Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са тези дискусии, които чета? Няма такова нещо... ? ? ?
Какво е значението на всяко число в броя на ястията за Бъдни вечер?
Как се приготвят бисквитите с локум?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са тези дискусии, които чета? Няма такова нещо... ? ? ?
-
Какво е значението на всяко число в броя на ястията за Бъдни вечер?
-
Как се приготвят бисквитите с локум?
За да направите бисквити с локум, първо натрошете бисквитките и нарежете локума. Смесете ги заедно с ръка, докато се образува тестоподобна смес. Добавете вода, ако е необходимо, за да направите сместа гладка и кохезивна. Оформете фитили от тестото, подредете ги в тава и поръсете с локум и натрошени бисквитки. Можете също така да използвате сладкарски бои за различни цветове.
-
Коя е най-добрата рецепта за „Шоколадови бисквитки с парченца шоколад“?
-
Каква е рецептата за бисквити с бадемово брашно?

... та да знам в какви пропорции да са захарта и сметаната) 

..............Белтъците нека да отлежат 2 до 5 дни, това е задължително, също така трябва да са на стайна температура, изваждат се 2 ч по-рано. Разбъркването става с широка шпатула от горе на долу, като се върти шпатулата в ръката, едно такова въртеливо да има. На всяко добавяне/завъртания на нова смес се отброява 10 пъти и общо са 50 пъти. Това си е самата истина, не е шега. Трябва да се получи тежка и лъскава, точно да има лъскавина сместа и когато се вдигне с шпатулата да пада обратно тежко, като лава. Работи се с шприц с широк обикновен накрайник около 3 см. Задължително се правят кръгчета/рисуват се в/у хартия, иначе не става, защото не сме толкова умели и поне аз ги правя къде по - големи, къде по-малки...затова рисувани кръгчета. Имам и силиконова подложка на Wilton, ми... там никога не стават, не знам защо. Стават в/у хартия за печене. Най-трудното ми е шприцоването им и отделянето им от накрайника, там се заредете с нерви. Трябва да има едно завъртяно движение накрая, преди да се вдигне окончателно накрайника за да се скъса сместа и да остане макарона. Потупването на тавата - задължително! Излизат малки мехурчета въздух. Задължително трябва да засъхнат , при лек допир да не се отбелязва на пръстите и тогава се пече. Ам`ч това е .
Това в кръга на шегата, разбира се, благодаря за подробния списък, как имаш ентусиазъм да пробваш толкова неща, и да даваш линкове и рецепти и съвети...

...дописах. Може и сега да не ги спретна по Коледа, но са много хубави и нека да си ги имам, аз така обичам, пиша си в един дебел тефтер и когато ми трябва вадя и се започва. Така си събирам разни хубави нещица и в удобен момент съм ги направила, а и в началото на годината около мен имам много празници, нека да си имам готовност.