Коледа 2017

• 139 182
  • 956
  •   1
Отговори
# 510
  • София
.................Момичета, както съм споменавала тук при нас малко трудно се намират кори за баклава (дори ги има само за Коледа?!). Та аз се запасих преди 10-на дни с един пакет. Сложила съм ги в хладилника. Имат голям срок на годност. Но аз да попитам и вас - ще останат ли годни до Коледа?

О, задължително ги замрази, голям, голям срок на годност, но Коледа е далеч все още. Аз съм ги сложила във фризера, след това ги оставям за 1 нощ на стайна температура и след това ги работя.

Готова съм с мини-щолените на Лабрекс. Но им добавих и малко аромати, канела, щипка джинджифил, иначе съм ги работила основно с масло. Маргарин не ползвам! Сега съм ги оваляла с пудра захар и ги оставих така, а утре ще ги опаковам за Коледа. Хубави и пръхкава сладка, доволна съм. Лабрекс, благодаря!  Hug

Врътнах и едно Тирамису на фурна,  Rolling Eyes  те такова не бях правила, всякакъв вид съм приготвяла ,вкл . и с огледална глазура, само такова - не.  До момента не се изложих, но утре ще го мисля как ще го извадя без да го разруша окончателно, щото прибавих още един блат да не би да отслабнем,  Wink от  к`ъв зор...не знам. Ще го демонстрирам утре, ако е добро на външен вид, на вкус е уникално. Силно подходящо за новогодишни празници.

# 511
2в1 - при нас жилището се отоплява от октомври до края на май  Laughing А в мазето е доста влажно.
Ще пробвам варианта на Марчева да ги сложа във фризара, пък....."каквото сабя покаже"
* пише че имат годност до април 2018
Благодаря и на двете за съвета.

# 512
  • Euskal Herria
sem22, когато се прибираме лятото за отпуска в България, се запасявам с кори за баница. После тук ги прибирам във фризера и когато ми трябват, вадя от вечерта и ги оставям в хладилника. До сутринта са готови за употреба. И нищо им няма, идеално се работи с тях.

# 513
eldass, може и небелени бадеми да сложиш, но тестото и сладките ще станат по-тъмни. На мен повече ми харесват с белени бадеми.  Peace

# 514
  • София
Момичета в училището на детето ще има Коледен базар. Правят всяка година. Мисля да направя меденки и няколко коледни дръвчета от бисквити-звездички. Купих си формичките, но се чудя дали не трябва да се слепват с нещо бисквитите. Нещо трябва да държи елхата. Дайте някаква идея. С шоколад дали ще стане?

# 515
  • У дома
Сем, аз винаги замразявам корите..давай смело😉
Роузи, с дървено шишче няма ли да е по-стабилно???
Такаа..както нямаше да правя сладки😂днес великото сладкоправене ще бъде: мини щолени на лабрекс, арменски сладки, трюфел бисквитки-с бял и черен шоколад, бисквитите на Дядото и може би линцери😉отивам да метна едни кашкавалки за закуска и се захващам. Лек и усмихнат почивен ден😉

# 516
  • Плевен
Rouzi, аз ги украсявам с белтъчен айсинг и ги лепя  с него. преполагам , че и разтопен шоколад ще свърши работа, или топъл карамел.

# 517
  • София
Момичета в училището на детето ще има Коледен базар. Правят всяка година. Мисля да направя меденки и няколко коледни дръвчета от бисквити-звездички. Купих си формичките, но се чудя дали не трябва да се слепват с нещо бисквитите. Нещо трябва да държи елхата. Дайте някаква идея. С шоколад дали ще стане?

Аз съм слепвала такива с мармалад.  Peace

# 518
  • София
Врътнах и едно Тирамису на фурна,  Rolling Eyes  те такова не бях правила, всякакъв вид съм приготвяла ,вкл . и с огледална глазура, само такова - не.  До момента не се изложих, но утре ще го мисля как ще го извадя без да го разруша окончателно, щото прибавих още един блат да не би да отслабнем,  Wink от  к`ъв зор...не знам. Ще го демонстрирам утре, ако е добро на външен вид, на вкус е уникално. Силно подходящо за новогодишни празници.

Марчева, аз пък в хладилника имам едно маскарпоне и съм решила днес да правя Сладки тирамису. Рецептата я видях в един италиански сайт, а пък аз все търся нещо да експериментирам, та ще видим какво ще стане. Ако се получат, може да е за репетиция преди Коледа. Утре ще пиша за резултата.

# 519
Докато синът беше ученик за коледния им базар приготвях тези сладки. Опаковах ги  в красив целофан  по  2от двата вида, а отгоре ги връзвах с  панделка. Или под формата на бонбон. Сладките са бързи и много вкусни.
Напукани шоколадови бисквити
http://www.mycookingbookblog.com/napukani-shokoladovi-biskviti/
Маслени бисквитки с шоколад
http://pep-4o.blogspot.bg/2014/08/blog-post_22.html
И така тези сладки  станаха любими в нашето семейство.

За празниците ще направя още:
Шоколадови сладки с фъстъчено масло
http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/
Бисквити с Мусковадо, Шоколадов Чипс и Орехи
http://www.mycookingbookblog.com/%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2% … %BF%D1%81-%D0%B8/
Пурички със сладко или локум
http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2013/01/blog-post_4212.html

УСПЕХ!Flowers Hibiscus

# 520
С какво се мажеха меденките под роял айсинга, за да стоят по-тъмни?
Чела съм го тук, преди две години, но не си спомням
Беше какао с нещо, но вода ли, масло ли или олио?

# 521
  • София
..............................
Марчева, аз пък в хладилника имам едно маскарпоне и съм решила днес да правя Сладки тирамису. Рецептата я видях в един италиански сайт, а пък аз все търся нещо да експериментирам, та ще видим какво ще стане. Ако се получат, може да е за репетиция преди Коледа. Утре ще пиша за резултата.
Нямаме си работа с теб и си я търсим,  експериментаторки,  Wink  нищо де, после да обменим мнение кое и по, по най... Simple Smile Не съм го извадила още от формата, ще ти кажа как е.

# 522
  • Варна
Здравейте момичета,
Може ли да напишете рецептата за меденки на Джема, защото като отворя линка от начална страница ми дава, че не съществува.

# 523
  • София
Мерси за съветите. Ще пробвам с роял айсинг, понеже ще го ползвам и без това за украсата. С дървено шишче мисля че ще се начупят звездичките, освен ако не оставям предварително дупка в средата преди печенето. Hug

# 524
  • София
Здравейте момичета,
Може ли да напишете рецептата за меденки на Джема, защото като отворя линка от начална страница ми дава, че не съществува.
В Гугъл пишеш меденките на Джемма и си готова.

Общи условия

Активация на акаунт