Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

  • 142 061
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 4 966
Marsia_K, разкошни кифлички! Може ли рецептата!
Правя ги по рецептата на Zi4e за памук погача и стават много вкусни http://zi4e57.blogspot.bg/2014/08/blog-post_30.html?m=1 Hands V
Единственото , което добавих от мен е , че половината захар замених с кафява , както и половината от брашното - с типово Blush

# 601
  • Плевен
  • Мнения: 584
За много години, мили кулинари!
И аз благодаря на Марсия. Ще пробвам кифличките тези дни.

# 602
  • София
  • Мнения: 12 670
Честита Нова Година на всички кулинари! Бъдете здрави и щастливи и все така ентусиазирани в кухнята! Hug



# 603
  • София
  • Мнения: 3 923
Още не сме изяли нашата баклава, а свеки даде цяла кутия от нейната- феноменална е (най-вкусната баклава)

# 604
  • Русе
  • Мнения: 8 807
Още не сме изяли нашата баклава, а свеки даде цяла кутия от нейната- феноменална е (най-вкусната баклава)


А рецепта има ли свекито ти?  smile3506  Hug

За много години, прекрасни кулинари!  Hug bouquet

# 605
  • София
  • Мнения: 3 923
А рецепта има ли свекито ти?

Питах за рецептата- свеки каза "Редиш няколко кори, ръсиш смес орехи, захар, канела и разтопено масло, пак редиш кори и пак ръсиш..., завършваш с кори и масло. Режеш, печеш до порозовяване. Оставаш да престои 2 дни и сиропираш с горещ сироп (2:1 захар/ вода)". Свеки не жали материал и винаги става невероятно вкусна нейната баклава.

# 606
  • София
  • Мнения: 12 217
За много години прекрасни кулинари!  Hug
С най-добри пожелания за много здраве и мъничко късмет, `щото то много късмет няма да го бъде, поне да ни е мъничко късмета.  Wink
Аз днес се прибрах.  Simple Smile  Сега ще разгледам какво сте сътворили.

# 607
  • Русе
  • Мнения: 8 807
А рецепта има ли свекито ти?

Питах за рецептата- свеки каза "Редиш няколко кори, ръсиш смес орехи, захар, канела и разтопено масло, пак редиш кори и пак ръсиш..., завършваш с кори и масло. Режеш, печеш до порозовяване. Оставаш да престои 2 дни и сиропираш с горещ сироп (2:1 захар/ вода)". Свеки не жали материал и винаги става невероятно вкусна нейната баклава.
Благодаря! А при реденето на корите, между тях нещо слага ли се?

# 608
  • Мнения: 1 265
А рецепта има ли свекито ти?

Питах за рецептата- свеки каза "Редиш няколко кори, ръсиш смес орехи, захар, канела и разтопено масло, пак редиш кори и пак ръсиш..., завършваш с кори и масло. Режеш, печеш до порозовяване. Оставаш да престои 2 дни и сиропираш с горещ сироп (2:1 захар/ вода)". Свеки не жали материал и винаги става невероятно вкусна нейната баклава.
Благодаря! А при реденето на корите, между тях нещо слага ли се?
Juls14 - пробвай рецептата за баклава на Марчева14 уникална е. Аз.....правя много години баклава по бабина рецепта и винаги съм смятала че е превъзходна. Но тази на Марчева опитах сега за разнообразие И ни хареса повече. Тази рецепта е почти както на свекито на Ани; но е с подробно обяснение.
Ето ти и линк http://recepti.gotvach.bg/r-57461-

А ето и моите творения за НГ (малко скромничко, че след пищните трапези по Коледа...?!)
* руска салата, ориз по тайски, гъби в масло, пържола "под шуба" - от лук и кашкавал 


* торта "мус шоколад"


* соленки - маслено тесто с извара и отгоре кашкавал

# 609
  • София
  • Мнения: 1 832
Сем, дай рецепта за тортата, моля. Като парфе ли е?

# 610
  • София
  • Мнения: 15 825
Плескавица, хворост и пълнен патладжан.





# 611
  • София
  • Мнения: 717
Скрит текст:
Плескавица, хворост и пълнен патладжан.







Извинявам се ,но какво е това хворост?

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 18:20 от bubanka

# 612
  • София
  • Мнения: 15 825
Скрит текст:
Плескавица, хворост и пълнен патладжан.







Извинявам се ,но какво е това хворост?
Буквално преведено "съчки", защото е хрупкаво.

# 613
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 472
Записвам се при вас и се връщам да чета за вдъхновение  bouquet

# 614
  • Мнения: 1 265
Сем, дай рецепта за тортата, моля. Като парфе ли е?
Тортата е от блога на Ваня Джорджевич, но аз я видях направена от Дара88 И НЕ...не е парфе, а си е точно мус, но студен. Нещо фантастично е!!!! У дома заявиха да изхвърля всички други рецепти за торти и въобще да правя само тази. Е поне зе сега, докато й се наситят - но "както сочат прогнозите" няма да е скоро.
Ето ти линк към източника -
https://svanya.blogspot.no/search/label/

Общи условия

Активация на акаунт