За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 178
  • 800
  •   1
Отговори
# 210
Ако не духа силен вятър аз бих излязла, дори и да е студено.
За едномесечно бебе според мен са подходящи играчки, които да му се увесват над главата, за да ги гледа. Моят син обичаше много играчки с нарисувани (елементарно нарисувани) лица по тях. Също може да инвестирате в плюшени играчки с такова лице и разни шумолящи детайли - примерно крачета или крила, които като порастне още малко много ще му харесва да ги пипа.

# 211
Вземи му люлка, въртележка, пеещи играчки, прожектираща лампа

# 212
момичета, а какви играчки са подходящи за едномесечно бебе. Синът ми прави месец утре и искам да купя вече играчки, досега нямахме по различи причини.

Също така днес за излизане ли е според вас за едномесечно бебченце? поне за малко ми се иска да го поизведа, но се притеснявам. Вчера мъжът ми го изведе за 15 минути, днес е слънчево но много студено иска ми се към 2-3 да го изведа за 15-20 минути.

Аз си мисля, че няма подходящи играчки за толкова малко бебе, моята е на 4 и скоро започнаха да са и интересни , а колкото до излизането, обличай го и го изкарвай Simple Smile

# 213
  • София
Аз лично своето бебе не бих извела, ако е толкова малко.

# 214
Относно играчките мисля, че наистина няма кой знае какъв избор за толкова малко бебе, да не кажа никакъв. А относно излизането абсолютно съм ЗА при положение, че вече е излизало за по 15-20 мин или половин час навън. Моята педиатърка още преди 12 години с първото дете ми беше казала да почна със слънчеви бани на терасата за по 5-10 мин и увеличавам постепенно. Синът ми се роди при  -18 градуса.
Сега с дъщеря ми по същия начин.

# 215
  • София
Не знам, всеки преценява сам за себе си и детето си. Днес в София температурите са минусови, нищо, че имаше слънце. И освен мен и още две колички, аз други бебета не видях, пък иначе уж масово всички са навън.

# 216
Към майките на момченца, искам да попитам нещо за развитието на момченцата.
Синът ми е на 18 месеца. Днес бяхме на консултация и ваксина. Докторката го погледна под памперса и ми каза, че тестисите му били асансьорни - т.е. при студ и страх се прибират в коремчето, а когато детето е спокойно слизат пак на обичайното си място.
В момента на прегледа бяха в коремчето и тя каза, че ако не слязат надолу се налага операция - защото като са в коремчето се претоплят и могат да се повредят.
Та проблемът е, че аз изобщо не мога да преценя на моя син въобще слизат ли му в торбичката, където им е мястото, или не.
Може ли някоя майка да ми обясни как трябва да изглеждат, ако са слезли в торбичката?
Честно казано се притесних.

# 217
  • София
Честно казано е притеснително. И ние бяхме с тази диагноза, ходихме на трима доктори. Единият беше готов да реже директно  Rolling Eyes, другият искаше да го бучи с хормони... Опасно е, защото на по-топлото - в тялото, тестисът не се развива правилно, може да не функционира правилно и дори да стане някое злокачествено образувание. Има два варианта - крипторхизъм - когато изобщо не слизат в скротума и се налага операция, и асансьорни тестиси - при тях има движение надолу-нагоре и се предполага да се израсте това състояние.
Остави го по голо дупе за час и наблюдавай - те се виждат като са в торбичката - грубо казано, изглеждат като на мъжа ти  Embarassed
Аз направих навик все да попипвам дали са там - като сменям гащи, изпишквам, къпя...
Налага се преглед при специалист и внимание от твоя страна. Дори и да се наложи операция, още не е късно (до 3 г се прави) и няма да има никакво увреждане.

# 218
  • София
Тази педиатърка като е казала, че детето има асансьорни тестиса не ви ли даде направление за уролог. Той ще прецени дали е за операция и дали са в торбичката. Моят син е със същата диагноза, но урологът установи, че са си на място и съответно няма нужда от операция. Как установи това, хвана го за тестиса и леко го притисна, видя се, че има, после от другата страна.

# 219
Как премина прегледа - тя отвори памперса, каза, че тестисите ги няма. Аз мислех, че са си там /което говори, че идея нямам как изглеждат, когато са там и когато ги няма/. Пита ме дали слизат в торбичките и аз й казах, че не съм сигурна как би трябвало да изглеждат, като са слезли /затова моля за описание точно как изглежда, като са слезли/. Тя ми каза, че били по-пълни торбичките и аз й казах, че по принцип са по-пълни. Тя го опипа и каза, че единият слиза, другият не разбрахме слиза ли, или не. Каза ми само с половин уста, че ако са асансьорни ще си слязат сами, ако ли не - операция.
Чета по темата, разбирам, че асансьорните са нормални - движат се нагоре-надолу, но няма проблем за здравето на детето и не се пипат.
Затова и искам да установя, слизат ли наистина тестисите в торбичката, или не. Обаче как да го установя, ако не знам как изглеждат слезли.
На уролог нищо не ни пречи да го заведем, но в Бургас лекарите са под всякакво ниво и само знаят да режат. Не искам да го заведа на такъв лекар.
Искам да го наблюдавам ден - два и като знам как изглеждат, да преценя първо слизат ли, или не слизат. Ако вече видя проблем, или не съм сигурна ще търсим специалист в София.
Затова и моля информация как изглеждат като са слезли. Това ми е важно сега.
ПП: Ходили сме досега на всички консултации и тя сливи ли имаше в устата да ми каже, всеки път му гледа памперса. Ако са му в коремчето тестисите трябва до 2 годинки да го оперират, за да не се увредят от топлото. Просто ми идва...

# 220
  • София
prolet_inchen, аз не съм много наясно, но чак сега ли го забеляза педиатърката? Според мен направи няколко консултации преди да вземеш решение.

# 221
prolet_inchen, ако в торбичката има тестис, той се усеща и напипва като меко, подвижно топче, не знам точно и аз как да го опиша най-нагледно.
При къпане или непосредствено след кожата се отпуска и тестисите се очертават и се виждат.

# 222
Благодаря ви момичета! На първо време ще видя какво мога да опипам по описанията ви. Ако нещо ме притесни ще го заведа на преглед, ако трябва на 3-4 прегледа ще го заведа, преди да вземем решение.

# 223
  • София
И аз съм забелязала че като го къпем нашия се очертават най добре .а колко градуса трябва да е водата при момченцата?9

# 224
  • София
prolet_inchen, пиши на доктор Оги
Ще ти даде съвет, ще те насочи, а може и на преглед при него да отидете.
Водила съм синът ми при него по друг повод.
Имам приятелка, чието дете имаше асансьорни тестиси, но не помня дали го оперираха или не.

Общи условия

Активация на акаунт