За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 232
  • 800
  •   1
Отговори
# 375
Много ви благодаря!
Аз понеже съм видна паника, а и четох в интернет страхотии, та се замъкнахме към спешния център. Вирус, казаха, най- вероятно, утре диета и повече течности. Надявам се бързо да мине. Сега вече спи, а аз стоя до нея и още не мога да се успокоя съвсем. Пълно куку.
Още веднъж мерси!

# 376
  • София
Likeadream, и аз съм същата, не се притеснявай. Важното е, че се знае вече какво е. Сега диета и малко спокойствие за мама.

# 377
Важно е ти да поспиш. Утре цял ден ще хрупа солети и бисквити и ще е пушка.

# 378
Много ми помогнахте да се успокоя, благодаря ви още веднъж!
Цялата паника тръгна от това, че прочетох как дете изпаднало в будна кома след същата ваксина и всичко започнало с обилно повръщане. Та преди да разсъдя и да оставя мъжът ми да ме успокои, вече пътувахме към спешното. Че и катаджия ни спря. Grinning
Днес е доста по- добре. Не е повръщала, жизнена е, даже сутринта баща и дал малко оризова каша с банан. Надявам се да е минал зорът!

# 379
  • София
Likeadream, ти правиш същата грешка като мен с четенето. Много е вредно и аз гледам да го ограничавам, че натоварвам себе си и околните.

# 380
и аз се невротизирам от четене, не е за хора, които са склонни към повишена тревожност като мен.
момичета, отиваме при педиатърката. посявката излезна действително със стафилококи, но пък очичките му се поизчистиха от промивките...въпреки това ще се капе антибиотик. педиатърката ще я попитам относно каналчетата, за които споменахте.

# 381
Боди - говори с педиатърката антибиотика само в очите ли да капеш, защото много често тия бактериални инфекции слизат и към нослето.

# 382
  • Стара Загора
Към мъжките майки: С какво мазахте достойството на бебо след забелване? Педиатърката ми каза памук с реванол и след това гентамицин, но знам че гентамицина не е хубаво де се използва дълго.

# 383
Случвало ли ви се е на бебчо да му мирише странно В ухото. Не е зад, а вътре? Старая се да не му мокрим ушите при къпане и не бъркам с клечки вътре. Чудя се дали няма някое възпаление.

# 384
Здравейте мами, да се включа и аз с едно въпросче. Извинявам се предварително ако не съм уцелила тема и ако има отделна такава. Но ето за какво ще питам - какво ви е мнението за ротавирусната ваксина. Слагала ли е някоя от вас на бебчето? Моята бебка сега ще направи два месеца и ни предсти консултация на която трябва да кажа на доктора дали искаме тази ваксина ротарикс. Какво е вашето мнение?

# 385
Не съм я слагала тази ваксина, според мен този вирус е един от многото, та е безсмислено да се слага. Това е моето мнение, не съм медицинско лице.

Не съм си забелвала децата, баткото съвсем леко в началото под натиск, но не е имало кръв и не съм мазала с нищо.

Ако бебето има проблем с ушите, ще го боли много и вероятно ще има температура. Бебетата си дърпат ушите, ако ги болят. Но това, че ги дърпат, не значи, че има проблем - нещата са комплексни и обикновено има и други симптоми. Почисти леко ушенцето с клечка, щом те притеснява миризмата.

# 386
Да кажа и аз за ротавирусната ваксина. Мнението на педиатърката ми е абсолютно като мнението на Лейди Стардъст - има много по-страшни вируси от ротавируса, например разните му там коки. Но за тях няма ваксини. По тази причина не съм си ваксинирала детето с въпросната ваксина.
Относно забелването при сина ми стана само с масажи по време на къпане, не е имало никога кръв и болка и т.н. Аз мисля, че с разни билкови отвари ще е добре да се промива, защо е този Гентамицин? Но щом го е предписал педиатър...

# 387
И моят педиатър отрича ротавирусната ваксина, няма да слагаме. На мен като че ли ми се щеше, за всеки случай, ама карай. Тъкмо едно бодене по-малко.
Пишлето го забелвам от миналата седмица, педиатърът ми каза, че е време (на 2 месеца и 7 дни е малкия) и ми показа как. Та вечер по време на баня го забелвам и изплаквам с водичка хубаво, с нищо не мажа след това.

# 388
И аз не съм слагала ротавирусната. Смятам, че са достатъчно задължителните, така или иначе, както са казали момичетата по- горе, ротавирусната не решава проблема кардинално.
Аз имам чувството, че след тази за морбили някой ми смени детето. От два дни е страшно кисело, буквално като е будна само реве или хленчи. А може и от стомашния вирус да е. Не знам вече, дано по- бързо да минава каквото и да е, че ще се гръмна.

# 389
Аз сложих ротарикса, той не се боде , а се дава през устата 2 пъти през месец. Много е безболезнено, на нашата даже и хареса вкуса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт