Коледа 2017

• 139 257
  • 956
  •   1
Отговори
# 255
ЕваНиколова, честно казано не знаех, благодаря за съвета! А бисквитката и фондана с какво са залепя?

Между другото аз пека бисквитките върху тефлониран лист за многократна употреба. От Лидл съм го купила. Не се лепи въобще. Забърсвам го с кухн. хартия преди да сложа следващата тава с бисквитки. Като приключа, го измивам с веро.

# 256
ЕваНиколова, честно казано не знаех, благодаря за съвета! А бисквитката и фондана с какво са залепя?

Също с вода - мажете леко фондана с вода и го притискате към бисквитката. Съответно няма да е лошо бисквитките и фондана да ги изрежете с една и съща формичка, да си стои като основа. Не знам дали обясних добре  Simple Smile Ето малко снимков материал от миналата година.

http://nikolovaeva.snimka.bg/photos-from-gsm/kuhnya.871135.38230909

# 257
  • София
Здравейте ,аз съм много невежа в сладкарството.ЕваНиколова може ли да ми кажете как сте ги направили тези с коледните картинки.Много са красиви .

# 258
vikonetka, благодаря!

Ето как се правят:

харесвате си някоя рецепта за сладки от посочените по-долу. Купувате си фондан /250 г ще е ок/ и фонданов принт, ето примерно тук или друг магазин за сладкарски изделия:

http://sladkatakushta.com/fondani-i-ocvetiteli/fondan-i-gum-past … -fondan-bjal.html

http://sladkatakushta.com/koleda-2017/printove/printove-2017.html

Правите бисквитките, като ги режете с формичка /примерно кръгла/. Отделно разточвате фондана и със същата формичка изрязвате парче, което намазвате с малко вода и го лепите за бисквитката. Отгоре изрязвате принта /той е като ваденка/ и също го мацкате съвсем леко с вода и го лепите върху фондана.

Това е Simple Smile

Основна рецепта:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   130 гр. краве масло – меко
•   2 яйца
•   1 ванилия

Бисквитки с лимон/портокал:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   кората и сока на 1 лимон/портокал

Бисквитки с ядки:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   60 г орехи, бадеми, лешници

Какаови бисквитки:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   15 г какао

Кокосови бисквитки:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   70 г кокос

Коледни бисквитки:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   1 л. канела/джинджифил/карамфил

Друг вид бисквитки:
•   200 грама пудра захар;
•   около 250 грама меко масло;
•   2 яйца на стайна температура;
•   6 или 7 супени лъжици олио /моите лъжици са големи/;
•   около 700 грама брашно.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвям тестото за маслените бисквити, като разбивам захарта и мекото масло, прибавям яйцата, добавям олиото /важи за последната рецепта/ и брашното и добавките, замесвам меко тесто, увивам го във фолио и го прибирам за един час в хладилника. След час го вадя и отново го оставям за 1 час на стайна температура, за да се отпусне.
Ако не планирате да украсявате бисквитите с фондан, може да увеличите количеството на захарта, за да станат по-сладки. Аз слагам по-малко захар, защото фонданът е сладък. В тази рецепта е възможно да се добави и ванилия, аз не слагам, защото фонданът, с който работя е с есенция ванилия.
После разточвам тестото с дебелина 6-7 мм, изрязвам сладките и пека в тефлонови тави за бисквитки, които не ми се налага да намазнявам. Пека 8-10 минути на 180 градуса във фурната.

Последна редакция: сб, 25 ное 2017, 19:58 от ЕваНиколова

# 259
  • София
Много благодаря ,ще се опитам за празниците да направя . Ще споделя и снимки ,дори и да не се получи. Да ви развеселя! хаха

# 260
 Разглеждам си брошурата на Кауфланд и какво да видя - масло Президент 250 гр за 6.59 лева. Според мен една хубава промоция. Ще се купува.

Последна редакция: сб, 25 ное 2017, 19:29 от olenka63

# 261
Разглеждам си брошурата на Кауфланд и какво да видя масло президент 250 гр за 6.59 лева. Според мен една хубава промоция. Ще се купува.
Оленка, мерси че каза за Президента! И аз ще взема утре!

# 262
Разглеждам си брошурата на Кауфланд и какво да видя масло президент 250 гр за 6.59 лева. Според мен една хубава промоция. Ще се купува.
От понеделник е тази промоция - 27.11, не утре.

# 263
От понеделник е тази промоция - 27.11, не утре.
Тъй, де обърах се, в понеделник,  а то утре е неделя...! Sunglasses

# 264
  • У дома
Ева, какъв принт трябва да поръчам, вафлен или с фондан. Единия е 2 лв за лист, другия 3.9лв.

# 265
  • Стара Загора
vikonetka, благодаря!

Ето как се правят:

харесвате си някоя рецепта за сладки от посочените по-долу. Купувате си фондан /250 г ще е ок/ и фонданов принт, ето примерно тук или друг магазин за сладкарски изделия:

http://sladkatakushta.com/fondani-i-ocvetiteli/fondan-i-gum-past … -fondan-bjal.html

http://sladkatakushta.com/koleda-2017/printove/printove-2017.html

Правите бисквитките, като ги режете с формичка /примерно кръгла/. Отделно разточвате фондана и със същата формичка изрязвате парче, което намазвате с малко вода и го лепите за бисквитката. Отгоре изрязвате принта /той е като ваденка/ и също го мацкате съвсем леко с вода и го лепите върху фондана.

Това е Simple Smile

Основна рецепта:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   1 ванилия

Бисквитки с лимон/портокал:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   кората и сока на 1 лимон/портокал

Бисквитки с ядки:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   60 г орехи, бадеми, лешници

Какаови бисквитки:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   15 г какао

Кокосови бисквитки:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   70 г кокос

Коледни бисквитки:
•   350 гр. брашно
•   180 гр. пудра захар
•   2 яйца
•   1 л. канела/джинджифил/карамфил

Друг вид бисквитки:
•   200 грама пудра захар;
•   около 250 грама меко масло;
•   2 яйца на стайна температура;
•   6 или 7 супени лъжици олио /моите лъжици са големи/;
•   около 700 грама брашно.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвям тестото за маслените бисквити, като разбивам захарта и мекото масло, прибавям яйцата, добавям олиото и брашното, замесвам меко тесто, увивам го във фолио и го прибирам за един час в хладилника. След час го вадя и отново го оставям за 1 час на стайна температура, за да се отпусне.
Ако не планирате да украсявате бисквитите с фондан, може да увеличите количеството на захарта, за да станат по-сладки. Аз слагам по-малко захар, защото фонданът е сладък. В тази рецепта е възможно да се добави и ванилия, аз не слагам, защото фонданът, с който работя е с есенция ванилия.
После разточвам тестото с дебелина 6-7 мм, изрязвам сладките и пека в тефлонови тави за бисквитки, които не ми се налага да намазнявам. Пека 8-10 минути на 180 градуса във фурната.
Моля споделете вафлена или фонданова хартия принт за декорацията върху фондан се поставя.Каква е разликата между двете? Извинявам се ако е коментирано.

# 266
Да, забравих това да кажа - винаги поръчвам фонданова принт хартия. Чела съм, че с нея се работи много по-лесно. С вафлена хартия не съм работила, но знам, че е по-капризна.

# 267
  • Бургас
Идвам да споделя една рецепта. Вече изпробвана и се нарежда до меденките на Джемма по любимост.
recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=Б&id=916&name=Biskviti-Snickerdoodles
Уникални бисквитки станаха. Само едно уточнение, за което много пъти е говорено, при замесването на тестото, ако не се работи лесно с него се добавя брашно, докато не стане приятно за оформяне на топчета.
Само при мен ли този линк не сработва?

# 268
Идвам да споделя една рецепта. Вече изпробвана и се нарежда до меденките на Джемма по любимост.
recipes/alphabet_list/index.php?alphabet=Б&id=916&name=Biskviti-Snickerdoodles
Уникални бисквитки станаха. Само едно уточнение, за което много пъти е говорено, при замесването на тестото, ако не се работи лесно с него се добавя брашно, докато не стане приятно за оформяне на топчета.
Само при мен ли този линк не сработва?
Линка и при мен не работи. Моля, давайте рецептите на български език.

# 269
Не знам дали става въпрос за същата рецепта, но аз имам тази за Бисквити Snickerdoodles и още една.

Общи условия

Активация на акаунт