ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 290
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
На мен никога не са ми споменавали за изследване на В9 и В12. Винаги са ми изписвали Мета фолиева киселина и аз такава съм пила по 1 таблетка дневно. Пия и витамини за бременни, които миказаха, че трабва да не съдържат йод, заради Хашимото. Те също съдържат тези 2 витамина. Имам мутация, тромбофилия и Хашимото, което споменах. Последните изследвания на НК показаха, че не са завишени. Вливах 2 пъти имуноглобулин. Докога трябва да пиа фолиева и витамини? Трябва ли да питам за изследване на В9 и В12. Сега съм в 15 г.с.

# 646
  • София
Ако имаш мутация в MTHFR, имаш намалено усвояване на витамините от група Б. Затова трябва да приемаш метилирани форми на Б9 и Б12 - метилфолат и метилкобаламин. Аз освен тях съм мерила и Б6, който също се оказа нисък.
Комбинираните витамини съдържат синтетична фолиева киселина и не се препоръчват при мутация в MTHFR.

# 647
  • София
На мен никога не са ми споменавали за изследване на В9 и В12. Винаги са ми изписвали Мета фолиева киселина и аз такава съм пила по 1 таблетка дневно. Пия и витамини за бременни, които миказаха, че трабва да не съдържат йод, заради Хашимото. Те също съдържат тези 2 витамина. Имам мутация, тромбофилия и Хашимото, което споменах. Последните изследвания на НК показаха, че не са завишени. Вливах 2 пъти имуноглобулин. Докога трябва да пиа фолиева и витамини? Трябва ли да питам за изследване на В9 и В12. Сега съм в 15 г.с.
"Последните изследвания на НК" означава, че си ги изследвала повече от веднъж ли? Те не са ли постоянни, в смисъл, веднъж се изследват и няма смисъл повече, защото не се променят? Мисля, че така бях чела аз. Изобщо, тези имунологични и генетични проблеми могат ли да се поправят или само се поддържат с някакви терапии и медикаменти?

# 648
Мисля, че ги изследвах 2 пъти, на две различни места. Например, при изследване на антифосфолипидни антитела 2 пъти бяха извън норма, 2 пъти в границите. Не съм наясно какво се случва с тях.

# 649
  • София
Антифосфолипидните се менят бързо и непрекъснато, затова трудно се диагностицират. С НК клетките случаят е различен - повлияват се бавно, ако изобщо се повлияят. НК клетките може да са повишени заради мутациите, като вид защитен механизъм. И тъй като мутациите не можеш да ги махнеш, НК клетките си стоят повишени.

# 650
Сега сигледам изследванията. На тях пише - генитичен вариант С677Т в гена на Метелентетрахидрофолат редуктаза: Хетерозиготен носител по мьтантен алел. Другото е носител на генотип 4G/5G. V Leiden пише нормален алел.

# 651
Аз пък не мога да разбера защо се изписва фракси през ден, щом като действал 18-24 часа максимум.
Аз не съм на Фракси, само на АП карам, но всеки ден. Ако се наложело, щяли сме да го включим. Защо тогава една камара други жени ги карат да се боцкат, ако може и така "ако се наложи"?
 Изобщо толкова различни мнения.
За витамините мисля да отида в някоя лаборатория и да си пусна изследвания.
След като пия по 3 на ден мета ФК, мисля че ще е в норма. Поне няма да ми вреди, ако е повече.

# 652
  • София
Хелинор, Хетерозигот означава половин нормален и половин дефектен ген. И двете са нискорискови мутации.

При хомозиготни мутации (цял дефектен ген) терапията е по-сериозна, при високорисковите фактори - също.

# 653
Благодаря, Делисардели. От постовете ти разбирам, че си много информирана по темата. На мен тази материя ми е доста далечна.

# 654
  • София
Благодаря, Хелинор. Виж и темата за тромбофилия. Там сме събрали важната информация на първа страница.

# 655
..И изобщо ми е любопитно, има ли гинеколози, които следят бременност и разбират от тези проблеми и можеш да разчиташ, че ще те следят и реагират адекватно при нужда? ...
Имам 2 аборта, правих консултация с доц. Русев преди забременяване по препоръка на др. Сигридов. След + теста Сигридов е единствения доктор, който съм посещавала. Беше трудна бременност, но благодарение на него - успешна! Терапията ми беше с АП през вечер до 25 г.с. и клексан всеки ден 0.4.
Имах 3 вливки на интралипид - една веднага след ТВЛ, при + теста и последната в 8-9 г.с.
Резултатът е едно лакомо дребосъче Wink

# 656
  • София
..И изобщо ми е любопитно, има ли гинеколози, които следят бременност и разбират от тези проблеми и можеш да разчиташ, че ще те следят и реагират адекватно при нужда? ...
Имам 2 аборта, правих консултация с доц. Русев преди забременяване по препоръка на др. Сигридов. След + теста Сигридов е единствения доктор, който съм посещавала. Беше трудна бременност, но благодарение на него - успешна! Терапията ми беше с АП през вечер до 25 г.с. и клексан всеки ден 0.4.
Имах 3 вливки на интралипид - една веднага след ТВЛ, при + теста и последната в 8-9 г.с.
Резултатът е едно лакомо дребосъче Wink
Страхотно! Да ти е живо и здраво дребосъчето! Hug Чета аз за Сигридов, но и чета, че доста се чака и за часове при него...Живот и здраве, да забременея скоро, ще се допитвам пак до вас, защото малко съм се панирала от тези диагнози и вливки и ще ми е доста притеснено след + тест и ще гледам да търся възможно най-бързо час при някой, за да ми се следи състоянието. А иначе и аз съм с твоята терапия, само че при мен интралипида преди + тест е заменен с Имуноглубин и после при + и 8-9 г.с. е интралипида. Но явно сме с различни диагнози с теб и за това.

# 657
Ти мисля беше при Калчев? Аз също "минах през него". На него и на ТВЛ дължа дребчо Wink
Така че, Калчев може да те поеме за няколко прегледа. С него се виждах да коментираме чхг и прогестерон, и преглед в 6 г.с. за пулс. Сигридов ме пое от 8 г.с.
Няма да се плашиш и панираш, така ще вредиш на бебока Wink

# 658
  • София
Вчера бях при Калчев, огледа обстойно всичко на УЗ и се разбрахме за хистероскопия и хидротубация, ако ТВЛ не започне да прави от следващия месец края.. Много ме успокои и съм обнадеждена много, че след процедурата и вливките, ще се нареди всичко и най-накрая ще гушкам един бебо. Hug Heart

# 659
Здравейте,
От Варна съм и не мога да открия от къде да си купя Octagam или Intratect. Бихте ли ме насочили. Вливах Имуновенин и не ми повлия добре. Също така бих искала да знам дали 2 броя от 5% по 5гр. се равняват на 1 брой от 10% 10гр. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт