Знаете ли какво е "младо вино"? Играйте и спечелете Bouquet Nouveau 2017!

• 16 396
  • 160
  •   1
Отговори
# 45
      Младо вино с плодов и свеж вкус. Току-що бутилирано, то е леко и предназначено за бърза консумация до няколко месеца.

# 46
Знам малко за младите вина, но с радост бих опитала  Bouquet Nouveau 2017 .

# 47
Младото вино е за бърза консумация, в рамките максимум на една година, почти без танин. Силно изразен плодов аромат и лек, свеж вкус.

# 48
Не знам много за младото вино. Известно ми е само, че се консумира максимално бързо за разлика от класическите вина, които са хубави като са поотлежали.Обичам да пия вино,но честно казано си признавам ,че незнам много за историята му,и тази статия ми беше доста полезна Simple Smile

# 49
  • Бургас
Младото вино е леко, плодово и свежо, а цветът му е богат откъм виолетови нюанси. По традиция то е направено така, че да се изпива в рамките на половин, максимум една година. И колкото по-скоро, толкова по-добре, защото чарът на младите вина е в свежестта и спомена за плодове, които носят.
Как и къде е възникнало "младото вино" и какви точно обичаи са свързани с него не знам, ако не друго, темата поне на това ще ме научи Simple Smile

# 50
Виното е алкохолна напитка, получавана чрез ферментация на грозде.Младото вино е било по-скъпо от отлежалото. Нямам друга информация,въпреки че виното ми е любима алкохолна напитка.

# 51
Бих го опитала с удоволствие!
Да не повтарям написаното до тук, само ще добавя, че се сервира в специална гарафа "pot lyonnais". С много дебело дъно, за да го държи хладно по-дълго време.

# 52
Традицията Божоле във Франция и в цяла Европа повелява всеки трети четвъртък на месец ноември на пазара да излезе новото младо вино от сорта Гаме, район Божоле (част от Бургундия).
Това вино – само на месец и половина – е винаги много свежо, с меки танини и силно изразена плодовост. Цветът на виното е тъмногранатов, ароматите са спонтанни и силни, а вкусът дава усещане за току що отхапан свеж плод, с допълнение от сладки подправки. Виното се сервира охладено до 14°С, и задължително се споделя  с приятели. Наздраве!

# 53
  • на последния етаж
По традиция младото вино е направено така, че да се изпива в рамките на половин, максимум една година. И неизменно важи правилото – колкото по-скоро, толкова по-добре. Защото чарът на младите вина е в свежестта и плодовостта им.

Ароматният профил на тези вина е подчертано плодов (малина, банан, бонбони дропс и цветя), а телата им са изключително леки, свежи и почти без танини. Затова е важно те да се поднасят на правилната температура – 12°- 14° C – и да не бъдат подтискани от тежка и прекалено ароматна храна.

# 54
Историята за "младото вино" е типична френска история за виното и празника. Истинска приказка.
След войната, през 1951 г., производителите на вина от района на Бургундия, по-специално между градовете Лион и Макон имали страшно много вино, защото годината била добра и топла, а реколтата – изобилна. След като се оказват с наистина огромни количества, помолили френската държава да им позволи да продават вино, което да бутилират на момента. Тогава е било забранено така да се продава вино, било е задължително да се изчака процесът на винификация. Поискали такова разрешение и го получили. Производителите решили, че трябва да изберат под каква форма да го продават и го нарекли божоле нуво, което е и името на региона. Особеността на това вино е, че то се прави от сорта гаме. Основната му характеристика е, че трябва да се пие веднага, най-късно до края на съответната година. Производителите през 50-те години се чудели как да накарат клиентите си да купят младото вино, и съответно да го изпият веднага.

# 55
Знам само, че е плодово и леко. Обичам  вино и бих опитала с удоволствие Bouquet  Nouveau 2017.

# 56
 Младото вино се пие в рамките на половин, максимум една година. Има свеж и плодов вкус.

# 57
Младото вино се консумира в рамките  на една година.То е почти без танин. Има силно изразен плодов аромат и лек, свеж вкус.

# 58
Младото вино е за бърза консумация, в рамките на половин до една година, почти без танин, плодов аромат и лек, свеж вкус, като цветът му е по-скоро виолетов, от колкото рубинен.  Peace

# 59
  • гр. София

Желаете ли да опитате Bouquet Nouveau 2017 на Edoardo Miroglio?
Споделете до 26.11. какво знаете за „младото вино“: как и къде е възникнало, какви обичаи са свързани с него и всичко останало, с което можете да допълните историята за тази ежегодна традиция.
На томболен принцип трима от участниците в темата ще получат бутилка Bouquet Nouveau 2017 с персонализиран етикет.
Здравейте  wavey
И аз се включвам в надпреварата за бутилка прекрасно божоле  Wine Glass

Божоле нуво е червено вино, произвеждано от сорта грозде гаме във френския регион Божоле, Бургундия. Божолето е младо вино, продажбата на което се реализира само шест седмици след края на гроздобера, винаги в третия четвъртък на ноември.
По цял свят този ден се отбелязва като Фестивал на божолето с фойерверки, танци и музика. Празникът се ознаменува с фразата „Le Beaujolais Nouveau est arrivé!“ (на френски: „Новото божоле пристигна!“).
В региона Божоле има над 120 Фестивала, посветени на това вино. Там се произвеждат дванадесет официално определени вида Beaujolais.
Всъщност това вино е възникнало преди  около век като евтина и приятна напитка, произведена от местните жители, за да  отпразнуват края на сезона на прибиране на реколтата.
Виното се характеризира с розово-виолетов оттенък и силно изразен плодов вкус. Поднася се леко охладено (около 13°C). Това е леко младо вино, произведено за незабавна консумация без отлежаване, тъй като с годините качеството му не се подобрява. Ежегодно се произвеждат около 45 млн. литра от него, което е близо половината от всичкото произведено бургундско вино. Над 50% от виното се изнася, като най-големите пазари са Германия и Япония, следвани от САЩ.

Общи условия

Активация на акаунт