За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 50 100
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
Прибори за готвене и хранене купих на моя син и метла, лопата и моп за почистване. Баща му мърмори, но всичко друго имаме в огромни количества, а знам, че ще се изкефи много точно на тези момичешки играчки.

# 541
  • София
Аз взех една играчка, която пее детски песни на бг език и една топка, която сама се движи. Смятам, че е достатъчно на този етап. И без това сме затрупани с играчки. Вече не играе с бебешките (дрънкалки, гризалки ...) и смятам да ги сортирам и прибера, за да не се затрупва къщата. Rolling Eyes Чудя се къде да ги съхранявам докато намеря начин да ги подаря/ даря? Thinking

# 542
Аз и взех една книжка и това ще е. Напълно достатъчно. И без това сме затрупани с играчки, не ми се иска от най- ранна възраст да я вълнува само материалното. Все пак духът на Коледа съвсем не е комерсиалното и поредните пластмасови боклуци, които на следващия ден ще счупи.
Като чета във фейсбук групите майките какви чудесии накупуват на 1годишни бебета и се хващам за главата. Сигурно за бала им ще купуват джипове. Въпрос на приоритети.

# 543
Ненужните играчки държим в мазето, в големи пластмасови кутии с капаци (продават ги в Икея, Джъмбо и т.н.).

Общо взето затрупването с ненужни пластмаси става от подаръци, поне при нас. Баткото си тачи играчките и гледаме да ги надграждаме (примерно гара за влака или гараж за колите). Имаме един огромен кош с плюшени играчки, до една подаръци (за мен това е най-безсмисленото нещо на света, еле за момче). Наистина, когато не знаеш какво да купуш, една хубава книга е винаги добър избор, за разлика от плюшен или пластмасов боклук. Може да звуча неблагодарно, но наистина предпочитам да не се купува нищо особено, докато детето е малко и не разбира. То при нас свърши вече, баткото е голям, а бебето порасна и гледа от него.

# 544
Ние с големият допуснахме огромна грешка от бебе да му купуваме какво ли не и затова сега за Коледа си е поръчал телефон от 1300 лв. Баща му каза да коригира малко сумата и може и да го види под елхата. Grinning
С малката вече си знам урока и се надявам да се получат нещата, че иначе не знам какво ще правим. Взехме й едни конструктори и детски 3D книжки.
Мишенце, относно лошото време - едната от терасите ми е огромна, изкарах дунда там, голяма игра падна, търкаля се по земата, разхвърля ми от шкафа градинските принадлежности и накрая обърна коша с отпадъците. Ако ти харесва като идея можеш да я взаимстваш. Grinning Grinning Grinning

# 545
Взехме му от големите пластмасови къщи за игра, които има по детските кътове. Поне ще я използва дълго,дават я до 6годишна възраст. Какви ли играчки нямаме и коли за каране, но няма смисъл от постоянно копуване на дребни неща , първо че много ги чупят и 2ро им омръзват страшно бързо.

# 546
Едно жирафче Стефи ще чака бебси под елхата. Символичен подарък за кеф на каката и на нас, защото няма да има и 3 месеца на Коледа. Доста неща й взехме напоследък, ама примерно постелка от агнешка кожа за количката няма смисъл да слагам под елхата. Grinning

# 547
Жирафа Софи може би имаш предвид Simple Smile?

# 548
Моят син е мъничък и аз като crossfade ще му подаря коледна фотосесия. Поръчала съм му и ръчно направено коледно албумче с името му, за да сложим в него снимките от фотосесията. Взех и коледно костюмче съответно за снимките и туй то. Simple Smile

# 549
  • София
Lаdу Stаrdust, това с пластмасовите кутии е добра идея, но после какво ще ги правя? Ти как процедираш? Аз съхранявам играчки, запазени обувки, дрехи и какво ли още не. Нямам никакво време на този етап, а е хубаво да ги сортирам и да ги подаря. Само ми заемат място, а някой може да им се радва.

mardji1, идеята за балкона е добра, ще я взаимствам.

....
Като чета във фейсбук групите майките какви чудесии накупуват на 1годишни бебета и се хващам за главата. Сигурно за бала им ще купуват джипове. Въпрос на приоритети.
Аз не чета много из групите, но си представям. Обикновено с първите деца е така. Като си спомня и ние колко ненужни неща бяхме накупили на баткото.

# 550
Да ти кажа аз доста неща изхвърлям, пазя само най-здравите и хубави обувки, дрехи и играчки. Ако не се появи приятелско или роднинско бебе, на което да ги дам скоро, тогава ще му мисля. Като цяло след втората година на баткото сме гледали да купуваме играчки, с които още си играе - дървени релси, метални колички, писти, гаражи и т.н.

# 551
  • София
И ние сме така, но баткото постепенно излиза вече от възрастта на играчките. Здравите ще ги пазя за бебето, а после ще му мисля. Може да се появи приятелско бебе, на което да ги дам. Те самите дрехи и обувки не се съхраняват лесно за много време. Дори и да слагам вътре торбички п/в молци и т.н., с времето пожълтяват, затова от баткото пазя малко дрехи.

# 552
Моят син е от малкото деца, на които никой нищо не им подарява - от началото сме казали, че искаме пари вместо ненужни дрехи/играчки и се съобразяват. Съответно той няма много играчки, даже ми се струва, че аз прекалих с минимализма. Затова сега гледам да наваксам, и за Коледа ще има много подаръци

# 553
Да, моите деца са с малка разлика и всичко ми влезе в употреба. Отделно имам и малък племенник и там пробутах каквото можах. Като цяло дрехи имам „само” един куфар + 2-3 торби.

Пролет, аз също обяснявам постоянно да не се купува нищо, но кой ли слуша...

# 554
  • ту тук, ту там
Заради големия няма как и малкият да остане без сравнително голям и атрактивен подарък от Дядо Коледа. Един интерактивен куб сме му проготвили. От нас подаръци не сме предвидили, ако нещо ми хареса, бих взела. От бабите и дядовците ще имат също, но не знам какво. Майка ми не казва, иска да е изненада за всички, а свекърва ми е страшен минималист откъм играчки, затова може от нея/тях да няма играчка.
На моите деца също рядко им подаряват подаръци, а пък аз съм и претенциозна и не всичко харесвам и им давам. Големият много играеше с плюшени играчки, имаме доста от него. Наричаше ги "моите патели" (приятели), нареждаше ги в редица, хранеше ги, учеше ги, а до днес ги използва за разни негови представления.

Общи условия

Активация на акаунт