Коледа 2017

• 139 176
  • 956
  •   1
Отговори
# 195
  • Euskal Herria
Марчева даде своя рецепта за АКК, пусна я преди три-четири страници.

# 196
  • München, Deutschland
Извинявайте в такъв случай, не мислех, че е точно със същото име. Simple Smile Помня, че пусна някаква рецепта подобна, да.

# 197
Аз само снимка на АКК видях, но не и рецепта от Марчева. Иначе изглежда много добре, всъщност какво представлява и това ли му е името?

# 198
  • München, Deutschland
Английски коледен кейк е, просто така го съкращаваме. Ето линка на Джемма, а за на Марчева са споменали по-нагоре.

Английски коледен кейк,срещан в темата като АКК, от Джемма и стъпка по стъпка, 6 седмици преди Коледа

# 199
  • Euskal Herria
Ето този линк пусна Марчева:
http://recepti.gotvach.bg/r-57618-

# 200
  • София
Идеята за по-ранното правене е да си помогнеш за празника, а не да правиш всичко в последния момент. Същото е и с тестата за сладки, които понасят замразяване. Замесваш го за 10-15 мин. някоя вечер след работа и го прибираш във фризера. Когато имаш повече време само размразяваш и печеш. Тестото за меденки, за линцери и за доста видове маслени сладки спокойно могат да престоят в хладилник седмица до десетина дни, увити добре в стреч-фолио без да се замразяват.
Като има човек план и знае кое може да приготви предварително и кое да остане за последния момент, хем трапезата е пълна без да има издънки, хем на празника не се чувства като "пребито куче".
  bouquet Това исках и аз да го допълня и точно така ще процедирам тази година. Ще започна по-рано и ще прибирам във фризера. Не съм го правила, но всичките ми сладки които съм пуснала замразяването им е възможно , даже и до 6 месеца, някои, разбира се

Аз само снимка на АКК видях, но не и рецепта от Марчева. Иначе изглежда много добре, всъщност какво представлява и това ли му е името?
Да, това си му е заглавието. Преписах го и приготвих от 24 kitchen Рудол Ван Зее. На мен ми е много удобен, и освен това според  мен е много ефектен и не на последно място не се занимавам месеци наред. Приготвянето му започва  два дни предварително, а в деня на поднасяне се поставя глазурата.  Прочети рецептата и ще ти е ясно.

Марчева, твоя АКК колко време преди празника мога да направя? Примерно десетина дни или са много.
Не, не, много са. Започваш два дни предварително и си готова.  Simple Smile Не знам, не съм го правила с такъв престой от 10 дни.... Wink

# 201
  • в полите на Балкана
Благодаря, Марчева Flowers Bouquet
Искам да планирам времето си, та затова питам.
За замразяването съм малко скептично настроена. Не казвам, че не е ок, просто на нас не ни харесва. Изключение правят кифличките на Руми http://www.mycookingbookblog.com/domashnite-kiflichki-na-rumi/ Не са коледни, но защо пък  да не станат.......

# 202
ЗДРАВЕТЕ МОМИЧЕТА,
виждам, че всички са отчели факта свъpзан с повишената  цената на маслото. В тази връзка, защо не наблегнем на рецепти с мас. Дали не може в някоя от тях то да се замени.

# 203
  • София
...............

За замразяването съм малко скептично настроена. Не казвам, че не е ок, просто на нас не ни харесва. Изключение правят кифличките на Руми http://www.mycookingbookblog.com/domashnite-kiflichki-na-rumi/ Не са коледни, но защо пък  да не станат.......
Какво имаш против замразяването, споделяй, моля ти се че да си зная.
Кифличките на Руми са прекрасни, защо да не стават за Коледа, стават. Много ги обичам. Не е добра снимката, но ги виж, ако досега не си ги спретвала.
Скрит текст:

ЗДРАВЕТЕ МОМИЧЕТА,
виждам, че всички са отчели факта свъpзан с повишената  цената на маслото. В тази връзка, защо не наблегнем на рецепти с мас. Дали не може в някоя от тях то да се замени.

За мен това е абсурдно!  Sick  Нищо не мога да заменя с мас, а и никога не съм я използвала в каквото ѝ да е било.

# 204
  • в полите на Балкана
Кифлички на Руми спретвам от години. Замразявала съм ги и опечени и готови за печене и все са ок.
Не харесваме замразени храни. Предпочитам друг вид съхранение, консерви, изсушаване и приготвяне на храна в малки количества, колкото за едно, две хранения.

# 205
  • München, Deutschland
Дали не може в някоя от тях то да се замени.

Според мен навсякъде може, въпрос на вкус си е.
На мен персонално са ми тежки с мас и си спомням от едно време, че ми миришеха. Сега сигурно има обезмирисена мас, но този накъртващ вкус няма как да си отиде.

Днес отивам да пазарувам масло, в тази връзка. Wink

# 206
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дразниш ли ни? Simple Smile Simple Smile
още си спомням как разказа за евтино масло, даже намалено за празниците.
нещо като отчет Simple Smile
АКК е готов и даже е поливан веднъж от мъжката част на семейството. Увлекли са се милите, как няма да се увлекат, като бащицата чел 10мл а видял 100. Simple Smile Simple Smile
Както и да е - няма да го поливам известно време и ще се оправи работата. Simple Smile
Първата доза шведски коледни бисквитки беше опечена преди командировката и вече я няма. 150 бройки са се изпарили някак.
Отишли са си и крекерите със семена...
Simple Smile Стана ви ясно Simple Smile ще се правят нови. Simple Smile

# 207
  • München, Deutschland
Ехаааа, 150 бройки???? Някой да не си е правил парти у вас, докато те е нямало. Simple Smile
За АКК, аз също поливах с доста повече от 10мл, някъде към 30-50 на поливане и поливахме всеки 3ти ден, нямаше проблем, беше сочен, без да е мокър.

Маслото е в сферата на моите пожелания засега Wink, ако пак заваря празни рафтове, нищо няма да купя...

# 208
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам Simple Smile Simple Smile Simple Smile не е невъзможно.
но като си знам хората може да са закусвали, обядвали и вечеряли със крекерите, а бисквитките да са били между другото Simple Smile Simple Smile Simple Smile
те са много хубави топнати в кафето/какаото Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 209
  • там където има винаги вятър
Преди време някой беше питал за захаросаните плодове в Lidl, е - най накрая ще ги има този понеделник  #2gunfireНе можахме да ги дочакаме и за щолена купихме разни на кг. Ще има и подправки за печене, фондан - различни цветове, глазури...

https://www.lidl.bg/bg/PV-Offers.htm?id=272

Общи условия

Активация на акаунт