Интервално хранене/периодично гладуване/ Fasting - тема 7

• 101 724
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
ТиЛи, сега ще я прочета по-подробно, предполагам ще дава и добри съвети и идеи.
Усещам, че мога да мина и без обяд и просто да вечерям по-рано от 19ч. Но ми трябва добре балансирано меню, иначе ще стане мазало. Simple Smile

# 166
Усещам, че мога да мина и без обяд и просто да вечерям по-рано от 19ч. Но ми трябва добре балансирано меню, иначе ще стане мазало. Simple Smile

Това е разковничето, според мен!
Първо, да "узрее" човек за подобен вид хранене/ фаст.
Второ, но също изключително важно- много добре обмислено, разнообразно и подготвено меню.

Успех!!!

# 167
Аз съм опитвала, но проблемът беше, че не отделях време и внимание да измисля менют, в което да си набавям необходимите макро и микро елементи. След няколко дни така, не се чувствах съвсем добре, сигурна съм, че дава резултат, но трябва и внимание към менюто, което аз не успях да отделя, когато го правех. Не съм се отказала, искам пак да опитам Simple Smile Но за сега ще го правя на принципа 5:2, докато намеря време да си съставя менюта.
Тили, заедно сме писали, еднакво мислим Grinning

# 168
ТиЛи, ще потърся повече информация за балансирано меню при 1хранене за деня.
Време имам, така или иначе приготвям храна за семейството. В повечето случаи ядат каквото и аз, с минимални разлики и добавки. От тази гледна точка не ми е трудно и няма да приготвям отделни неща.

Ако някой има по-дългосрочен опит, ще се радвам да се включи.

Сега се сетих за готовите менюта на Руми Илиева, не знам дали са подходящи, но ще погледна и тях. Предполагам могат лесно да се редуцират до 1хранене дневно.

# 169
Сесил, на фаст и на Руми, гладна ще си умреш

# 170
Сесил, на фаст и на Руми, гладна ще си умреш

Да, тя доста ограничава калориите, но и аз имам нужда от сваляне на килограми. Мъча ги вече няколко години и ми писна да си ги нося. Simple Smile
По-скоро целя да си открия примерно балансирано меню. Защото ако едни 1000-1500ккл разпределя неправилно, едва ли ефектът от фастинга ще е много голям.

# 171
да, да, и аз не вярвам в мантрата 'яж, за да отслабваш'
с прекалена рестрикция ще се нахвърлиш на храната е един момент
аз около 1100 се старая да са
знам че си ги знаеш нещата, ама да си кажа Simple Smile  Peace

# 172
Сесил, спомена, че се храниш ВМ НВХ нали ? Ако нещо не бъркам.
Ако е така, може би наистина менютата на Веси ще ти бъдат много от полза, но тя се върти около 1600 калории за ден.
За мен по-сериозен проблем е, възможния дефицит, на Макро и Микро нутриенти, при еднократно хранене за дълъг период от време.
Инес имаше интересна статия, за грешките, които е правила при фаста, една от тях беше, че не се е хранила достатъчно като количество вечер, от тогава винаги, когато през деня огладнявам по-рано, се питам "а ти какво и колко яде снощи?", баланса между достатъчно, недостатъчно и прекалено много, май не е толкова лесен Sad

# 173
Госпожица Дух, да, като цяло се старая да се храня ВМ НВХ, но след свалянето на едни 5кг., повече не съм мръднала.
Усещам, че започват да ми липсват определени зеленчуци, понякога картофи, та дори и ориз. Досега ги бях изключила напълно.
Млечни също не консумирам почти.
Явно това не е добрата схема за мен и постепенно ще премина към включването на една идея повече въглехидрати. Отново от зеленчуци и някой плод.

# 174
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ох, ако имате желание и ми имате доверие, аз мога да ви изготвя балансиран режим...

# 175
Ох, ако имате желание и ми имате доверие, аз мога да ви изготвя балансиран режим...

Стига да не качвам от него, нямам против да опитам. Simple Smile

# 176

Стига да не качвам от него, нямам против да опитам. Simple Smile

Напиши ми, ако искаш тук, ако искаш на лични, колко килограма си и колко искаш да свалиш

и още :
кои храни не обичаш или не ядеш по някаква причина
и кои са ти любими...

И утре, евентуално, ако ми остане време, ще ти го пусна ...

# 177
Роузи, пусни го и тук, моля

# 178
ми той се прави индивидуално...
Все пак е важно кой какво яде/ не яде и колко има да сваля ... наистина

Ще го пусна...може един примерен да ви пусна тук с варианти за смяна

# 179
Аууууу, Роузи, ще чакам с нетърпение!!!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт