Коледа 2017

• 139 285
  • 956
  •   1
Отговори
# 585
Разгледах рецептата и всичко ми допадна, освен зрънцата нар като завършек. Предпочитам като я дъвча да усещам парченца ядки, а не семки от нар. Иначе е ефектна.

# 586
Аз я карам мързеливата, с готови рула.

# 587
Аз съм решила да пробвам Коледната торта Павлова, ако някой има съвети Simple Smile

# 588
  • пак на Рив Гош
Леле, момичета, разкошни сладки!
Аз тепърва ще започна идващия уикенд с ванилените кравайчета и другата седмица ще направя джинджифиловите бисквити, които планувах.
Чудя се дали да направя баклава за Коледа, но не съм сигурна дали ще има кой да я яде...

Иначе междувременно тренирах коледни пънчета.
На снимката е с крем-сирене, чай матча и череши:

# 589
здравейте, момичета, помагайте Simple Smile
започнах да правя меломакарона от стр. 22 на темата. Пише в портокаловия сок да се сложи содата, но никъде в рецептата няма сода. Някой правил ли ги е вече?

# 590
  • в полите на Балкана
В рецептата е записано 1 чл с леееко връхче бакпулвер. Най-вероятно това е имала предвид авторката на рецептата под сода. Все пак бакпулвера е сода за хляб+лимонтозу.

# 591
  • сред люляците
Ох, не мога да разбера защо не ми излизат снимките, които сте качвали...

Аз в крайна сметка я подкарах малко по-коледно  Crazy и вчера стартирах със  шоколадови сладки Трюфели. Стара рецепта, но много любима и сполучлива. Снимки не успях да правя, че снощи стана късно. http://ilrai.blogspot.bg/2008/12/200-90-110-3-1-210-25-12-34-o.html

Също така взех решение да заложа на още нещо старо, което не съм правила отдавна, но пък всички обожават. Торта Трюфел. http://ilrai.blogspot.bg/2010/01/blog-post.html

Иии... ще видим още какво ще има.

# 592
  • Балчик
За мен традиционно новогодишната торта е Наполеон.

И Трюфелът е много хубава!

# 593
  • Балчик
Аз да кажа, че съм много доволна от ореховите кошнички, които направих снощи. Много са вкусни!

Скрит текст:

Дааа, уникални са!

Страхотно изглеждат!А може ли рецепта?Благодаря!
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2017/12/blog-post_57.html?m=1

# 594
Много благодаря!  bouquet
Дано намеря подходяща мас(може ли да споделите,ако не е домашна-каква марка е за предпочитане?)

Последна редакция: ср, 13 дек 2017, 12:07 от denyil

# 595
  • Mediterraneo
Аз ги правих с чисто масло. За разлика от бг, при мен маслото е евро и половина за 250 г, а свинска мас трудно откривам.

# 596
  • Euskal Herria
Тарти, в Меркадона има мас.

# 597
  • Mediterraneo
Честно казано, даже не съм търсила. Правих и винени пурички с локум, които по рецепта са с мас, пак с чисто масло. Предпочитам го. И в Карефур има, и в един английски магазин съм виждала, не е като да няма.

# 598
  • München, Deutschland
Уф, снимките пак излизат както си искат...

Коледните сладки, което е направено - линцери с домашен прасковен мармалад и с купешки ягодов, шоко нус кугелите на нудел33 с 2 поръски, мини щоленчетата на Лабрекс и зебровите с портокал и шоколад. Имам и неснимани меденки, както и тесто за ванилкове рохлички на Наталина, които още не са опечени.

Ще ги разместя по чиниите по-натам, а да вадя чиния по чиния, че така заемат много място. Simple Smile

# 599
Разкошни неща мммм.... може ли рецептата за зебровите с портокал и шоколад.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт