Коледа 2017

• 139 184
  • 956
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
С какво се мажеха меденките под роял айсинга, за да стоят по-тъмни?
Чела съм го тук, преди две години, но не си спомням
Беше какао с нещо, но вода ли, масло ли или олио?

1 яйце
1 чаена лъжица вода
1-2 чаени лъжици какао

# 526
  • София/Варна
За момичетата (и момчетата Wink) от София - във Фантастико има кори Сърбиянка, които според мен биха били подходящи за баклава. Изключително фини са, вестник може да се чете през тях Simple Smile

В училището на щерката ще има кулинарен коледен базар и по този повод след малко замесвам двойна доза линцер и двойна доза джинджифилови сладки. Последните мисля да украся с фондан. Стиснете палци да се получат достатъчно представителни Simple Smile

# 527
  • София
Мини - щолени на Лабрекс, готови,

Готови са и лешниковите бисквити , само остава да ги потопя в шоколад, ще ги покажа, много са добри, готови са и Оригинални шотландски маслени б-ти, в момента изстиват, готови са и  Шотландските сърца и те чакат потопяване в шоколад За един ден направих чудеса от храброст, без щолените, те са от вчера.
Готово е и онова Тирамису с шоколадов блат на фурна, показвам. Силно препоръчвам да новогодишните празници, разкош е.

И утре като врътна още малко сладки четири -пет вида и съм готова окончателно, ако не ми хрупне идея още да спретна.

# 528
  • сред люляците
Марчева, всичко е чудесно.
Тирамисуто обаче много ме заинтригува. Чакам рецепта Flowers Hibiscus

# 529
  • София
Марчева, всичко е чудесно.
Тирамисуто обаче много ме заинтригува. Чакам рецепта Flowers Hibiscus
Надявам се да е чудесно, де да знам... Тирамису-то  , чакай малко да кача рецептата и веднага го пускам. Много е хубаво, заслужава си, то кое ли Тирамису не си заслужава, ама пък това е още по-интересно. В интерес на истината когато го приготвях, преди време по рецепта на Йоли  с огледалната глазура.. ми.. не ми хареса глазурата, стои като нещо жилаво, мота ми се из устата,  не е мой вариант, въпреки се стои красиво,  но това... трябва да се пробва. 

# 530
Днес направих кокосово-портокалови бонбони, няма да останат до Коледа, но пак ще ги приготвям.

Приготвих и джинджифилов сироп.
Толкова за днес, след кратко пазаруване се възползвахме от хубавото време и се разходихме в гората.
Тази вечер ще изпека масленки за крема от яйчен ликьор, който традиционно приготвям за десерт в някой от празничните дни.

# 531
BiankaD, страхотно изглеждат бонбоните! Много искам да ги направя, но каква е тази кокосова паста  newsm78 Да сложа кокосово масло?

# 532
BiankaD, страхотно изглеждат бонбоните! Много искам да ги направя, но каква е тази кокосова паста  newsm78 Да сложа кокосово масло?

Ева, не, не е кокосово масло.
Ето тази кокосова паста/тахан използвам.

# 533
  • София
Здравейте, от няколко години чета коледните теми и се каня, и тази година най-накрая се развихрих, до тук направих 14 вида и 18 дози сладки, ето някои от тях:

Скрит текст:

Линцерови сладки

Шоколадови звезди с капучино на Габи

Ванилени рохлички (една доза с орехи и една с лешници)

Бонбони Рафаело

Меденките на Джемма

Меденките на Джули

Бисквити със свежи лавандулови цветчета -  не беше лесно да намеря по това време на годината

Бисквити със свежи розови листенца - тези като че ли са по-подходящи за Свети Валентин, отколкото за Коледа

Лимоново - кокосови сладки (само им смених формата)

Нежни портокалови бисквити с кардамом на Танита

И тук всички вече подредени и опаковани за подаръци:

Последна редакция: сб, 09 дек 2017, 22:12 от I walk alone

# 534
BiankaD, благодаря много за уточнението. Ще потърся тази паста.

I walk alone, браво! Добра работа Simple Smile

# 535
Момичета, от утре в Кауфланд пускат краве масло "Лурпак" 200грама за 3.99 лева.

# 536
  • У дома
I walk alone, голямо браво😊 как направи разделението в кутиите???? Подобни са ми кутиите и ми се иска да изглеждат като твоите😊
Вчера и аз направих-трюфел бисквитки-с черен и бял шоколад, на белите добавих и кора от мандарина, мноого са вкусни😉, мини щолените на Лабрекс и бисквитките на Дядо Коледа...днес арменските, но тук няма локум(поне аз не намерих, в турските има, но е насипен, а мен ме е гнус😂), та пълнежа-счукани орехи и канела...дано стане😉

# 537
  • София
Благодаря, момичета Hug  Genni, от прегънати коледни салфетки са разделителите.

# 538
Уникални творения видях.
 Браво, момичета!

# 539
  • София
Здравейте, от няколко години чета коледните теми и се каня, и тази година най-накрая се развихрих, до тук направих 14 вида и 18 дози сладки, ето някои от тях:
.........................
Браво!

Общи условия

Активация на акаунт