Коледа 2017

  • 138 011
  • 956
  •   1
Отговори
# 90
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 874
Marcheva, а кои са по-хубави? Като форма и вид ми допадат оригиналните, ама пусто къде да търся  царевично нишесте...Сем помагай😉

да ви пратя?

https://www.google.bg/search?q=corn+starch&rlz=1C1CAFB_enBG6 … =1137&bih=750

# 91
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Marcheva, а кои са по-хубави? Като форма и вид ми допадат оригиналните, ама пусто къде да търся  царевично нишесте...Сем помагай😉

да ви пратя?

https://www.google.bg/search?q=corn+starch&rlz=1C1CAFB_enBG6 … =1137&bih=750
JoyJoyJoy
Ще проверя по турските магазини и може да направя половин доза😉Марчева...да се спираш вече😂😂😂😂

# 92
  • София
  • Мнения: 12 222
marcheva14, Благодаря!
Но все пак - това ли са шведските ти бисквити, които всички приготвят или  не са?  Embarassed
Виж сега, тези които са в правоъгълната форма са оригиналните бисквити, които купуваме в онези красиви метални кутии - Shortbread, от къде съм ги свалила....ми не помня и не ме карай да търся из кулинарните сайтове, страшно много време ще ми отнеме. За съжаление за източник съм написала - шотландска кухня.
Другите http://recepti.gotvach.bg/r-47465-Шотландски_маслени_бисквити, също са шотландски маслени , но с шоколад бисквити и ако не се лъжа съм ги свалила от joyofbaking, за съжаление там където публикувам не са изписали източника, не знам защо е пропуснат, но ако държиш на източника ще го намеря из трите ми тома  рецепти.  Peace
sem22 ги работи миналата година и сподели, че са повече от чудесни, тя ги потопи изцяло в шоколад, е, станаха прекрасни. Аз ги топя наполовина, повече ми харесва, но само като ефект. Но и в двата случая се перфектни.
След толкова снимки и аз искам да попитам Марчева за рецептите на

маслени бисквити с боровинки
сладкиш на милионера
итал.бишкоти
ричарели
макарон
Под ред на номерата, и девойки прекрасни, тези бисквити, ако не се лъжа Наталина ги е добавила на първа страница, вече ми е неудобно, срам ме е да ги пускам през два поста, не са само моите ,( мои, те не са мои бисквити, а съм ги свалила от някъде си и в повечето случаи съм добавила източник) има и на толкова момичета прекрасни  бисквитки.
Ако влезеш в Готвач БГ ще ме откриеш, също съм Марчева, там съм изписала над 300 рецепти.
Италиански бишкоти/кантучини са няколко вида, само с бадеми, със сушени плодове и с шоколад и ядки
http://recepti.gotvach.bg/r-45080-Италиански_бишкоти_с_бадеми - това ти е ориентир къде съм. Разгледай.

http://recepti.gotvach.bg/r-30461-Ричарели

http://recepti.gotvach.bg/r-44566-Ванилови_френски_макарони - разгледай има и още една рецепта на Нина Иванова също е много добра.
http://recepti.gotvach.bg/r-45735-Сладкиш_на_милионера -" този сладкиш изби рибата" има над 170 хил. преглеждания

А пудрата захар просто се стопява върху мармалада, затова не си личи, иначе пудря след като са слепени (ако въобще пудря)  Wink
И аз точно така процедирам - слепвам, после ръся (ако ръся). След 2-3-5 минутки (в зависимост от количеството наръсена пудра захар), в дупчицата се е стопила и изглеждат като за красива коледна снимка.

Но все пак - това ли са шведските ти бисквити, които всички приготвят или  не са?  Embarassed
Мисля, че много приготвяните, за които казваш, ги пусна St. Dobri, по-миналата година всеки втори ги правеше.
Не, не така с поръсването. Поставя се пълнежа на едната бисквитка, оставя се настрана, другите с дупката се поръсват с пудрата захар и внимателно се поставят в/у първата. След това с мъничка лъжичка се допълва дупката със сладкото. Това е. - joyofbaking* Home Cooking - гледам, превеждам си и прилагам.
Ако не се лъжа става въпрос на така приятните шотландски бисквити, по-горе съм обяснила кои какви са.

sem, ако отвориш, ако изобщо можеш да отвориш там където публикувам ще видиш че "Сладкиш на милионера" е нарязан на малки петифури, чакай ще ти пусна снимка ако мога..http://recepti.gotvach.bg/r-45735-Сладкиш_на_милионера. Там съм показала и как точно се прави с Дулсето и как е поставено AL фолио, това е важно за да може после да се измъкне от тавичката.

2в1, жестока пастичка си показала, но не виждам рецепта... newsm78

Marcheva, а кои са по-хубави? Като форма и вид ми допадат оригиналните, ама пусто къде да търся  царевично нишесте...Сем помагай😉
Мила ми другарко, не може да няма царевично нишесте, просто не го виждаш. Всеки готов крем който се предлага на щендера в супера е царевично нишесте. Готова си.  Simple Smile
Всички са ужасно вкусни, ми.... масло, брашно, лешници/бадеми и аромати, какво да ти кажа...няма лоша бисквита, ако е приготвена с добри ма`риали... Simple Smile

Сега открих едни  солени бисквити, масло, кашкавал и още нещо на Ирина Купенска... ми... ми...Genni каза да се спирам, спрях се. ................. Joy Няма да ви ги изпиша, само аз ще си ги направя, фръц на пляс... Grinning

# 93
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 420
E, айде сега... няма да ни ги изпишеш. Ми то до тук бяха рецепти за сладки, време е да почнем със солените неща. Wink

# 94
  • София
  • Мнения: 12 222
E, айде сега... няма да ни ги изпишеш. Ми то до тук бяха рецепти за сладки, време е да почнем със солените неща. Wink
Оооооо, не сме довършили сладкишите...чакай малко.  Wink

# 95
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 420
Чакам и отбелязвам рецепти Simple Smile.  Лентата ми с отметки вече е километрична. Ама не се отказвам.

# 96
  • София
  • Мнения: 12 222
Чакам и отбелязвам рецепти Simple Smile.  Лентата ми с отметки вече е километрична. Ама не се отказвам.
Joy Joy
 sem22 според мен "Сладкиш на милионера" е много по-хубав, много по-богат е  от "Гараш" и най-вече е нещо ново и интересно, а Гараш.... ми колко сме го яли...ядем и ще го ядем....ми.. както искаш.   Peace

# 97
  • Мнения: 7 975
marchеva, пастичките са съвсем прости и обикновени. Пандишпан, маслен крем и меренг.

Скрит текст:
Пастички
Блат:
4 яйца + 2 жълтъка
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
ванилия, щипка сол
* 1 ч.ч. е 200 мл
Фурната се загрява на 180 С. Разбиват се яйцата със захарта докато побелеят и утроят обема си (около 6-7 мин. на най-бързата степен на миксера). Добавят се ванилията, солта и брашното лъжица по лъжица като се внимава да не спадне яйчената смес. Излива се в тавичка покрита с хартия за печене, заравнява се и се пече до суха клечка.
* Дозата е за тавата на стандартна фурна. Блатът не трябва да става много дебел.
* Ако се притеснявате, че блата няма да се наддигне, можете да добавите 1/4 ч.л. бакпулвер към брашното.
Крем:
125 гр. краве масло
200 гр подсладено кондензирано мляко (това е около половин кутийка)
* кондензираното мляко може да се замени с чаша пудра захар
Маслото се разбива и на струйка се добавя кондензираното мляко или пудрата захар.
За овалване:
2-3 с.л. какао
2-3 с.л. захар
топла вода
Какаото и захарта се смесват и се добавя вода, колкото да стана на гъст сироп
За украса:
2 белтъка
5-6 с.л. захар
щипка сол
Белтъците, захарта и солта се смесват и се слагат на водна баня като леко се бъркат, докато се затоплят (внимавайте да не ги възварите, като пипнете с пръст да усетите топло). Отстранявате от водната баня и ги разбивате до твърди връхчета. Отделно правите много светъл карамел от 3-4 с.л. захар + 1 с.л. вода. Започне ли да добива цвят веднага го прибавяте на тънка струйка към разбитите белтъци като разбивате с миксера на най-високата степен.
Допълнително:
Отцедени вишни от сладко, кокосови стърготини

След като блата изстине се изрязват кръгчета с чаша или ринг (диам. около 2-3 см). Всяко кръгче се овалва отстрани първо в какаовия сироп и веднага след това в кокосовите стърготини. Отгоре се намазва с маслен крем. Меренгът се поставя в пош и се шприцова по края на пастичката. В средата се слага вишничка.

Обяснението е повече от колкото самото правене Joy.

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 21:18 от 2в1

# 98
  • София
  • Мнения: 12 222
Пускам всички бисквити които съм правила, така че повече не се връщам назад, търсете си ги, тук са и са хубави
1. ми... не е толкова добра, но не е и лоша, постна бисквитка е. Няма да я правя, беше само за проба.
http://recepti.gotvach.bg/r-83348-Медени_бисквити_с_бадеми?p=1

2. Много е хубава, реже се на парчета.
http://recepti.gotvach.bg/r-83079-Голяма_хрупкава_шоколадова_бисквита

3. Торта Гараш - изключително добра, но си е торта, не е бисквитка
http://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г

4. Шарлотата е убиец! Изключително свежа и за мен е силно подходяща след една тежка вечеря, каквато ни очаква на Коледа.
http://recepti.gotvach.bg/r-77528-Шарлота_с_горски_плодове_и_малиново_кули

5. Шоколадов фъдж без печене, реже се на малки парчета, като бисквитка е, но е силно шоколадов
http://recepti.gotvach.bg/r-76946-Шоколадов_фъдж_без_печене

6. YanaDG , нещо солено -Суфле с камембер - фино и оригинално за предястие.
http://recepti.gotvach.bg/r-74951-Суфле_с_камембер

7. Френски еклер с хрупкава коричка - с тези ще избиете рибата
Френски еклери с хрупкава коричка (Choux o Craquelin)
http://recepti.gotvach.bg/r-67394-Френски_еклери_с_хрупкава_коричка_(Choux_o_Craquelin)

8. и поредните сладки следват:
http://recepti.gotvach.bg/r-63683-Оригинални_френски_портокалови_бисквити_Сабле

9. http://recepti.gotvach.bg/r-57618-Английски_коледен_кейк

10. http://recepti.gotvach.bg/r-57542-Саблес_-_бретонска_коледна_маслена_бисквита

11. http://recepti.gotvach.bg/r-57461-Моята_коледна_баклава

12. http://recepti.gotvach.bg/r-57420-Коледни_капучинови_звезди-бисквитки

13. http://recepti.gotvach.bg/r-57399-Коледни_Линцер_сладки_от_моята_кухня

14. http://recepti.gotvach.bg/r-57400-Коледни_лешникови_бисквити

15. http://recepti.gotvach.bg/r-57374-Оригинални_шотландски_маслени_бисквити_-_Shortbread

16. http://recepti.gotvach.bg/r-57319-Коледни_шоколадови_бисквити - мисля, че има и много по-добри!!

17.http://recepti.gotvach.bg/r-57239-Коледни_бисквити_с_шоколадови_парченца - също мисля, че има и още по-добри

18.http://recepti.gotvach.bg/r-57126-Коледни_бонбони_с_шоколад_и_карамел

19. http://recepti.gotvach.bg/r-57086-Бадемови_коледни_сладки_с_Махлеб_и_Тонка_боб

20. http://recepti.gotvach.bg/r-57053-Коледни_маслени_бисквити_със_сушени_боровинки

21. http://recepti.gotvach.bg/r-47465-Шотландски_маслени_бисквити

22. http://recepti.gotvach.bg/r-46455-Маслени_бисквити_с_райе

23.http://recepti.gotvach.bg/r-46190-Бързи_и_лесни_маслени_бисквити_с_шприц

24.http://recepti.gotvach.bg/r-45735-Сладкиш_на_милионера

25. http://recepti.gotvach.bg/r-45736-Капучино_бишкоти

26. http://recepti.gotvach.bg/r-45080-Италиански_бишкоти_с_бадеми

27. http://recepti.gotvach.bg/r-44566-Ванилови_френски_макарони

28. http://recepti.gotvach.bg/r-35853-Коледен_италиански_щрудел - снимката не е моя!

29. Какво бих препоръчала от моята кухня - Тип торта Гараш - елементарна е , но е много хубава, без брашно е, фина!
http://recepti.gotvach.bg/r-9356-Шоколадова_торта_тип_Гараш

30. http://recepti.gotvach.bg/r-82286-Рум_Баба_по_оригинална_италианска_рецепта - изключително ефектен  и оригинален десерт, подходящ за празници, Коледа и Нова година. Оригинален италиански е!

31. http://recepti.gotvach.bg/r-81853-Тиквен_флан_с_швейцарски_меренг - разкошен лек десет подходящ за Коледа, ефектен е, но е необходима горелка.

32.http://recepti.gotvach.bg/r-78628-Руло_Шварцвалд_(Black_Forest) - разкош!!

33. http://recepti.gotvach.bg/r-75341-Торта_Шварцвалд_в_купа_(Black_Forest_Trifle) още по-хубав е, а е и лесен, това е най-важното и още едно, че винаги става.

34. http://recepti.gotvach.bg/r-74503-Торта_Шоколадова_целувка_с_малини - много подходяща за празници, ефектна е

35. http://recepti.gotvach.bg/r-72709-Ягодов_трайфъл_с_пандишпан_и_тофи - нямам думи.

Ако не обичах да работя бисквити щях да си избера да направя един голям сладкиш и това е.
Пускам ги, но не ми се получи в скрит текст и затова е дълго. Ако на някой му е досадно да ме пропусне. Отбележете страницата на която пускам всички рецепти за бисквитки и я подавайте и на другите девойки които ще дойдат, а те ще дойдат още.... Hug

2в1, сега ще я разгледам, може и да е обикновена, но е ефектна , много  ефектна, а нали уж това търсим... какво търсим не знам вече...Благодаря!!  Hug











# 99
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Има ли опция да се запази поста😊искам всиииичко да опитам...пуста лакомия ще ме затрие😂😂😂утре от компа ще видя да си запиша всичко..а как обичам лесни и вкусни рецепти😉 дай сега и соленките утре  да направя на шилото😉с макароните ме уцели в сърцето..така до ги обичам, но ми се струват висш пилотаж.
При нас няма готови кремчета по суперите😂😂😂😂😂

# 100
  • Мнения: 970
Благодаря ви момичета за рецептите за орехчетата, ще си направя една компилация от различни рецепти за тестото и крема Simple Smile ( не ми остана време да пиша по - рано)

# 101
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 420
Има ли опция да се запази поста😊искам всиииичко да опитам...пуста лакомия ще ме затрие😂😂😂утре от компа ще видя да си запиша всичко..а как обичам лесни и вкусни рецепти😉 дай сега и соленките утре  да направя на шилото😉с макароните ме уцели в сърцето..така до ги обичам, но ми се струват висш пилотаж.
При нас няма готови кремчета по суперите😂😂😂😂😂
Аз копирам и запаметих в уорд Wink.  После като отварям, връзките са активни и се ориентирам лесно.
Марчева, благодаря! Благодарна съм  на всички ви за споделените рецепти!

# 102
  • София
  • Мнения: 12 222
......................макароните ме уцели в сърцето..така до ги обичам, но ми се струват висш пилотаж.
При нас няма готови кремчета по суперите😂😂😂😂😂
Макарона е хубава бисквитка. Не е трудна, но си има специфика на  обръщане на сместа с шпатулата и ако имаш сигурна ръка да не трепери и ако можеш да работиш с шприц всичко ти е ОК. Преди да започна да го правя що клипове и рецепти изучих ,  не е истина направо. Все едно щях да се явявам за втори път на държ. изпит... Joy Ако решиш ще ти напиша как точно се прави в скрит текст или на ЛС да не досаждам. Има си тънкости.
Как може да няма готови кремчета по суперите, това не мога да го повярвам, тези хора там не бъркат ли ванилови  пудинги.. хм ... newsm78

# 103
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Пиши ми на лично..имам от днес два белтъка...ще пробвам...мааалко по грубо ми се струва бадемовото брашно, което имам, незнам дали ще мога да го пресея😂
Няма такъв крем на прах, има в кутии като натурален сок, затопляш си го, защото е лееко желиран и хапваш😂ноо при турците всичко има..там е интернационал и ще намеря нишесте...давай рецептата за соленките утре да намеря работа на шилото Hug

# 104
  • Мнения: 8 433
Марчева, и аз ще пробвам макарони, че малката иска. Мисля, че много добре си го обяснила в рецептата, и други тънкости ли има? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт