ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 312
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
delisardeli, благодаря bouquet
Купила съм си вит. Д на Jamieson. Него го давах на сина ми, когато беше по- малък. Пия Неофолик мета, макар че малко преди изследването ми беше свършил, и го бях спряла. Не знам обаче какъв вит.B12 да приемам. Съвет може ли за някаква добавка?

# 571
  • София
Имаше ли мутация в MTRR или MTHFR, че не помня?
Ако имаш - Б12 трябва да е метилкобаламин.

За Б12 съм пила на Natural Factors, Biovea, Solgar. Natural Factors са ми малко брашняни, Солгар са 3 пъти по-малко хапчета за същата цена. Препоръчвам Biovea. Има и спрей в Зоя.бг. И виж в кои храни го има - агнешки дробчета и др. карантия.

За Б9 Неофолик Мета е Ок. Не го спирай. И напролет зеленолистни зеленчуци - те са естествен източник на фолат.

За Д пия Вигантол. Ти пий каквото си си взела, след 3-4 седмици контрола, да видиш дали ти действа. Ето схема как да го дозираш според показанията.

# 572
delisardeli, много ти благодаря за съветите  bouquet
Мутация по MTRR нямам. Хетерозигот съм по MTHFR. Дано този дефицит на вит. D да е причина за умората, понеже не се издържа. Сутрин едва ставам от леглото, а имам и малко дете за гледане. Забременяването засега го отлагаме, докато се пооправя. Не се пазим, но и не правим целенасочени опити. То ако стане, ще е някакво чудо. Ние сме с проблеми и първото ни дете е с инсеминация.

# 573
  • София
Щом си хетерозигот по MTHFR - задължително метилкобаламин. И чети внимателно какво пише на етикета преди да залепят превода на български, че ми се е случвало на английски да пише цианкобаламин, а на български - метилкобаламин.

Витамин Д има отношение към цялостния метаболизъм, той бил почти като хормон. Така че като го нормализираш ще се оправят нещата. Ако си кърмила доскоро е възможно дребосъка да ти е източил запасите. Ще наваксаш Simple Smile

# 574
delisardeli, благодаря bouquet
Синът ми е на 1г. и 7м. Отдавна не съм кърмила Wink От нещо друго е.
Ще чета обезателно етикетите. Благодаря за съвета. Hug

# 575
  • Sofia
И аз да се включа с един бърз въпрос за витамините - пия Д заради слаб недостиг (само 0.5), Б12 и неофолик мета, докога се пият като цяло? Тъй като особено с вит Д знам, че не трябва да се прекалява, предполагам, че е до нормализиране на показателите за Д, а другите?

# 576
  • София
Като ги нормализираш, вероятно ще се наложи да пиеш поддържаща доза. Преди бременност целиш да си близо до горната граница. По време на бременност продължаваш да следиш, защото бебето ще почне да дърпа каквото му трябва, и за теб може да не остане. След това, витамините минават през кърмата. През цялото това време ако са ти ниски нивата на витамините, няма да е добре за теб, така че трябва да ги следиш.

Скрит текст:
Аз с витамин Д септември прескочих горната граница (130 при горна граница 120). След това реших да намаля и престанах да пия редовно, спокойна че нивата са ми високи. Декември резултатът ми беше (78 при горна граница 120). Всичко изследвам без да спирам пиенето на витамин, затова прескачането на горна граница не ме притеснява.

# 577
Имаше ли мутация в MTRR или MTHFR, че не помня?
Ако имаш - Б12 трябва да е метилкобаламин.

За Б12 съм пила на Natural Factors, Biovea, Solgar. Natural Factors са ми малко брашняни, Солгар са 3 пъти по-малко хапчета за същата цена. Препоръчвам Biovea. Има и спрей в Зоя.бг. И виж в кои храни го има - агнешки дробчета и др. карантия.

За Б9 Неофолик Мета е Ок. Не го спирай. И напролет зеленолистни зеленчуци - те са естествен източник на фолат.

За Д пия Вигантол. Ти пий каквото си си взела, след 3-4 седмици контрола, да видиш дали ти действа. Ето схема как да го дозираш според показанията.
Здравей!

Искам да те помоля ако знаеш да ги напишеш тия карантии,аз се пробвах да търся,но... нещо не намирам или не търся правилно.И другото което искам да те питам,за тези които не усвояват ензими,има ли шанс неща да се довави от вит-б от тия карантии или др.?

# 578
  • София
Смърфче, търся "b12 sources" в Гугъл, за по-лесно избирам резултатите да са в картинки.

# 579
Най-сетне получих резултатите, но са без заключение. Може ли мнение от вас, момичета?
Ще отивам за коментар при доц. Русев при първа възможност.

# 580
  • София
Момичета, имате ли представа какво означават тези резултати и трябва ли да съм притеснена..? Sad :

"Повишени НК клетки. Наличие на инхибиращи ембриотоксини. Хомозигот по мутантен алел на MTHFR.

Фолиевата к-на да бъде –МЕТА форма х1тбл на ден. Ако е необходимо, Вит В12 също трябва да бъде метил-В12.

За вливане на 5 гр Имуноглобулин 2-4 дена преди овулация (или ЕТ) и 5 мл Интралипид 20% 2-4 дена след положителен тест за бременност. (Имуноглобулинът ще подтисне ембриотоксините за около 12 месеца). Последно вливане в на Интралипид в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден по време на бременност за няколко седмици. След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден за няколко седмици при динамично следене на антикоагулантната теарпия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ."

# 581
Ох, тези заключения са абсолютен copy/paste Sad И моето почти същото, само че аз съм без Имуноглобулин...
"За вливане на 10 мл Интралипид 2-4 дена преди овулация и
повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност.
Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица."
Как смятаме овулацията след като месеца преди трансфер съм на противозачатъчни? След като са 21 таблетките, на коя таблетка да си направя вливката?

# 582
  • София
2-4 дни преди трансфер. Идеята е терапията да е започнала преди да е настъпила имплантацията.

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 17:10 от huligankata

# 583
  • София
А какво означава заключението, тъй като не откривам нищо конкретно в нета? Sad  И тези вливки колко време са? В смисъл, в обедна почивка могат ли да се направят? Имуноглобина е само 1 път, нали?

# 584
Bibian, Peony, къде изследвахте НК клетките. Едната има резултат без заключение, другата точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт