Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

• 142 311
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • София
.........................Аз готвя осо буко, но явно телето е доста престаряло и вече 3 часа варене и е жилаво...та снимка евентуално утре или мога да мина със стара Simple Smile
Тук , у нас това си е проблем с телешкото, това изобщо не е хубаво месо, нещо измислено е,  а самото ястие е прекрасно, но ...няма да го повторя , докато не си намеря онова месо което заслужава приготвянето му. Има , предлага се, но и цената му не е малка, никак даже. Трябва да е по много специален повод за да стигна до магазина и да купя, не че не съм го правила, но ще го оставя за някой друг път, а не само за нас двамата.

# 256
  • ВАРНА
Въпреки пролетното време във Варна,душата си търси зимната храна.Улични мекици.

# 257
  • София
Въпреки пролетното време във Варна,душата си търси зимната храна.Улични мекици................
Разкошни са. Никога не съм правила "улични мекици", пропуск.

# 258
  • Пловдив

Зеленчукова яхния

Кюфтета от тиквички и картофи

# 259

За първи път работя с айсинг, репетиция за коледни бисквитки, рецептата е на Марчева.
Другия път ще се постарая повече с украсата.

# 260
АлаБала - авокадо при нас има кооолкото искаш - целогодишно. Въобще принципно има почти всички видове "плод-зеленчук" Smile Но...аз някак си само като го гледам и...... Затова пък на твоята рецепКа  "Кашкавал на фурна" се наслаждаваме доста често. Sparkling Heart
Иланг-Иланг - мекички МММ, ама нали чу - на режим съм, та ще ги гледамсамо доооста дълго време  Rage
Офелия - добре дошла в темата Flowers Bouquet
matze,змия,alekssandraa90  - вкусно е при вас

* кашкавалени принцеси (някои ядат, другите гледат)

* запеканка от брюкселско зеле, сирена, сметана

* крем карамел (десерта за чадото)

# 261
И на мен май ми разпъва снимките новата версия на форума, но няма да ги пращам на изложба Simple Smile
Сем, лошо така с гледането. Ама се дръж мъжки, момиче :*
иланг-иланг, страхотни са мекиците!
Стигналите до фотосесия манджи у нас са Шницели от свинско Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2014/01/blog-post_15.html

и пак свинско, но с кисело зеле. http://pep-4o.blogspot.bg/2013/02/blog-post_17.html

и шкембе чорба http://pep-4o.blogspot.bg/2009/11/6-1-60-60-05.html

# 262
marchеva14, какви такива осиновявания, ти ще ме осиновяваш, щот готвиш едни такива завъртени манджи. Heart Eyes Аз карам на по-обикновени, че ме е прихванал един мързел и хич не ще да се разделяме. Ето и сега - прости мъфинки/кексчета, все тая. Ако те взема туй ще ядеш! Simple Smile bouquet

sem22, за принцесите ти залепнах, много отдавна не съм правила кашкавалени. Heart Eyes bouquet
На пеп-4о вкусотиите подред мога да ги подкарам! Heart Eyes bouquet
На Офелия ако може чашката с кафето и двете меденки. Simple Smile Добре дошла! bouquet
иланг-иланг ме застреля с уличните мекици, направо им усетих вкуса! Heart Eyes bouquet

# 263
Благодаря, момичета, аз понеже отдавна си ви следя и така като сред свои нахлух.
Показвам и едни бадемови бисквити от днес, които започнах като ричарели уж, но хората не случайно са написали,че се бърка с шпатула, а аз мързеливата с миксер, спаднаха ми белтъците и се наложи в движение да спасявам продуктите. Резултатът беше много вкусен все пак.

# 264
  • София
Благодарение на темата винаги имам идея за готвене... Благодаря ви!
Иначе докато се сетя да снимам и то вече всичко нахапано и нефотогенично 😂
Снощи за вечеря имаше едни невероятно вкусни ребърца, печени в плик (бяха и красиви, но не стигнаха до снимка).
Тази вечер успях да щракна с телефона едно мини руло "Стефани"

# 265
AnyHr - и в "наше село" така го обичаме рулото "Стефани" - за всеки човек поотделно; имало за всяка порция цяло яйце, че и запеченко от всички страни. Smile
Пепи - опитвам се да се държа геройски (че болежките станаха множко) - ноооо идват празници  Sob
Лабрекс - такива кашкавалени правя често, че сина не иска все с кайма; но по си е друго с нещо месенко.

приготвих и още нещо..че да не готвя утре - свинско с почти кисело зеле

** и при мен снимките ги разтяга, но нали има опция за коригиране? На мен качването на снимки с новата версия ми е страаашно лесно - нали съм скарана с тази машинка компютъра  Rage

# 266
  • София
Като вляза тук и взема, че огладнея, много сте едни такива....  Crossing Arms

Офелия, много са ти готини сладките, нищо че са спаднали, на вид са разкошни.
Лабрекс, ясно е, че на там отиват нещата, ще ме осиновиш, и  простите ти мъфинки са чудесни, изяждам ги одма.  Много са добри.!! Сега се прибирам и съм умряла от глад.
На пеп-4о само ще откажа шкембето, не е за мен , не става, само при аромата и съм възнак на пода   Joy Честно! Никога не съм опитвала и няма да го пробвам, не!!  Sick Извинявай пеп, убедена съм , че е чудесно, но...в някой друг живот.  Wink
Нищо не съм готвила освен един боб в тенджера и виенски кренвирши, за този който яде таквиз боклуци и това не ям. Марчев се ги влачи , той си ги яде.
Това е.

# 267
Sem, на тоя кашкавал на фурна ми залепнаха очите Open Mouth
Марчева, у вас винаги е много изобилно, вкусно и креативно Simple Smile
Тайне, майстор на пастата стана ти! Машинка - машинка, ама си иска и майсторлък.
И на змия ме примами нисковъглехидратната вечеря, и мекиците на иланг, и на Пепчо шницелът - тя си знае... напълнявам само от гледане. А сега и аз да довърша пълнотата с тесто. Само това имам снимано.

Френски хлебчета

Царевични кексчета

# 268
  • София
Вчера направих "репетиция" за Коледа- бутер баклавички- опитах ги тази сутрин- искат още орехи

# 269
  • София
Палачинки с прясно и кисело мляко и пълнозърнесто брашно.

пататник с готови кори и без кори

Общи условия

Активация на акаунт