Коледа 2017

• 139 042
  • 956
  •   1
Отговори
# 825
marcheva, sisi благодаря.
На marcheva баничките ги мъчих един път солени, нищо не стана. Явно листите
трябва да се по-еластични. Моите се накъсаха. Че прехвърлих във форми за мъфини и пак се изядоха.
Sisi кой номер са ти листите?

# 826
Незнам,но са много тънки и слагам по два листа.Да не те подведа,но съм извън Бг и затова незнам,но се водят гръцки.Има и по-дебели и тогава слагам само по един лист.

# 827
Здравейте, направих меломакароната на сем, обаче се притеснявам дали поеха достатъчно течност. Държах ги по малко, както е описано в рецептата, съответно ми остана много от сиропа, почти половината. Дано като престоят да омекнат още.

Когато се прави нещо по рецепта, в която е указано - мерки, време на печене, температура и т.н. - се изпълнява точно. В противен случай се получава - горе/долу както исканото - поне при мен е така.  scrye - след като си държала по-малко време меломакарона в сиропа, съмнявам се че ще омекнат достатъчно за да ви харесат. ТОЧНО ТОВА е идеята в потапянето в сиропа - да поемат достатъчно за да омекнат.
** Можеш ако искаш и имаш време - съгрей достатъчно сиропа и отново потопи всяка сладка в него. Внимавай само - прави го с някаква цедка и 1х1; като потопиш сладката само да 3-4 секунди и реди на поднос. Отново ще ръсиш с орехи.
Ще се радвам да споделиш дали са омекнали или какво си решила да направиш / -ла

* Аз предишната нощ опекох баклавата на Марчева. Малко ми беше притеснено за количеството масло и оставих 2-3 сл от 400-те грама. Но докато се печеше корите се надигнаха добре, а КАК УХАЕШЕЕЕЕЕ цялата къща - МММ. В събота ще я залея и де я покажа.
Незнам дали споменах и салам торта две дози отлежава вече в камерата на хладилника.

# 828
  • Sofia
Дайте хубава рецепта за целувки, че ми останаха много белтъци.

# 829
  • Велико Търново
sem22, не съм ги държала по-малко време, точно както си написала броя 1-2-3 и обръщам, броя 1-2-3 и вадя. Днес сутринта май са една идея по-добре, ще видим след няколко дни. Иначе са с божествен аромат. Ще споделя по-късно какво е положението.

Савина, аз целувките ги прая 1:2, белтъци към захар, като захарта я смесвам половината пудра, половината кристална. Например 200гр белтъци, 200гр пудра захар, 200гр кристална захар.

# 830
аз правя тези кексчета, като ми останат белтъциhttp://vkusnosbety.blogspot.bg/2011/12/12.html?m=1

# 831
  • София
трябва да се по-еластични. Моите се накъсаха. Че прехвърлих във форми за мъфини и пак се изядоха.
Що така не са станали.. Хващаш кората с три пръста точно в средата и завърташ на 180 градуса, въртиш без да си местиш пръстите. Те се нагъват в средата, около пръстите, остава силно сгънато и точно там поставяш плънка по избор, завиваш гънките навътре и обръщаш баничката и слагаш в тавичката. Не може да ти се скъсат листата. Аз ли лошо го обяснявам, не знам.. Има огромна разлика така направената баничка/щрудел остава и  в близките дни хрупкава. От турски клип свалих рецептата, гледах и се научих, не съм открила топлата вода, нали знаеш, те са царе на тестените закуски. Много се дразня когато някой не може да ме разбере,  лошо ли  обяснявам?? ама то през екрана е трудно да се разбере понякога.

[
.............................Когато се прави нещо по рецепта, в която е указано - мерки, време на печене, температура и т.н. - се изпълнява точно. В противен случай се получава - горе/долу както исканото - поне при мен е така.  ..........................................
* Аз предишната нощ опекох баклавата на Марчева. Малко ми беше притеснено за количеството масло и оставих 2-3 сл от 400-те грама. Но докато се печеше корите се надигнаха добре, а КАК УХАЕШЕЕЕЕЕ цялата къща - МММ. В събота ще я залея и де я покажа.
............................
Точно! Винаги се спазва рецептата, тя и затова е рецепта. Слагам винаги един часовник до мен и гледам и засичам времето за изпълнение. Примерно пише," 3 мин на страна се пържи пържолата", засичам, "обръща се и още 1 мин на тиган," засичам времето....Така винаги има добър резултат..
sem, не се притеснявай, маслото вече е изчезнало в корите на баклавата, няма го, ухае прекрасно! Сега да успеем и със заливката и сме готови. Покажи ми я.

# 832

http://pep-4o.blogspot.bg/2014/11/blog-post_6.html

любими!

# 833
  • София
За поредна година направих меденките на Джули и са все така прекрасни. Имам си традиция да подарявам по малко на приятели. До сега ги увивах в целофан и панделка, но тази година си принтирах кутийки 😊 Мисля да направя още някакви сладки, но не мога да си избера и за това ще следя темата. Весело сладкоправене на всички 😊
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 16:00 от koikoii

# 834
  • София
За поредна година направих меденките на Джули и са все така прекрасни. Имам си традиция да ................
Чудни човечета!!!  chef

# 835
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в другата тема видях арменски сладки Simple Smile ще помагате ли?
имам и бурканче тахан - и за него търся рецепта.
Simple Smile

# 836
Преписвам ти я от листчето или да търся линк?
1ч.ч.олио и 1ч.ч.вода завират в тенджерка на котлона.Дърпаш от огъня и слагаш:1ч.л.хл.сода,1щ.сол,3ч.ч.брашно.(като парено тесто,но без яйца).Омесваш топлото тесто,правиш топчета в средата им орехче(локум).Печеш върху хартия за печене в тавата(2 големи от фурната)до розово при 180градуса.Горещи се овалват в пудра захар.

Последна редакция: чт, 21 дек 2017, 16:22 от denyil

# 837
  • София
в другата тема видях арменски сладки Simple Smile ще помагате ли?
имам и бурканче тахан - и за него търся рецепта.
Simple Smile
От началният пост http://ilrai.blogspot.bg/2010/12/blog-post_05.html?m=1

# 838
Що така не са станали.. Хващаш кората с три пръста точно в средата и завърташ на 180 градуса, въртиш без да си местиш пръстите. Те се нагъват в средата, около пръстите, остава силно сгънато и точно там поставяш плънка по избор, завиваш гънките навътре и обръщаш баничката и слагаш в тавичката. Не може да ти се скъсат листата. Аз ли лошо го обяснявам, не знам.. Има огромна разлика така направената баничка/щрудел остава и  в близките дни хрупкава. От турски клип свалих рецептата, гледах и се научих, не съм открила топлата вода, нали знаеш, те са царе на тестените закуски. Много се дразня когато някой не може да ме разбере,  лошо ли  обяснявам?? ама то през екрана е трудно да се разбере понякога.
..

marchеva14 Hug  много хубаво си обеснила, а и аз като ги правих за първи път гледах точно тези видея турските. Листите ми тънички и не толкова еластични и като захвана да завъртя и ми се прокъсаха тук таме. Сложих от сирнено-яйчената смес по средата, но край нея листите ми останаха като сурови. Абе както и да е. Да не спамя. Практика ми трябва. Пак може да ги пробвам след празниците на спокойствие,  че сега много неща правя и не ми се замотава. 

# 839
  • София

marchеva14 Hug  много хубаво си обеснила, а и аз като ги правих за първи път гледах точно тези видея турските. Листите ми тънички и не толкова еластични и като захвана да завъртя и ми се прокъсаха тук таме. Сложих от сирнено-яйчената смес по средата, но край нея листите ми останаха като сурови. Абе както и да е. Да не спамя. Практика ми трябва. Пак може да ги пробвам след празниците на спокойствие,  че сега много неща правя и не ми се замотава. 

[/quote]
Не, не това не е спам, точно си разясняваме някои рецепти, това е важно за да се получи добър резултат. Така например аз не посмях да приготвя Арменските сладки на Ани Шикарян, първо количеството на продуктите  са в чаши, което много ме обърква и второ си има тънкости, които не знам дали точно сега ще успея да ги направя, а са много хубави, истински бели сладки. Ще ги оставя за някой друг път, когато имам време да се занимавам с тях.

Общи условия

Активация на акаунт