че на тоя етап не е нужно. Първо да сме видели категорично сърд. дейност и ако занапред нещо се усложнява, тогава ще го включим. Доколко има ефект по-късното включване на Фраксипарина?
Много ви благодаря за коментарите и отговорите. Много научих от тоя форум и от вас.
Стискайте палци другата седмица всичко да е ок. Аз ще стискам за вас.

# 212
Мишленце, това че си в 6-та, а ембриона е 5 и 2 дена според мен не е опасно, но е знак, че няма достатъчно кръвоток към него. Не ми се вижда адекватно решението на твоето АГ да включиш фракси по-късно. Аз щях да го включа веднага. Защото ако няма добър кръвоток, изобщо няма и да стигнеш до сърдечна дейност, особено и като взимаш високи дози прогестерон, които допълнително съсирват кръвта.

# 213
Къде и как да видя кръвотока?
Какво точно се изследва и лаборатория ли, къде?

# 214
Къде и как да видя кръвотока?
Какво точно се изследва и лаборатория ли, къде?

За кръвотока ти е рано, но принципно в тази ранна седмица ембриона трябва да си отговаря на седмицата или да е с плюс - минус 2-3 дни от седмицата в която си.

# 215
Стискам палци всичко да е наред.Не знам къде е истината,но и на мен почти същото ми казаха,ако се влоши кръвотока тогава ще минавам на по-сериозно терапия.Кръвотока мисля,че го следят на видеозона,но в по-късна седмица.
Аз днес съм на преглед и ми е едно неспокойно ще побъркам горкото бебе с моите терзания Sad

# 216
Аз гледам кръвотока още на плодния сак.

# 217
Стискам палци всичко да е наред.Не знам къде е истината,но и на мен почти същото ми казаха,ако се влоши кръвотока тогава ще минавам на по-сериозно терапия.Кръвотока мисля,че го следят на видеозона,но в по-късна седмица.
Аз днес съм на преглед и ми е едно неспокойно ще побъркам горкото бебе с моите терзания Sad

Тъкмо вчера разбрах нещо ново по въпроса с кръворока. Може да се следи от 16- та седмица нататък и ако всичко е наред с него, да се спре НМХ-то, като разбира се се ходи по-често на доплер- на 10-14 дни. Тук обаче възниква друг въпрос: Ако недай си Боже нещата пак се объркат и кръвотокът се влоши, може ли пак да се мине на терапия, и до колко ще е ефективна тя?

# 218
Момичета, тъй като се готвя за ин-витро следващия месец, АГ-то ми изписа противозачатъчни "Ясмин", но има едно "но" - аз съм с тромбофилия, с доста мутации, като по-сериозната от тях е 4g/4g. Започнах хапчетата от вчера и тъй като се позачетох в листовката, доста се изплаших заради тромбозите. На своя глава започнах да пия Аспирин протект. Мисля да го пия през ден, защото преди месец, докато пиех "Дуфастон", го приемах всеки ден и още на 3-тия ден от приема му, получих безпричинен кръвоизлив от носа. И тогава, след консултация с генетик, започнах да го пия през ден. Ще имам среща с АГ-то чак другата седмица. До тогава дали тази схема за пиене на аспирина през ден е добра, според вас? И има ли някой друг с такава мутация, който да е пил противозачатъчни преди ин-витро и ако е така, как е приемал Аспирин протект-а?

# 219
Пламъче, много добро решение. АП през ден е супер решение по време на прием на притивозачатъчни. И аз съм с такава мутация и постъпих по същия начин докато травих подготовка за трансфер.

# 220
Пламъче, много добро решение. АП през ден е супер решение по време на прием на притивозачатъчни. И аз съм с такава мутация и постъпих по същия начин докато травих подготовка за трансфер.
Искрено ти благодаря за отговора. Поуспокои ме. Аз пак ще говоря и с АГ-то, но думите ти, ми подействаха добре.

# 221
Моя преглед мина и съвсем се озадъчих.Бебето е добре,даже е е една седмица напред,но артериите били леко стеснени и АГ(този ми е по здравна каса) ми изписа Аспирин,който аз му казах,че вече пия.Нямало нужда от друго да си го продължавам аспирина.Сега ме гложди въпроса,ако е влушен кръвотока,как бебето е седмица напред?

# 222
  • София
Девил, ако бебето почне да изостава, може да е късно за мерки.

# 223
Почвам да си мисля, че трябва да се ориентирам и към друг лекар, най-добре специалист по репродуктивни проблеми, който да следи Б, паралелно с АГ-то.
Моят също ми каза да пия по половин таблетка АП вечер и че на тоя етап е достатъчно. Но кога ще се разбере, ако възникне някакъв проблем и няма ли да е късно ?
Той си прави обикновени прегледи през две седмици, което ми се вижда голям период, предвид придружаващите Б фактори.
Исках да ви почитам нещо мили момичета.. Нормално ли е в началото на 8 г.с. да ме наболява понякога корема като за цикъл? И трябва ли да пия нош-па?
И друго.. На много момичета им се гади от кафето, а аз имам чувството, че още повече ми се пие. Това лош признак ли?
Благодаря ви и хубав ден.

# 224
Почвам да си мисля, че трябва да се ориентирам и към друг лекар, най-добре специалист по репродуктивни проблеми, който да следи Б, паралелно с АГ-то.
Моят също ми каза да пия по половин таблетка АП вечер и че на тоя етап е достатъчно. Но кога ще се разбере, ако възникне някакъв проблем и няма ли да е късно ?
Той си прави обикновени прегледи през две седмици, което ми се вижда голям период, предвид придружаващите Б фактори.
Исках да ви почитам нещо мили момичета.. Нормално ли е в началото на 8 г.с. да ме наболява понякога корема като за цикъл? И трябва ли да пия нош-па?
И друго.. На много момичета им се гади от кафето, а аз имам чувството, че още повече ми се пие. Това лош признак ли?
Благодаря ви и хубав ден.

Привет, мишленце!
Не е лошо да се ориентираш и към второ мнение по време на Б, но по-скоро някой добре запознат с тромбофилиите, кръвотока и терапиите. Един репродуктивен специалист е специалист най-вече в тази област, при тях често липсва индивидуалният подход, пренебрегват някои наистина важни изследвания и т.н. Казвам го от личен опит, но разбира се не е задължително всички да попадат под общ знаменател.
За но-шпа знам от доц. Русев, че има ли тромбофилия, забравяме за него. В други случаи, няма проблем.
Успех! И не се притеснявай да търсиш второ, че ако трябва и трето мнение, помощ, съвети... и въобще всичко, за да си спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт