За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 226
  • 800
  •   1
Отговори
# 360
И аз се чудех как ще заспиват децата без кърмене, ама намира се начин. Със сигурност друг човек много лесно ще ги приспива. Ако трябва да съм честна, откакто отбих се родих. Първо, че вече баща му го приспива вечер, второ водих голямото дете на екскурзия (за пръв път от пет години и аз да ида някъде), трето, че детето прояде твърда храна като хората и четвърто - сънят вече ме е мираж. Не, че съм цъфнала и вързала, но мен психически много ме тормозеше това постоянно дъвкане (Елени да не чете 😢).

Нищо не гладя и никога не съм, бебето спи при мен и изобщо за нищо не се втелясвам. Та, не вярвам проблема с гурелите да е свързан с хигиената на бебето ти.

# 361
а като спи при теб постилаш ли му отделна пеленка за главичката?

# 362
Не му постилам нищо, спи при мен от ден първи. Опитах да го сложа в кошарата, но ревеше и заспиваше трудно и се отказах в името на всеобщото благо. Гурели никога не е имал и не мога да съм полезна, но абсурдно ми се струва да е от хигиенна гледна точка. Знам как се гледа едно дете (твоето) и как се гледа второ (моето). Със сигурност у вас е много по-стерилно, отколкото у нас с батко в градинска възраст.

# 363
  • ту тук, ту там
Ох, Лейди! 😁 Hug

Крюела, аз от днешната камбанария бих препоръчала да не оставяш бебето да го приспива друг! Опитай първо ти! Мисля, че ще е твърде голям стрес - хем липса на мляко, хем липса на мама! Поне гушкане от мама да му остане!

Боди, мисля, че доста се вторачваш! Колко време мислиш, че ще се задържи бебето върху пеленката си в твоето легло и колко време ще се задържи пеленката изпъната, а не събрана на топка?!
Гурелите на бебчето ти може да са и от запушени слъзни канали, което е физиология и не е толкова рядко срещано. Понякога се оправя само с масаж, понякога се налага манипулация! На очен лекар води ли бебето, какво каза лекарят? Категорично конюнктивит ли е?

# 364
  • София
И аз не се втелясвам, гладих първата седмица и след като установих, че е загуба на време спрях. Детето спи при нас, когато е неспокоен или пък ни се прииска да го гушнем. Без допълнителни постели или т.н. Чаршафите сменям всяка седмица.

# 365
Категорично конюнктивит ли е?

чакаме посявката  но офтамологът каза, че  е вероятно да e bakterialna инфекция. той би ли знаел ако са запушени каналчета?? за масаж  никой не ми е казвал нищо

# 366
  • ту тук, ту там
Да ти призная, не знам как точно се диагностицира запушено слъзно каналче, нямам личен опит. Може би след посявката ако изключат бактериална инфекция, ще е това.
Масажчето се прави с тампонче с физ р-р от външния ъгъл на окото към вътрешния (носа). Прави се редовно и доколкото знам може да бъде достатъчно за отпушване. Обикновено до 6 м ако не се отпуши, прибягват до манипулация. Бегли са ми познанията, може и да има неточности в написаното от мен, нека някой ме поправи, ако някъде съм сбъркала!
Спокойно, каквото и да е, ще го оправите! Но и аз не вярвам да е липсата на хигиена причината! Не се опитвай да създаваш стерилна среда, така или иначе няма да успееш, само ще се изтормозиш - и физически, и емоционално! Hug

# 367
  • София
Lady, много благодаря за инфото. Много полезно Hug

# 368
Да ти призная, не знам как точно се диагностицира запушено слъзно каналче, нямам личен опит. Може би след посявката ако изключат бактериална инфекция, ще е това.
Масажчето се прави с тампонче с физ р-р от външния ъгъл на окото към вътрешния (носа). Прави се редовно и доколкото знам може да бъде достатъчно за отпушване. Обикновено до 6 м ако не се отпуши, прибягват до манипулация. Бегли са ми познанията, може и да има неточности в написаното от мен, нека някой ме поправи, ако някъде съм сбъркала!
Спокойно, каквото и да е, ще го оправите! Но и аз не вярвам да е липсата на хигиена причината! Не се опитвай да създаваш стерилна среда, така или иначе няма да успееш, само ще се изтормозиш - и физически, и емоционално! Hug

мерси много, дано не е това с каналчетата, че звучи мн кофти. на мен ми казаха, че могло било да е и от това, че е раждан естествено, демек от вагиналния канал да се бил заразил, но то много късно се прояви, чак преди няколко дена.

# 369
Здравейте, бебето ми е на 4 месеца и все още забелязвам, че криви очи. Знам, че се опитва да фокусира, но нормално ли е все още да го прави?

# 370
Момичета,
много съм притеснена! Както ви казах днес сложихме ваксината против морбили. Преди половин час Кати повърна обилно на фонтан, сега пак. Иначе беше много жизнена през деня, без признаци за болест.
Сега се чудя да тичаме ли към спешното или да я наблюдавам през нощта. Отказа за пийне вода след повръщането.

# 371
Валя -до към 6-тия месец се израства това с кривенето на очетата. Ако продължи и след това е редно да посетите специалист.

Лайкадрийм- може и да е от ваксината, а може и да е стомашен вирус. Дружката ми до вчера не можеше да се съвземе от повръщане и диария.  Аз бих наблюдавала детето, не бих го дрънкала по студа и спешните кабинети. Ако  продължи да повръща може да дадеш вомитусхил или друго каквото имаш за повръщане. Дай и пробиотик, течности начесто и по-малко.

# 372
  • София
Likeadream, аз отложих ваксината миналата седмица и днес сме с разстройство. Жизнен е, но го наблюдавам, защото може да е от зъбите, но може и да не е. Върлува някакъв вирус с повръщане и/или диария. Давай течности с лъжичка, ако се наложи, за да не се обезводни. Може да няма връзка с ваксината, а да е лепнала нещо.

# 373
Голямото ми дете беше така след една от ваксините (друга, не тази). Оказа се вирус, но не стомашен. Освен да наблюдаваш детето, не знам какъв съвет да дам. Течности по малко, най-добре нищо да не яде тази вечер. Дано утре е по-добре детето!

# 374
Пфф, и аз клоня за вирус. Ядене утре, днес не. Особено ако повръща още.

Общи условия

Активация на акаунт