Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

• 142 094
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Честита Коледа!
Какаови френски макарони, нямат вид като от картинките, но тоооолкова вкусни... кремът е от сметана, бял шоколад и малко ром.  
И баклава.

# 556
Джинджифилови мъфини
Тиквеник

# 557
  • ВАРНА
Коледната погача

# 558
Малко сладки от мен
От снощи питка

И тиквеник

# 559
  • София
Честито Рождество Христово, майсторици! 😘
Здраве и обич да има в домовете ви! Споделеност и сбъднатост в живота ви!

Зарибихте ме с тази майонеза... не бях правила от години (не употребяваме вкъщи вече), та реших да се пробвам да си я спретна за руската салата (и такова от години не ядем у дома).
Сложих всичко, както трябва, сложих и пастора на миксера, пуснах на мах... тръгна да се сгъстява и аха да стане... чорболяса... Използвах я за пържолите и баницата.

А за руската салата (т.к. всичко беше сварено и нарязано) от магазина.
Руската салата стана невероятно вкусна

и пържолетите също

Снощната трапеза беше традиционна. Питката стана страхотна и наблегнахме на нея с чубрица.

За утре заредих половин пълнена тиква

Последна редакция: пн, 25 дек 2017, 21:34 от AnyHr

# 560
  • ☀️София / London🌂
Весела Коледа на всички, бъдете здрави и много много щастливи !
Скрит текст:
Да се похваля и аз с масата:sweat:

# 561
  • Плевен
Честита Коледа! Весели и вкусни празници!
У дома меденки, баклава, питка  и сладки шишарки.

Имаше и пълнена пуйка с кисело зеле, ноо се оказа, че не  е фотогенична.

# 562
  • София
Честито Рождество, работни и приятни майсторици!  Hug
Сега приключих, в момента е 3 ч сутринта.  Shocked  Седнах малко да си отпочина от  смях, приятни хора, и да си събера акъла, щото вече ми го няма.  Направих си и един горещ шоколад, да не заслабна случайно.  Mr. Green
Показвам само част от това което беше за тази вечер и с това приключвам за тази година, т.е. новата година за мен вече и пристигнала, край!!
Баклава, моята си баклава онази дето е с 350-400 г масло. Не знам как се получи, но тя приключи окончателно, какво направиха тези хора... newsm78 цяла тава!

Един италиански щрудел,

Едно домашно пиле, така се продават домашни, доста големички и се оказа много добро, наистина добро,  по италианска рецепта на J.Mielle завито с бекон и напълнено с ориз и разните му работи. Няма вече, и то е  забвението .

АКК - това ми е задължително и стана фантастичен

Моята капама е нещо м/у капама и моя си рецепта. Няма снимка не е интересно и още други разни-безобразни но не са интересни, като моята си картофена салата с майонеза, ама не онази злополучната майонеза, а на Hellmann`s и защо се мъчих да приготвям разни варианти след като тази е толкова добра.  Снимките не са добри, щото и покривката ми е светла, и на тъпото осветление ми е трудно и толкова.
Това беше.

# 563
  • София
Добро утро с еспресо и баклава (само по Коледа го пия така Simple Smile )

# 564
  • София
Пържоли в зелеви листа.

# 565
  • София
Тази вечер е разтоварваща: витаминозна салата (цвекло, моркови, целина със стафиди и сурови ядки)- за гарнитура на печена ципура

и опечената пълнена тиква

# 566
Честито Рождество Христово. Нека бъде радост и веселие в дома ви; обич и любов да сгряват сърцата ви; късмета и успехите винаги да ви съпътстват, а здравето да е постоянния ви гост.

Днес е Стефанов ден - честит празник на именниците.

Баклавата на Марчева, която става вече и моята баклава. Невероятна като вкус. Трети ден и аз като AnyHr закусвам с еспресо и баклава. Благодаря Марчева за това блаженство.

Скрит текст:
със сироп
  и без сироп, току-що опечена

* салам торта - пожелание на сина без "обвивка" от пудра захар - било много сладко така

* и пак по желание на домашните - месото и гарнитурата се правиха на домашен дюнер. По никое време ме караха да меся питки за дюнери Thinking , че ми беше малко работата. Снимките са от подготовката, преди сервирането

# 567
  • Русе
Весела Коледа!
Масата на Бъдни вечер

Постна питка / със суха мая/

Да си покажа коледните сладки! Малко ще прекаля със снимките, предварително се извинявам!
Капучинови звезди

Линцери

Ванилени рохлички

Канелени топчета с бадеми

Меденките, слепени и украсени с шоколад

Двойно шоколадови напукани снежни сладки

Джинджифилови сладки, понамацани с бял шоколад

# 568
  • София
Весела Коледа! Бъдете много здрави и щастливи! Да с живи и здрави именниците!
От преди празниците - пържоли

хляб

мини калцонета

# 569
Чак сега намерих време да кача питката от Бъдни вечер и коледните сладки!

Общи условия

Активация на акаунт