За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 48 591
  • 800
  •   1
Отговори
# 645
Единственото решение за зъбите е... да поникнат. За съжаление.
През останалото време е зор. Аз съм пробвала различни гелове, като че ли от Дентинокс има най-голям смисъл, но не трябва да се прекалява с него, с лидокаин е. Тези билковите не вършат никаква работа, само ги яде, че са сладки и пак си го боли. Забелязала съм, че му харесва охладено кисело млекце или охладена бисквита/банан да ръфа... някакви мои си неща, но спира да мрънка като му дам.
Панадол съм давала само веднъж при много рев, още на първите зъби, сега не давам (вече има 4 и два нови на път). Но ако е нетърпимо положението бих дала 1 доза в някакъв момент, засега се трае. Единствено ме дразни, че често отказва да яде, но като не го боли наваксва.

За казуса на Пролет не мога да се изкажа (а и детенцето е може би по-голямо от моето), но ще следя за мнения с интерес. Защото аз съм ужасно избухлива и крещяща особа и ми е много трудно да се овладявам, особено когато искам да се случи нещо, а малкия точно обратното.
За храненето да не говорим, много мразя сцени при хранене.

# 646
момичета бяхме  на лекар  всичко супер, наддали сме деветстотин грама  эа 52 дена эдрави сме и ще се ваксинираме. Каэа че е много красив. Но Много силни колики. и ако не спрял да повръща гастроентеролог и евентуално хирург. вижда ми се абсурдно хирург, при положение, че наддава така добре. имал бил и много хубаво ако...эа кожата каэа, че иэсъхва, да слахаме маэно.

п.с. момичета, някой знае ли в какъв документ се слага информацията за ваксините. За нас е страшно важно да е документирано какво сме правили, защото ще пътуваме като минимум в още две държави, както се очертава и искаме всичко да е преведено. Мисля, че ваксините ще ги правим само в България, за да има систематичност, но все пак ще ни трябва всичко преведено за другите педиатри.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 13:11 от bodybeautiful

# 647
Колко точно много повръщаше? Синът ми повръщаше над 5 пъти на хранене, и то понякога толкова много, че имах чувството, че всичкото мляко е върнал. Оказа се, че след 4ти месец се нормализира стомахчето и спря да повръща.
Ама наистина много много повръщаше, и както се оказа после - много много растеше и наддаваше.

# 648
Колко точно много повръщаше? Синът ми повръщаше над 5 пъти на хранене, и то понякога толкова много, че имах чувството, че всичкото мляко е върнал. Оказа се, че след 4ти месец се нормализира стомахчето и спря да повръща.
Ама наистина много много повръщаше, и както се оказа после - много много растеше и наддаваше.

изобщо не повръща толкова...повръща веднъж на ядене, но почти при всяко ядене, при това понякога е просто връщане, тоест просто си потича. понякога е и на фонтан, но той има и хълцане след оригване, може от самото хълцане да е фонтанчето. вижда ми се абсолютно абсурдно да намесваме хирург за здраво дете, което си расте силно и голямо (и за мен много хубаво).

благодаря много, че споделяш това. аз също вярвам, че при нас ще се нормализира. лошото е, че ни предписаха някакво мляко за повръщане, а аз искам да си кърмя. а за хирург изобщо не съм съгласна.

# 649
  • ту тук, ту там
Ти даваш ли му сиропа?

Не е абсурдно. Ако рефлуксът не е просто физиологичен, товст ако не го израств до 6 месеца, може да се наложи консултация с гастро, а за по-тежките случаи и хирургична намеса. Разбирам обаче, че при вас няма нищо толкова притеснително. Давай му сиропчето, помага.

# 650
  • София
Според мен трябва да си заведете детето на лекар и не знам защо до сега не сте. Повръщането може да от алергия или стомашен проблем. Това, че наддава тегло, не значи, че няма нужда от лекар, за да изключи друг проблем

# 651
  • ту тук, ту там
Нали казва, че се връщат от лекар?!

# 652
  • София
Педиатърът не е гастроентеролог. Като чета са го мерили и е казала, ако продължи да повръща да се отиде на специалист. Аз не бих чакала.

# 653
Ти даваш ли му сиропа?

Не е абсурдно. Ако рефлуксът не е просто физиологичен, товст ако не го израств до 6 месеца, може да се наложи консултация с гастро, а за по-тежките случаи и хирургична намеса. Разбирам обаче, че при вас няма нищо толкова притеснително. Давай му сиропчето, помага.

даваме му сиропчето за повръщане.

За алергия не би ли имало и други симптоми ? ще го заведем на гастроентеролог, но за хирург ми се струва, че не бих се съгласила на този етап.

# 654
  • София
Това ще ти каже гастроентерологът. Заведи го, за да си спокойна и да не го мислиш повече.
Моята бебка имаше непоносимост към нещо, което ядях, но така и се разбрах какво е. Единствения т симптом беше проблем с акото. Водих я на гастроентеролог и минах на строг режим. След като захраних проблемът отмина

# 655
  • София
prolet_inchen, и аз не мога да се изкажа по въпроса, но ще следя темата. Явно е някакъв период.

bodybeautiful, и аз те съветвам да отидете на гастроентеролог, за да си спокойна.

# 656
Това ще ти каже гастроентерологът. Заведи го, за да си спокойна и да не го мислиш повече.
Моята бебка имаше непоносимост към нещо, което ядях, но така и се разбрах какво е. Единствения т симптом беше проблем с акото. Водих я на гастроентеролог и минах на строг режим. След като захраних проблемът отмина
ако си от софия можеш ли да споделиш при кого си ходила? аз исках да отида в Токуда , но се отвратих от болницата, защото цяла София е там болна.

# 657
  • София
Водих я в Здраве в овча купел. Там я водих и за ехографията. Доволна съм

# 658
Аз вярвам, че на bodybeautiful нищо му няма на детето - заведи го на гастроентеролог, ако това ще те успокои. Ние ходихме, тогава ми каза изрично да си кърмя детето, че това няма отношение към рефлукса. При алергии ни каза, че обикновено има два симптома - т.е. рефлукс и обрив/ слуз в акото / зелено ако/ ненаддава добре детето. При физиологичен рефлукс обясни, че бебето повръща на фонтан и то много обилно.
Нашата педиатърка три пъти вече ни праща на хирург - ако трябваше толкова пъти да го режат дете нямаше да остане. Просто понякога съм безмълвна от докторските глупости. Всеки път се принуждавам да правя не знам колко изследвания и да го водя на не знам колко специалисти, за да отхвърлят нейната диагноза, която е поставена надве- натри без сериозен преглед или задълбочено проследяване на състоянието му.
Аз на хирург бих го завела само и единствено ако съм 100% убедена, че ще трябва да се оперира. Иначе бих от сто кладенеца вода донесла, при не знам колко специалисти прегледала, но да съм сигурна в диагнозата преди да стигна до хирург. Дано никога не ни се налага.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 14:58 от prolet_inchen

# 659
И аз бих завела детето за лично спокойствие при гастро. Много съм доволна от лекаря в ПДКК, само че в момента не си спомням името му. Така или иначе май там имат само един гастро.

Общи условия

Активация на акаунт