Коледа 2017

• 139 084
  • 956
  •   1
Отговори
# 810
  • Euskal Herria
tunata, благодаря!
Вчера направих и тиквеник, и кошнички. Ами, трябва да скрия тиквеника, че както го подкараха... Бил страхотен, трябвало често да го правя. Той наистина става бързо и е много лесен, а сега вече една от веригите зарежда и кори, та съвсем ме улесняват.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 20:36 от YanaDG

# 811
Момичета благодаря и на трите ви за предложените рецепти.

Марчева снощи през телефона не съм видяла , че си ми отговорила и ти. Благодаря.

Надявам се да успея да ги направя през почивните дни, че такъв вирус ме тръшна , че не знам на кой свят съм.
Желая ви успешно завършване на мисията "красива Коледа". И бъдете много здрави и все така готини.
 bouquet

# 812
Тестото за Ричарели е в хладилника, по-късно или утре ще замеся рохличките.   Grinning
Един въпрос: имам зелен и червен фондан от Лидл, със срок на годност до края на ноември тази година. Дали е проблем да го ползвам за украса на меденки? Останал е от миналата Коледа, доста се е втвърдил.  newsm78

# 813
У нас на преден план са бисквити, които пека- една част изчезват, други подарявам или подреждам в кутии за бъдещи подаръци. Децата ми поръчаха сладоледи за кино вечерите Simple Smile  Може да ви харесат и на вас. С коледен вкус и визия и съвсем небрежно сервиране. Всичко подготвям предварително, а и то е между другото. Много ги харесваме у дома. Единият е с аромат на звездовиден анасон в джинджифилови кошнички

и другият е лешников сладоледен пай

И понеже обичам хрупкав тиквеник, а ММ не яде тесто импровизирах с това предложение, което приготвям всяка година по празниците

# 814

Двойно шоколадови напукани снежни сладки http://www.tanitaang.com/2009/12/blog-post_18.html

двойно  шоколадови напукани
Двойно шоколадови напукани снежни сладки:

Продукти:
1 и 1/2ч.ч брашно
3/4ч.ч неподсладено какао на прах
2ч.л бакпулвер
Щипка сол
1/2ч.ч масло
3/4ч.ч кафява захар
1/4ч.ч захар
2 яйца
1ч.л течна ванилия
1 и 1/4ч.ч шоколадов чипс или начупен на много малки парченца шоколад
Около 1ч.ч пудра захар, пресята

Приготвяне:
Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта.
С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем.
Прибавете едно по едно яйцата и ванилията. Намалете оборотите на миксера и прибавете към масления крем сухата смес. Бъркайте докато се получи меко тесто. Прибамете шоколадовия чипс и объркайте докато се размеси добре с тестото.
Покрийте тестото с фолио и поставете в хладилника за 1 час.

Загрейте фурната до 180С(350Ф).
Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Поставете пудрата захар в купа. Извадете тестото от хладилника. Взимайте по 1ч.л от тестото и оформете топчета. Топчетата оваляйте добре в пудрата захар и паставете върху хартията в тавата за печене, на около 4 см едно от друго.

# 815
  • София
tunata, благодаря!
Вчера направих и тиквеник, и кошнички. Ами, трябва да скрия тиквеника, че както го подкараха... Бил страхотен, трябвало често да го правя. Той наистина става бързо и е много лесен, а сега вече една от веригите зарежда и кори, та съвсем ме улесняват.
Добре де, този тиквеник няма ли да омекне до Коледа, от сега .. има толкова много време, нещо не съм разбрала  newsm78

У нас на преден план са бисквити, които пека- една част изчезват, други подарявам или подреждам в кутии за бъдещи подаръци. Децата ми поръчаха сладоледи за кино вечерите Simple Smile  Може да ви харесат и на вас.......................
То хубаво , но нямам място в чекмеджетата на фризера, та те са само три, как да вкарам още 12 купички...невъзможна работа  newsm78 Отпада.

# 816
  • Велико Търново
Здравейте, направих меломакароната на сем, обаче се притеснявам дали поеха достатъчно течност. Държах ги по малко, както е описано в рецептата, съответно ми остана много от сиропа, почти половината. Дано като престоят да омекнат още.
Забърках и двойно шоколадовите на Танита, мисля да приключвам вече. Най-много още една доза рохлички, че първите две почти се изядоха Simple Smile

# 817
Вълшебници ,поздравления за труда,желанието и любовта,с които не спирате да творите! Възхитена съм от всички в тази тема!
Срамежливо ще покажа първите си меденки украсени с фондан(бях питала тук как се действа с бял фондан и бои на Белбейк...).Изненадващо и за самата мен...май се справих.

# 818
  • София
Тук като вляза и взема че огладнея за сладки. Чудесни неща сте показали! Браво, девойки, няма лоша снимка или рецепта!!  bouquet

# 819
  • Euskal Herria
Добре де, този тиквеник няма ли да омекне до Коледа, от сега .. има толкова много време, нещо не съм разбрала  newsm78
Как да омекне?

# 820
И аз за тиквеника исках да питам, има ли сностна рецепта някой? Намерих из нета един „Божествен“ , но не знам какво ще направя. Все смотан ми става. Хем искам да не е сух, хем да не е на попара вътре, хем пък да е хрупкав. Искам да е пухкав, надут (като баница да речем)...но нещо като сурови листи ми се виждат из вътре все, та го отбягвах до сега. Сега пак съм се меракландисала да правя, но първо реших да ви попитам.

# 821

У нас на преден план са бисквити, които пека- една част изчезват, други подарявам или подреждам в кутии за бъдещи подаръци. Децата ми поръчаха сладоледи за кино вечерите Simple Smile  Може да ви харесат и на вас.......................
То хубаво , но нямам място в чекмеджетата на фризера, та те са само три, как да вкарам още 12 купички...невъзможна работа  newsm78 Отпада.
[/quote]

Всъщност само сладоледите се слагат във фризера, а кошничките и другия начин е като идея за поднасяне на сладолед, нещо, което може да се направи бързо и могат да се оползотворят някакви по-сухи бисквити, меденки...

# 822
  • София
Как да омекне?
Поема влагата от тиквата и става мек, не ми харесва така и затова го приготвям в последния момент за да е хрупкав.

И аз за тиквеника исках да питам, има ли сностна рецепта някой? Намерих из нета един „Божествен“ , но не знам какво ще направя. Все смотан ми става. Хем искам да не е сух, хем да не е на попара вътре, хем пък да е хрупкав. Искам да е пухкав, надут (като баница да речем)...но нещо като сурови листи ми се виждат из вътре все, та го отбягвах до сега. Сега пак съм се меракландисала да правя, но първо реших да ви попитам.
Ще правя по тази рецепта, но няма да е тиквеник , а щрудел с ябълка. Напоследък само това приготвям и съм повече от доволна, захарта се карамелизира и става хрупкав.
http://recepti.gotvach.bg/r-84069-Гюзел_банички_с_ябълка

# 823
  • Euskal Herria
А-ха, разбрах те, Марчева. Ами, у нас го харесваме така, да не е сух. Става сочен, като се изпече с тиквата, канелата и орехите. Отгоре го наръсвам с пудра захар; не го правя вит, а всяка кора я навивам като руло.

# 824

Всяка година правя един и същ и се изяжда за нула време.Настърганата тиква я смесвам със смлени орехи и захар,и олио.Разстилам кората,слагам от сместа и завивам и така,докато запълня тавата.След това намазвам всяка кора с жълтък и олио и поръсвам със захар и пека.Това е.

Общи условия

Активация на акаунт