ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 387
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Да, бамби, заради риска от прееклампсия, явно има показания и високата доза аспирин, но слава богу такива случаи като твоя са по-рядко. Но аз съм на мнение, че едно по свястно аг-патологична бременност или аг-оператор може да следи показателите вместо проф. Паскалева. И в тоя ред на мисли, как не ги е срам тия аг-та да са такива некадърници.

Бамболинка, какви са показателите при теб, които показват риска от еклампсия прееклампсия?

# 286
Бамболинка, колкото по-чести, толкова по-добре.👍🏻

# 287
  • София
Герди, свястно АГ ? Че нали уж бях при най-добрия ??? , Имам едно раждане преди 17 год , в 32 седмица с преекламсия, втората бременност 2016 , която завърши в 22 седмица, пак вдигах кръвно, но тогава следящата ме Аг не обърна внимание, лежах в МД и оттам ми изписаха някви лекарства, но въпреки тях, пак вдигах ( тогава не бях нито на Ап , нито на НМХ ). Имах ужасни оттоци на краката от 3 тия месец, тя твърдеше , че е от кг ( качих 20 кг до 22 седмица )
 Сегашната Б , 2017 , която приключи в 20 седмица, бях на Ап през ден и фракси 0,4 всеки ден, също и лекарства за кръвното, предписани от кардиолог.
2 дни преди А, отново почна да скача ( явно вече не ми действаха ) , в същия ден, в който приключи бременността ми имах час при кардиолога ( така и не успях да стигна до нея ).
Според Паскалева и проведените изследвания ,  дозата на НМХ и на Ап са ми били ниски , за нея причината е преекламсията.

# 288
Ох, миличката ти! Добре че проф. Паскалева е поела отговорност да те следи.
И аз вдигах кръвно на доза 0,4 и всички лекари казваха, че това нямало общо, а като вдигнах дозата на 0,6 и нещата се нормализираха.

Исках да попитам, който слага 0,6 Клексан вади ли въздуха преди да сложи инжекцията?

# 289
  • София
Не, не махам въздуха

# 290
Не, не махам въздуха
с каква цел не се вади,че аз точно това мислех да ви питам преди седмица ,първите инжекции не го вадех,сега го вадя  newsm78

# 291
Аз Клексан не съм слагала, но на Оргалутрана например, ако извадим въздуха,част от лекарството ще остане в спинцовката(там, където е бил въздухът ).

# 292
  • София
Не, не махам въздуха
с каква цел не се вади,че аз точно това мислех да ви питам преди седмица ,първите инжекции не го вадех,сега го вадя  newsm78
Така пише в листовката.
А и съм сигурна, че цялото лекарство е отишло където трябва, не ме 1 капчица е от значение

# 293
Аз пък го вадех въздуха, че спринцовката показва 0,8. В 0,4 няма толкова въздух. Явно няма да го махам.

# 294
Здравейте, момичета! Утре имам час при професор Паскалева за анти Ха, аз съм на терапия от фраксипарин 0,4 и АП. Но поради неизлекувана микробиологична инфекция ми назначиха антибиотик. Въпросът ми е дали да го почна или да изчакам изследването при Паскалева? Влияе ли антибиотика върху кръвните изследвания?

# 295
Антибиотика няма връзка върху анти Ха изследването.

# 296
Благодаря Dundy за бързия отговор.

# 297
И най кадърното АГ не може да назначава антикоагуланти. Пък който си сложи главата в торбата и ако стане фал, неко си заложи репутацията.

# 298
Оперативните аг-та нали назначават  антикоагуланти.А анестезиолозите-реаниматорите също трябва да разбират от фактори на съсирване иначе как ще слагат спиналните и другият вид упойки.

# 299
по принцип действието на един клексан или фраксипарин е 12 часа. Това и аз без да съм лекар го знам. Но АГ да ти следи дозата на хепарина- смях. Е, не ми беше смешно като Стаменов след дълъг разговор с него го питах- може ли да стане проблем, след като се бода. Нямало, спокойно. Е, като стана друга песен запя.

Общи условия

Активация на акаунт