Коледа 2017

• 139 156
  • 956
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Скрит текст:
Страхотни неща сте направили момичета! Снимките и аз ги виждам ок.
Аз се отчитам с двойна доза меденки, които чакат да бъдат украсени идните почивни дни, двойна доза ванилени кравайчета, които вече са нападнати Simple Smile Чудя се още за линцеровите сладки, макар, че аз много си ги харесвам. Изненадващо се оказа, че ще трябва да направя коледни сладки за класа на дъщеря ми и сега се чудя какви. Най-лесно ми е меденки, но все пак си мисля, че е по-добре да престоят малко, а да не се хапват от днес за утре. Другата ми идея е джиндифилови човечета, които да украся. За децата, трябва да е украсено иначе няма да е интересно.
Ако имаш печати тези са много хубави, но трябва с нещо да ги слепиш. Аз ще ги довърша с Дулсе де Лече, има време все още, рано ми е сега.

Може ли рецептата за тези бисквитки? Благодаря предварително.

Последна редакция: пт, 15 дек 2017, 13:54 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 661
  • София
Цитат на: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ link=topic=1005008.msg35988783#msg35988783 date=Може ли рецептата за тези бисквитки? Благодаря предварително.
[/quote
Разбира се че ще ти я пусна, но нека да е довечера, че съм малко и на работа , а се мотам. Рецептата не е качена така че ще ти я изпиша.

Пускам я! Много са хубави. Ще ги напълня  една част с бял шоколад , а другата с Дулсе

http://fedorcka.blogspot.bg/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html

Последна редакция: пт, 15 дек 2017, 18:48 от marchеva14

# 662
  • Варна
Здравейте! За напуканите шоколадови сладки коя рецепта ще ми препоръчате?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=623232.msg … 11365#msg20311365
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B4%D0%BA%D0%B8
Pupsi беше споменала,че много се харесват у тях.

# 663
  • София
Аз съм правила само тези от форума - от първия линк. Стават много хубави. По принцип ми се искаше да пробвам нова рецепта, но ще видим какво ще излезе накрая 😁 Направих шест вида сладки и ми предстои украсяване на меденки и слепване на линцери.

# 664
  • Варна
I walk alone - би ли ми написала как точно украси звездичките? Моля!
Много пъти е писано, но аз все не се справям. Може ли конкретна рецепта за роял айсинг и съвет с каква боя да го оцветя .
Здравейте, от няколко години чета коледните теми и се каня, и тази година най-накрая се развихрих, до тук направих 14 вида и 18 дози сладки, ето някои от тях:

Скрит текст:

Линцерови сладки

Шоколадови звезди с капучино на Габи

Ванилени рохлички (една доза с орехи и една с лешници)

Бонбони Рафаело

Меденките на Джемма

Меденките на Джули

Бисквити със свежи лавандулови цветчета -  не беше лесно да намеря по това време на годината

Бисквити със свежи розови листенца - тези като че ли са по-подходящи за Свети Валентин, отколкото за Коледа

Лимоново - кокосови сладки (само им смених формата)

Нежни портокалови бисквити с кардамом на Танита

И тук всички вече подредени и опаковани за подаръци:

# 665
  • при моите любими
Аз с един бърз въпрос. Намазнявате ли формата за ванилените кравайчета?

# 666
Не, не намаслявам.

# 667
  • София
Аз използвам хартия за печене за всички сладки и съответно нищо не намазнявам.

# 668
Да кажа и аз какво съм направила ;
Щолени много
2 дози линцери
2 дози рохлички
2 дози меденки на Джули-кога ще се украсяват, не знам.
1доза ричарели отлежава в хладилника, утре ще ги пека.
Мислех да замеся и опека 2 дози двойно шоколадови напукани, но се отказах тази вечер.

# 669
Може ли рецепта за щолените?

# 670
Може ли рецепта за щолените?
Отиваш на стр.1 , със червени букви има надпис Коледни сладки, сладкиши, кейкове и торти, отдолу има скрит текст натискаш върху него и се отваря един много дълъг списък. Към края има "Нови сладки" Там е рецептата, но с  името "Дрезденски коледен кейк със стафиди" на Оленка 6. Правя го повече от 10 години.
 Късно е да се прави. Аз съм го направила към 1 декември. Избери си от списъка нещо-линцери на Наталина, ванилени кравайчета или още рохлички, меденки. Или нещо друго, което си харесала в темата.

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 00:38 от olenka63

# 671
  • София
Бисквитите с печати с пълнеж от бял шоколад

....................,  Там е рецептата, но с  името "Дрезденски коледен кейк със стафиди" на Оленка 6. Правя го повече от 10 години.
 Късно е да се прави. Аз съм го направила към 1 декември. Избери си от списъка нещо-линцери на Наталина, ванилени кравайчета или още рохлички, меденки. Или нещо друго, което си харесала в темата.
Защо да е късно, Оленка горе-долу по това време го правя , до Коледа има още много време има 8- 9  дни?? Ще поеме ароматите и е напълно достатъчно времето.

# 672
  • Euskal Herria
Отворих вече работилницата. До тук - меденки и линцери, като ги украся, тогава ще показвам. Утре продължавам с останалото от списъка.
Бисквитите с печати много ми харесаха. Марчева, как се прави пълнежът от бял шоколад?

# 673
  • София
Отворих вече работилницата. До тук - меденки и линцери, като ги украся, тогава ще показвам. Утре продължавам с останалото от списъка.
Бисквитите с печати много ми харесаха. Марчева, как се прави пълнежът от бял шоколад?
Как го правя, по принцип по правилата , бъркам го на водна баня, оставям до за изстине и се започва едно мазане. Напоследък направо на много слаб котлон, от 9 степени на 2 -ката го оставям и да си се оправя. Нямам време да му бая. Намазвам, не, не намазвам , а направо леко го изсипвам по средата. Захлупвам.  Бисквитите са хубави, половината ще ги слепя с Дулсе де Лече, ама  тези дни.
Работилницата вече смятам за я затварям, а стига толкоЗ. Само още едни съм спретнала, ще ги покажа утре, едни кандирани порт. кори с шоколад пробвах, много хубави станаха, та ще ги повтарям и край.

Добавям, защото смятам че приключих, мисля че е това...  Wink Wink Тази година заложих повече на нови коледни сладки.

Коледни макови подкови с шоколад

Кандирани портокалови корички с шоколад, изумителни са...като малки сладки гризини към едно добро, качествено  питие  Wink

Последна редакция: сб, 16 дек 2017, 03:06 от marchеva14

# 674
Чудесни неща показвате! Браво на всички!  bouquet
Марчева, къде ще ходиш? Много са си хубави снимките даже.   Hug
Аз тази година голямо мотане се мотах и нямам нищо направено досега.  ooooh! Е, като изключим едни мини щолени, които хапнахме веднага. Исках като правя сладки и малката да е с мен, че много се забавлява като реже сладки, но всяка седмица през почивните дни имахме по някое мероприятие- я коледна работилница, я сладък неделен следобед. Днес, обаче, съм решила да направим линцери и меденки, дано ни стигне времето, че утре пак искам да я заведа на коледна работилница.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт