Коледа 2017

• 139 049
  • 956
  •   1
Отговори
# 840
sem22, не съм ги държала по-малко време, точно както си написала броя 1-2-3 и обръщам, броя 1-2-3 и вадя. Днес сутринта май са една идея по-добре, ще видим след няколко дни. Иначе са с божествен аромат. Ще споделя по-късно какво е положението.
scrye - в предишният си пост пишеш, че си ги държала по-малко и ти е останал доста сироп. Затова и аз така отговорих. Имай в предвид обаче, че те НЕ омекват много - ако това очакваш. Леко са хрупкави отвътре, а отгоре медени и сочни.
Марчева - ШЪ я снимам баклавата и ще я покажа. Сина, дето не искаше сладкиши, сега обикала около нея и пита кога ще се залее - разбирай яде?! Smirk

# 841
  • София
........................
..... ШЪ я снимам баклавата и ще я покажа. Сина, дето не искаше сладкиши, сега обикала около нея и пита кога ще се залее - разбирай яде?! Smirk

Ам`чи тъй, де, ще обикаля.. Joy Joy

# 842
До сега само питах, но Ви следя с интерес. Страхотни неща приготвяте. Ще покажа и меденките и баклавата, въпреки че не могат да се сравняват с Вашите.
Скрит текст:

# 843
  • Русе
Здравейте,
От години по Коледа основните сладки у нас са виненките със свинска мас и маслените сладки (основно ги прави майка ми).
Тази година ме е обхванало желание да направя нещо различно. Направих тестото за меденки на Джули. Въпросът ми е - искам да го оставя да престои и да ги правя утре - в хладилника ли или навън? Мисля, че трябва да е в хладилник, заради суровите яйца вътре, но ... моля да кажат хора, които са го правили Simple Smile

# 844
  • София
в другата тема видях арменски сладки Simple Smile ще помагате ли?
имам и бурканче тахан - и за него търся рецепта.
Simple Smile

Сладки с тахан и петмез

# 845
Търся шоколадовите меденки на Селма,но не мога да ги намеря.Ако някой знае, може ли линк,моля.

# 846
  • София
Търся шоколадовите меденки на Селма,но не мога да ги намеря.Ако някой знае, може ли линк,моля.
http://www.bg-mamma.com/?topic=351414;all
отговор  # 47

Тези ли са?

# 847
  • София
Здравейте,
От години по Коледа основните сладки у нас са виненките със свинска мас и маслените сладки (основно ги прави майка ми).
Тази година ме е обхванало желание да направя нещо различно. Направих тестото за меденки на Джули. Въпросът ми е - искам да го оставя да престои и да ги правя утре - в хладилника ли или навън? Мисля, че трябва да е в хладилник, заради суровите яйца вътре, но ... моля да кажат хора, които са го правили Simple Smile

Слагай ги в хладилника, въпреки че аз ги държа отвън. Достатъчно е студено и замръзват.

# 848
http://www.bg-mamma.com/?topic=351414;all
отговор  # 47

Тези ли са?

Да,много благодаря.

# 849
  • Русе
Благодаря, Марчева! То май в хладилника е по-топло от навън Simple Smile

# 850
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Преписвам ти я от листчето или да търся линк?
1ч.ч.олио и 1ч.ч.вода завират в тенджерка на котлона.Дърпаш от огъня и слагаш:1ч.л.хл.сода,1щ.сол,3ч.ч.брашно.(като парено тесто,но без яйца).Омесваш топлото тесто,правиш топчета в средата им орехче(локум).Печеш върху хартия за печене в тавата(2 големи от фурната)до розово при 180градуса.Горещи се овалват в пудра захар.

звучи лесно Simple Smile утре ще видя как ще се омажа Simple Smile Simple Smile Simple Smile
а може и да се получат Simple Smile

# 851

Да се запиша, че да не търся постоянно темата. Гледах снимките в нея, четох, пак гледах...........е, днес най-после ми дойде музата. Ей тез "художества" сътворих, лек кич, но се оказа, че боите ми с изтекъл срок, та мацах с подръчни материали. Горе-долу стана. Peace

Кученца, не само защото ги обичам, а защото идва годината на жълтото земно куче. Simple Smile

И шоколадовите сладки на Селма от вчера.

Иска ми се да направя и мини щоленчетата, но да видим.

# 852
Добри,няма какво да се обърка-съвсем лесни са(поне от две-три години дребен се включва активно И в правенето им).У нас се хапват целогодишно,щото са супер лесни и вкусни.Да се отчетеш като ги спретнеш!
Мисля предколедната сладкарничка да затваря...шоко бисквитки с печат,арменски сладки,мини щоленчетата,меденки с фондан,слепени меденки,рохлички,линцери,забравените сладки(днес май ще свършат)

# 853
  • Буркина Фасо
Здравейте,
... са виненките със свинска мас ....

в бързината прочетох  винеТките  и се заинтригувах.  Joy  кой за к`во си му е ... Laughing

# 854
  • София
Здравейте,
... са виненките със свинска мас ....

в бързината прочетох  винеТките  и се заинтригувах.  Joy  кой за к`во си му е ... Laughing
Нищо де, ще те почерпим  по сладка, хубави са всичките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт