За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 223
  • 800
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И на нас ни казаха, че реакцията е до 20 дни след поставяне на ваксината - Т, обриви. За щастие синът ми нямаше никакви проблеми. Не се притеснявай, дано да мине безпроблемно.

# 346
Много ви благодаря! Simple Smile

# 347
  • ту тук, ту там
Благодаря, момичета! Малко по-спокойно ми е, като знам, че не е толкова необичайно количеството мляко!

Канела давам по малко от около 9-10 месеца, по щипчица в разни кремчета!

Дриймче, дано няма реакция! Hug

# 348
Ели, забравих да ти кажа как е при нас с количествата. Wink
АМ избива 230 мл със 7 лъжици вечер преди лягане, но пък тя набляга на храната, даже и тук съм споделяла, че се притеснявам колко много яде. Днес говорих пак с педиатърката, за нея е добре детето да пие около 500 мл мляко на денонощие до 2рата годинка + 4 твърди хранения. Разбира се, всяко дете си е индивидуално, идеята ми е, че щом хапва по- малко денем, нормално да си търси млякото нощем. Аз си мисля, че е от зъбите и при вас.
Гадното е за теб, че не се наспивате, но дано бързо мине и този период. Hug

# 349
  • София
Lady, моля те да разкажеш как протече отбиването на бебето ти. Знам, че беше скоро при теб и ти също си имала доста пристрастено кърмаче. Мисля след два месеца да отбивам моята и направо не знам как ще се случи

# 350
Аз отбих от раз, адаптирано мляко не съм предлагала изобщо, но моето дете беше на 1година и половина. Намазах си гърдите с горчивия лак срещу гризане на нокти. Първия път, когато го направих бебето не сука цял ден и вечер. Когато искаше аз му предлагах гърдата, то опитваше и се дръпваше. Обаче посред нощ се събуди и искаше да суче, аз му дадох и той засука въпреки горчилката и пак така на сутринта и изобщо аз се разколебах и нищо не стана. След два месеца вече бях по-мотивирана и направих същото, само че му дадох само 2-3 пъти през деня да опита да суче и да разбере, че горчи. Послещ му казвах, че горчи и той понеже вече разбира не е имало драми. Вечерта и посред нощ не му давах да опитва, че да не стане като първия път. Добре мина всичко, не е плакал изобщо.
Брат му пак отбих от раз, но той сучеше предимно нощем и само за приспиване денем. Започнах да го приспивам на люлеещ шезлонг, а нощем предлагах вода. Две нощи плака и на третата пропи вода. Общо взето първия начин е по-културен, но не ми е стигал акъла да го приложа на първото си дете, а и те са с различни характери и не знам щеше ли да се получи. И с двете ми деца нямаше как да отбия постепенно и плавно, трябваше да чакам поне 1-2 години, а това не ми беше опция.

Успех, важно е майката да е сигурна в решението си и ще стане!

# 351
  • София
Голям проблем ми е, че бебка не заспива без гърда. Направо става непоносима. Аз мисля като стане на година и 2-3 месеца да я отбивам. Може до тогава доста неща да се променят. Благодаря ти за отговора Hug

# 352
  • Германия
Голям проблем ми е, че бебка не заспива без гърда. Направо става непоносима. Аз мисля като стане на година и 2-3 месеца да я отбивам. Може до тогава доста неща да се променят. Благодаря ти за отговора Hug

Ще ми е интересно като дойде времето да споделиш как е минало отбиването, защото и моята дъщеря заспива само на гърда. И аз се притеснявам какво ще я правя, но за сега нямам намерение скоро да отбивам. Но от февруари ще я гледа жена през деня, та не знам как ще се справи тя с приспиването. Вечер и нощно време за сега поне възнамерявам по-дълго да продължа с кърменето, пък да видим

# 353
  • София
Масово сте на фаза зъби, малко глупав въпрос, но как да разбера дали избиват и е време да излязат? Синът ми скоро ще стане на 10 месеца и няма никакъв зъб. Иначе не спи нощем, има обилна слюнка, но той е така от тримесечен. Леко са му удебелени венците отстрани, но не са зачервени.

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 22:03 от AnMary

# 354
  • София
mia1, на някои деца зъби им никнат чак към/ след годинка, така съм чувала поне. Не мисля, че има повод за притеснение. Най-много да "тръгнат" в комплект и да не спите изобщо известно време.

# 355
Канела давам от към 9-10 месеца, въведох я дори преди ванилията. Добавям основно към нещо с ябълки или тиква.

# 356
  • София
mia1, на някои деца зъби им никнат чак към/ след годинка, така съм чувала поне. Не мисля, че има повод за притеснение. Най-много да "тръгнат" в комплект и да не спите изобщо известно време.

Ама изобщо ли не се спи? Сега спи при мен и се буди на час.

# 357
  • София

Ама изобщо ли не се спи? Сега спи при мен и се буди на час.
Всичко е индивидуално. Някои деца и родители не разбират дори, че има нов зъб. Други пък точно обратното. Не се настройвай предварително. Peace

# 358
  • София
На моята дъщеря ги виждам до къде са стигнали на венеца и като опре края и скоро избива.
Аз ще отбивам към февруари-март, поне така съм решила. Сега не мога да я оставя на никой Cry

# 359
момичета, а как поддържате хигиена на бебешкото легълце? при нас имаме чаршафче и отгоре слагам нещо като пеленка за да може ако върне храна да не е върху чаршафчето. нея я сменяме всеки ден, но чаршафчето веднъж седмично. сега ми се струва да не би от това да са му гурелясали очичките, да трябва по-често сменяне? колко често сменяте чаршафчета, завивки, гладите ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт