Интервално хранене/периодично гладуване/ Fasting - тема 7

• 101 770
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Привет момичета,
Прочетох последнити страници, но нещо не ми е ясно какво трябва да се хапва. Досега бях на 90 дневната диета, но нещо не стават нещата.
Затова мисля да пробвам това интервално хранене.
Моля да ме коригирате, ако има грешка.
Ако вечерям към седем голяма салата със зехтин и месо, след това почивка до другия ден, към 2 или 3 следобяд може ли да хапна плод или зеленчук? След това към 7 вечеря, пак салата и отново месо или може картофки или ориз? Благодаря момичета! Simple Smile

# 481
Здравей !
Моят съвет е да избягваш сладко и тестено .Най-бърз ефект има с месо и зеленчуци,обаче времето е топло вече .Поне при мен в жегите без никакъв въглехидрат не ми е ок .Тоест хапвай и плодове и по-малко бавни въглехидрати.Направи 2,3 фаста и виж как ще се чувстваш,като следиш каква храна си приемала преди това .
Успех !

# 482
Благодаря сърдечно! Ще пробвам и ще пиша! Ако мога да смъкна поне 5 кг ще съм повече от доволна.

# 483
Ще успееш.И недей да се мериш непрекъснато ,не мисли само за това и ще станат нещата Simple Smile

# 484
Започнах да отслабвам. Всеки ден правя 16-17 часа фаст. Не ям тесто и сладко, но ям картофи, ориз, месо с големи салати. Предимно ям нещо готвено с голяма салата или месо на скара и салата. Плодове също ям от време на време. Всеки ден пия по 1 литър зелен чай. Веднъж в седмицата правя cheat day - ям пица, сандвичи, солети, семки. Обикновено след него съм на минус.

# 485
От вчера смятам, че подхождам по-сериозно към намерението си. Вчера 20/4. Обядвах в 16 ч. Две варени яйца и вечерях в 20ч. пилешки крилца и салата.
За днес планирам същото.

Госпожице Дух, надявам се може да си пишем на "ти" Simple Smile.. Някъде из форумите четох /изказала съм 2-3 мнения, но съм изчела почти всичко хихи/, че си свалила около 40 кг., моля да споделиш с кой режим и за колко време успя да се справиш. Би била голяма морална подкрепа Blush
P.S. Каква хубава идея ми даде само с тези пилешки крилца..

# 486
Ааа, разбира се, че можем на ти Simple Smile
Свалих 40 с деветдесет дневният режим. После свалих още 10 с детоксикация и повечко глад.
В последните години качих 10-12, които в момента боря.

Установявам, че на работа ми е много лесно да правя фаст и да ям чисто. У дома не успявам. За това влизам в ритъма четвъртък-петък 20-22 часа фаст с чисти храни - яйца, месо. Другите дни каквото дойде, но в тях включвам тренировки между 40-60 минути.

Снощи вечерях в 20 часа, днес на 16-тия час изядох едно яйце, едно парче шунка и 2 корнишона и сега се мятам на кардио тренировка. Общо взето свалям в дните на фаст, в останалите ям протеини, салата, цедено кисело мляко с плод. В тях мисля, че задържам сваленото в 20 часовите фарове.

# 487
Аз също се съобразявам какво хапвам в 4-часовия прозорец, който м/у др. много често приключва за час-два и фаста ми съответно става 22 часа или дори повече. И аз много се страхувах от Края на седмицата, но се справям страхотно. Днес ми започва четвъртата седмица и до сега съм - 3,5 - 4 кг. и около 8-9 см в талията. Единствено в неделя фаста ми е 18 часа защото си имам едно следобедно рандеву - момичешко, на което много държа и та това ми е прегрешението.

Когато съм на работа и аз много лесно карам.

През последната седмица така се случи, че на два пъти фастовете ми бяха по 25 часа и малко. Накрая никакъв глад не чувствах вече. Иначе докато постя съм само на вода, и кафето махнах. Имам 40 кг да свалям и...  .

# 488
Привет, и аз се включвам. Нямам цел смъкване на кг. Преди години се хранех до 16:00 часа и ми беше супер. От 2 дни опитвам да ям само между 8 и 13 часа. Или 19 кън 5. Засега е супер. Храната е нисковъглехидратна.
За днес- 2 варени яйца на закуска и пиле и краставица за обядцвж12 и 30.

# 489
Отчитам 20 часа фаст и първо хранене в 16.20 с две варени яйца и салата.
Сега пилешката пържола се пече.
Утре пак Simple Smile

# 490
От няколко дни забелязвам, че въпреки ранното ставане в 5 часа, не огладнявам по-рано. Това се случва само когато вечерята ми е била по-лека. Но пия 2 кафета до обяд с по около 40-50 мл мляко на всяко. Днес изядох на обяд 1/2 краставица, просто ми се дояде. След това в 15 часа 1 домат, сирене и маслини и в 20 часа вечерях руло от тиквички с плънка от извара, сирене, ементал, печена чушка и малко майонеза + шопска салата. Сладко не ми се яде, въпреки че съм пред МЦ, чак ми е странно. Започнах да пия отново магнезия си вечер преди лягане.

# 491
  • Kavarna
Здравейте, надявам се че приемате попълнения. Аз съм на така нареченият omad метод- храня се веднъж дневно . Започнах го още октомври месец но имах прекъсвания, за последните 4 седмици в които съм постоянна съм свалила 2 килограма и повече от 30 сантиметра общо от обиколките си. Има дни в които кантарът показва плюсове или не отчита свалено тегло, а съм свалила сантиметри. Най-хубавото при интервалното хранене е че се губят мазнини, а не просто вода и мускули. Ще ви следя с интерес и ще споделям прогреса си. Успех!

# 492
Добре дошла пуфи Simple Smile
На мен ОМАД ми е труден, като постоянен принцип, но те поздравявам.
Аз имам проблем с не зная как да се изразя, не е точно волята, но все нещо се случва и не успявам да е напълно "изчистено". Два дни последователни правя 20 часа фаст и прозорец от 5 часа, в които ям първо хранене салата и две варени яйца, второ хранене пилешко месо и салата. На третия ден се храня нормално, т.е. обядвам около 13 часа и вечерям.
Свалям, но след втория ден трудно ги задържам, но до някъде и аз съм виновна, сигурно не успявам да контролирам достатъчно добре храната. Наблягам на протеини, малко плод (ягоди, боровинки), тук там малко цедено кисело мляко и в общи линии така. Забелязвам коремът ми да се свива и ми харесва. Стремя се да имам 4-5 тренировки седмично по 60 минути, но не винаги ми се получава, заради работата. В дните на фаст не тренирам.

Като цяло идеята ми беше да имам 2 ударни дни на сваляне и 5 дни на задържане с тренировки, протеини и тук там хубави вх и мазнини. Като план е добре, но все нещо се саботирам и не ми се получава до края Simple Smile
Мисля да започна и калории да броя по-сериозно.

# 493
  • Kavarna
Aз броя калории, ям едно голямо ядене в рамките на 1 час и пия по 2 литра вода на ден. Да си призная от нищо не се лишавам стига да се побера в калориите си: баница, шоколад, бонбони, сладкиши. От известно време даже за десерт ям по 100 гр. сладолед. По този начин ми е по-лесно да не прегрешавам, пък и тялото ми не влиза в режим на гладуване.

# 494
  • София
Духче, и аз след 2 дни фаст имам 1 - 1.5кг надолу, но от тях остават трайно само 0.5кг. Мисля, че това е нормалното.
Ти имаш ли свалени по 0.5кг на седмица откакто си на режима?

Общи условия

Активация на акаунт