Коледа 2017

• 139 154
  • 956
  •   1
Отговори
# 165
Ще го потърся и ще се пробвам и с него. Допълвам, че намерих твоята рецепта, звучи божествено. Кондензираното мляко много се харесва вкъщи.  Hug

# 166
Понеже не харесвам на вкус нито айсинга, нито фондана се замислих, че може би с така популярната напоследък огледална глазура също може да се получи нещо интересно.

# 167
  • София
Понеже не харесвам на вкус нито айсинга, нито фондана се замислих, че може би с така популярната напоследък огледална глазура също може да се получи нещо интересно.
Огледалната глазура на външен вид е красива, но изобщо на вкус не ми хареса. Правих по рецепта на Йоли " Едно по различно тирамису с огледална глазура", тирамисуто си е хубаво, но глазурата изобщо не ми хареса, стои хлъзгава когато я опиташ.  Лигавеше ми се, а успях да я направя рецептата имам и снимка на сладкиша.

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 18:11 от marchеva14

# 168
  • Русе

Слепени с мармалад  

При цветните в тестото е сложена малко сладкарска боя

тук слепени със сладко пак   залети със желиран малинов сироп /губи им се хрупкавостта след 1-2 дена престой/   с шоколад - също като с желираният сироп

# 169
Здравейте дами, имам нужда от помощ. Аз съм скарана като цяло с кухнята и готвенето, но тази година ми е дошла муза и искам да направя или поне да опитам да направя нещо за Коледа, но си нямам капка идея как и какво. Не харесвам марципан, затова искам да е шоколадово или маслено. Нямам претенции дали да са бисквити или меденки или каквото и да е. Моля да ми кажете някоя максимално лесна и бърза рецепта подходяща за начинаеща ентусиастка Grinning Благодаря!

# 170
Започни с меденките на Джема. Няма начин да не успееш.

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 20:49 от Пролетно цвете

# 171
  • София
Здравейте дами, имам нужда от помощ. Аз съм скарана като цяло с кухнята и готвенето, но тази година ми е дошла муза и искам да направя или поне да опитам да направя нещо за Коледа, но си нямам капка идея как и какво. Не харесвам марципан, затова искам да е шоколадово или маслено. Нямам претенции дали да са бисквити или меденки или каквото и да е. Моля да ми кажете някоя максимално лесна и бърза рецепта подходяща за начинаеща ентусиастка Grinning Благодаря!
На 7 - ма страница ще си избереш. Всичките са лесни, масло, захар, брашно, шоколад.

# 172
И аз ви следя, но се записвам с първия неуспех за сезона – арменските ми сладки нещо не се получиха. Като камъчки станаха. Не знам какво се обърка (1ч.ч вода, 1 олио, 3 брашно ванилия, 1 ч.л.бакпулвер). Следвах инструкциите за пареното тесо, но не знам защо такива сухи ми се получиха. Пекох 20мин-30мин на 180гр. Иначе са много хубави на вкус, но....Дали пак бакпулвера не ме провали? Значи като го видя това 1 ч.л. бакпулвер и неуспеха ми е сигурен, но си викам айде като не е кекс, ще спазя рецептата и ницки.

# 173
Аз се опитвам да намеря рецептата на Джемма за меденките, но не успявам. Линка на заглавната страница към рецептата не ми се отваря.

# 174
  • София
Аз се опитвам да намеря рецептата на Джемма за меденките, но не успявам. Линка на заглавната страница към рецептата не ми се отваря.
Пуснах я на предната страница,  ако напишеш през Гугъл "Меденките на Джемма, веднага ще ти излязат.

# 175
Ето рецептата за меденките на Джема.

Линка на първа страничка не работи, но като напишете в гугъл меденките на Джема и те излизат.

Не съм правила тези арменски сладки, но гледам, че в повечето рецепти ползват сода, а не бакпулвер.

Марчева, едновременно пишем Hug.

# 176
  • София
......................
Марчева, едновременно пишем Hug.
Simple Smile
Арменските сладки нямат набухвател и са само с три продукта. Не мога да не се доверя на Ани Шикарян, тя според мен дава рецепта за най-добрите арменски сладки. Трябва да се спазва много точно рецептата за да се получи прекрасен резултат.  Peace
http://www.vkusnoteka.bg/2012/11/blog-post_7.html

# 177
  • У дома
Сладурки-кулинарки, на диета съм, но ви хвърлям по някой поглед. Марчевааааа.....ще ме огръглиш с рецептите си, само като ги гледам Heart Eyes Такааа, купих си от ИКЕА килограм тесто за 2лв hahaha Joy почивните дни дребното твори бисквити, няма кой да ги яде, май ще украся с тях Joy Днес си купих марципан, ММ ми подари една книжка с норвежки коледни сладки/бисквитки. Голяма част се доближават до нашите, но има доста "модели" с различни ликьори, а една е с кокос и настърган марципан Crazy Та днес си купих марципан Laughing
Аз съм пишман сладкарка и ми се получават: рохличките, меденките и бисквитките, давай смело Peace

# 178
Kaylinn - Аз също съм сладкарка с две леви ръце и търся все нещо лесно. Но каквото и да направиш с маслено тесто, което изисква САМО разточване на масата до някаква дебелина; изрязване с фигурки или нарязване на обикновени ленти - ВСИЧКО ще ти се получи. Отгоре разните му глазури, фондани, марципани въобще не се справям с тях. Миналата година опитах с шоколад - еее, получи се нещо.Но колкото върху сладките, толкова около тях отиде като фира (за което сина ми беше адски щастлив). Освен това има рецепти, които след замесването изискват само слагане от тестото в тавата с лъжица - те също са мноого лесни.
** Ако искаш или не можеш да се спрешна рецепта от тук мога да ти напиша на лични 2-3. Вярно че може да не са празнични - но ти си реши.
Успех в сладкоправенето за Коледа.

# 179
  • София
Сладурки-кулинарки, на диета съм, но ви хвърлям по някой поглед. Марчевааааа.....ще ме огръглиш с рецептите си, само като ги гледам Heart Eyes ......................е, сега приказки, нали знаеш похапваш само по една от всеки вид и .. край! СТОП!КРАЙ! НЯМА ПОВЕЧЕ, ако можеш.... Hug
Аз съм пишман сладкарка и ми се получават: рохличките, меденките и бисквитките, давай смело Peace
Ако и на това ми казваш "пишман сладкар...." си повече от добре. Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт